.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Προγράμματα αγροτικής εστίας


Πάρος
Δωρεάν βιβλία από την Αγροτική Εστία 2018
Το πρόγραμμα ισχύει από 18-6-2018 έως 10-05-2019 και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας για 150.000 δικαιούχους, οι οποίοι επιλέγουν καθ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δωρεάν βιβλία (μορφωτικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά ή ξενόγλωσσα βοηθήματα κ.λπ.) από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους.
Δωρεάν εισιτήρια για θέατρα από την Αγροτική Εστία 2018
Το πρόγραμμα αφορά 50.000 δικαιούχους, ισχύει από 18/6/2018 έως 10/5/2019 και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας.

Εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων, κριτήριο επιλογής για το πρόγραμμα αυτό είναι η κλήρωση.
Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται από τη Δευτέρα 21/05/2018 έως και τη Δευτέρα 11/06/2018 στα ΚΕΠ όλης της χώρας
Η παραλαβή των δελτίων από τους κληρωθέντες του προγράμματος δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου πραγματοποιείται 18/6/2018 μέχρι 31/8/2018 από τα ΚΕΠ προκειμένου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σκηνών από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ κατάλογο με τα συμβεβλημένα θέατρα.
Aπό 7/9/2018 τυχόν αδιάθετα δελτία και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των εγκεκριμένων δικαιούχων, διανέμονται στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει μέχρι τότε τα δελτία τους.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.
Τετραήμερες εκδρομές Αγροτικής Εστίας 2018
Το πρόγραμμα αφορά 12.500 δικαιούχους, περιλαμβάνει τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα) σε συμβεβλημένα, με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, τουριστικά γραφεία και ισχύει από 18/6/2018 έως 10/5/2019 (ημερομηνία έναρξης της τελευταίας εκδρομής του έτους).

Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται από τη Δευτέρα 21/05/2018 έως και τη Δευτέρα 11/06/2018 στα ΚΕΠ όλης της χώρας
Στις εκδρομές πρέπει να προσφέρονται οι ακόλουθες υπηρεσίες (κατ’ ελάχιστον):
* Μεταφορά από και προς την αφετηρία και από και προς τους τοπικούς προορισμούς.
* Διαμονή για τρεις διανυκτερεύσεις σε δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και πρωινό, σε καταλύματα νομίμως λειτουργούντα, κατηγορίας δύο αστέρων (2*) και άνω για τα ξενοδοχεία, τριών και τεσσάρων κλειδιών για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα.
* Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
Οι εκδρομές περιλαμβάνουν και επισκέψεις σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι κ.α.), πραγματοποιούνται σε προορισμούς όλης της χώρας και οι εκδρομείς διακινούνται μόνο εντός των ορίων της.

Οι εκδρομές μπορούν να είναι μικτές ή αμιγείς, δηλ. μπορεί να είναι οργανωμένες εκ των προτέρων και οι κάτοχοι των δελτίων εκδρομικού προγράμματος έτους 2018, να εντάσσονται ως μέλη στην ομάδα της οργανωμένης εκδρομής ή να οργανώνονται ειδικά για τους κατόχους των δελτίων του εκδρομικού προγράμματος.
Εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων, κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση.
Οι κληρωθέντες δικαιούχοι επιλέγουν το τουριστικό γραφείo της προτίμησης τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών γραφείω

Παιδικές κατασκηνώσεις Αγροτικής Εστίας 2018
Επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, διάρκειας μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις)

Αποκλειστικά για το νέο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται για πρώτη χρονιά το 2018, η υποβολή αιτήσεων γίνεται απ ευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr)
Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 21/05/2018 έως και τη Δευτέρα 11/06/2018
Ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος:
χίλια (1.000) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) στο επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
Δικαίωμα συμμετοχής στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχουν:

α. τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής και
β. τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών εφόσον λαμβάνουν σύνταξη ορφανείας ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).
Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31 Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.
Ιαματικός τουρισμός Αγροτικής Εστίας 2018
Πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως πέντε (5) απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας

Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται από τη Δευτέρα 21/05/2018 έως και τη Δευτέρα 11/06/2018 στα ΚΕΠ όλης της χώρας
Ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού:
τέσσερις χιλιάδες (4.000) συνταξιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν, παράλληλα με τις έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), μέχρι και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας στο πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έχουν:

Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α), όπως ισχύει και οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές.
Οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2018 της Αγροτικής Εστίας
Το Πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού 2018 της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:

α) διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,
β) πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως πέντε (5) απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας και
γ) επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, διάρκειας μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις).
Αποκλειστικά για το νέο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται για πρώτη χρονιά το 2018, η υποβολή αιτήσεων γίνεται απ ευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr)
Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται από τη Δευτέρα 21/05/2018 έως και τη Δευτέρα 11/06/2018 στα ΚΕΠ όλης της χώρας
Ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού ανέρχεται στα εξήντα χιλιάδες (60.000) άτομα, εκ των οποίων:
α) πενήντα πέντε χιλιάδες (55.000) άτομα, μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,
β) τέσσερις χιλιάδες (4.000) συνταξιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν, παράλληλα με τις έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), μέχρι και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας στο πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού και
γ) χίλια (1.000) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) στο επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
1. Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για το έτος 2018 έχουν:
α. οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α), όπως ισχύει,
β. οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
γ. τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων,
δ. οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

2. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έχουν:
Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α’), όπως ισχύει και οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές.
3. Δικαίωμα συμμετοχής στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχουν:
α. τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής και
β. τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών εφόσον λαμβάνουν σύνταξη ορφανείας ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).
Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου