ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Φτιάξτε μια κρεβατίνα, με σταφύλι κάθε μήνα!


Φτιάξτε μια κρεβατίνα, με σταφύλι κάθε μήνα! Προτείνουμε τρεις ποικιλίες με διαφορετικό μήνα ωρίμανσης:

Ξεκινάμε με τη με την ποικιλία Κάρντιναλ: Σταφύλι μεγάλο, κωνικό ή κυλινδρικό, συχνά πτερυγωτό, σχεδόν αραιόραγο. Ράγα μεγάλη, έως πολύ μεγάλη, σφαιρική. Φλοιός μέτριου πάχους χρώματος ερυθρού-ιώδες.Σάρκα τραγανή, ανθεκτική. Δροσερή κι ευχάριστη γεύση με άρωμα μοσχάτου. Ποικιλία ζωηρή, πολύ παραγωγική πολύ πρώιμη. Ανάλογα με την περιοχή, ωριμάζει από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Συνεχίζουμε με Σουλτανίνα: Σταφύλι μεγάλο, κυλινδροκωνικό, πυκνό έως μέτρια πυκνό. Οι ράγες απύρηνες μέτριου μεγέθους, ελλειψοειδείς με μέτριο πάχος φλοιού, με κίτρινο-χρυσαφί χρώμα και σάρκα ανθεκτική, γλυκιά, εύγευστη. Κάνει κι ωραία φύλλα για ντολμάδες. Ωριμάζει κατά τα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου.

Κλείνουμε με ποικιλία Ιτάλια: Σταφύλι μεγάλο, κυλινδροκωνικό, μέτριας πυκνότητας. Ράγα μεγάλη έως πολύ μεγάλη, ελλειψοειδής η ωοειδής. Φλοιός μέτρια λεπτός, ανθεκτικός, με κίτρινο έως κιτρινόλευκο χρώμα. Η σάρκα είναι τραγανή, γλυκιά, με χαρακτηριστική μοσχάτη γεύση. Ωρίμανση από τα μέσα Σεπτεμβρίου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου