ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αγγούρι.Γενικές και ειδικές πληροφορίες καλλιέργειας.

(Μέχρι ένα σημείο,αποδίδουμε το κείμενο σε ελεύθερη μετάφραση.Απο κεί και πέρα ανέλαβε τη μετάφραση ο...αυτόματος της google!!Ελπίζουμε ότι στο σύνολό του το κείμενο είναι κατανοητό)

Η προέλευση των αγγουριών

Το αγγούρι πιθανότατα προέρχεται από την Ινδία (νότιους πρόποδες των Ιμαλαΐων), ή, ενδεχομένως, τη Βιρμανία, όπου το φυτό είναι εξαιρετικά μεταβλητό τόσο σε γενετικούς,όσο και φρουτώδεις χαρακτήρες. Καλλιεργείται για τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Από την Ινδία το φυτό εξαπλώθηκε γρήγορα στην Κίνα, και σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμήθηκε πολύ από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τεχνητές μεθόδους καλλιέργειας του αγγουριού, διότι το ζητούσε ο αυτοκράτορας Τιβέριος και εκτός εποχής.
Ο Κολόμβος έφερε το αγγούρι στο Νέο Κόσμο, μαζί με πολλά άλλα λαχανικά. Τους σπόρους που είχε τους φύτεψε στην Αϊτή το 1494, και πιθανόν και σε άλλα νησιά. Οι περισσότεροι από τους διακριτούς τύπους αγγουριάς που καλλιεργούνται σήμερα ήταν γνωστοί τουλάχιστον πριν από 400 χρόνια.Οι μορφές που συναντώνται σήμερα κυμαίνονται από το ολιγόκαρπο παχύ, κοντόχοντρο αγγούρι, τρεις έως τέσσερις ίντσες μακρύ, μέχρι τις μεγάλες ποικιλίες  αγγουριών θερμοκηπίου που συχνά φτάνουν σε μήκος σχεδόν δύο πόδια.

Βοτανική ταξινόμηση

Το αγγούρι ( Cucumis sativus L.) ανήκει στην οικογένεια Cucurbitaceae, μια από τις πιο σημαντικές οικογένειες φυτών. Το Cucurbitaceae αποτελείται από 90 γένη και 750 είδη. Το γένος Cucumis περιέχει περίπου 40 είδη, συμπεριλαμβανομένων τριών σημαντικών καλλιεργούμενων αυτά (δηλαδή, Γ anguria L. [Αντιλλών αγγουράκι ], Γ sativus [ αγγούρι ], και C. melo L. [ πεπόνι ]).
Άλλα σημαντικά καλλιεργούμενα φυτά στην οικογένεια Cucurbitaceae είναι το καρπούζι ( Citrullus vulgaris Schrad), πεπόνι ( Cucumis melo L.), σκουός και κολοκύθες ( Cucurbita pepo L., Γ mixta Pang., C. moschata Poir., και Γ maxima Duch .), και σφουγγάρι κολοκύθα ( Luffa κυλινδρικό Roem.). φύλλο συκής κολοκύθα ( Cucurbita ficifolia Μπους) καλλιεργείται επίσης σε κάποιο βαθμό, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντική για την χρήση της ρίζας ως υποκείμενο για εμβολιασμούς φυτών αγγουριάς θερμοκηπίου..

Οι τιμές της διατροφικής αξίας του αγγουριού.

Πίνακας 1.1 : Η θρεπτική αξία των 100 g βρώσιμου αγγουριού
Ενέργεια    
12 cal
12 cal
Βιταμίνη Α45 IU
Πρωτεΐνη0,6 gΒιταμίνη Β10,03 g
Λίπος0,1 gΒιταμίνη Β20,02 g
Υδατάνθρακες 2.2 - 3.6 gΝιασίνη (βιταμίνη Β3)0,3 g
 φυτικές ίνες 0,5 gΒιταμίνη C12 mg
Ασβέστιο14 mg
Μαγνήσιο15 mgΣίδερο0,3 mg
Κάλιο124 mgΝάτριο5 mg
12 cal
Βιταμίνη Α45 IU
Πρωτεΐνη0,6 gΒιταμίνη Β10,03 g
Λίπος0,1 gΒιταμίνη Β20,02 g
Υδατάνθρακας2.2 - 3.6 gΝιασίνη (βιταμίνη Β3)0,3 g
Οι φυτικές ίνες0,5 gΒιταμίνη C12 mg
Ασβέστιο14 mg
Μαγνήσιο15 mgΣίδερο0,3 mg
Κάλιο124 mgΝάτριο5 mg
Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό κάνει το αγγούρι ένα καλό διουρητικό που έχει επίσης  δράση καθαρισμού του σώματος με την απομάκρυνση συσσωρευμένων παλαιών αποβλητέων υλικών και χημικών τοξινών . Το αγγούρι βοηθάει στην εξάλειψη του ουρικού οξέος, και  είναι ευεργετικό για όσους έχουν αρθρίτιδα.Η  πλούσια σε φυτικές ίνες φλούδα του με τα υψηλά επίπεδα του καλίου και μαγνησίου που περιέχει, βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και στην απορόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών. Η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στα αγγούρια χαλαρώνει επίσης τα νεύρα και τους μυς και διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος σε ομαλά επίπεδα.

Περιγραφή των φυτών

Η αγγουριά σαν φυτό είναι ένα χονδροειδές, κατάκοιτο ετήσιο υφέρπον αμπελοειδές που μεγαλώνει σε καφασωτά ή οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο υποστήριξης, τυλίγοντας γύρω νευρώσεις με λεπτούς, σπειροειδείς έλικες. Το φυτό έχει μεγάλα, ακανθώδη, τριχωτά τριγωνικά φύλλα που σχηματίζουν ένα θόλο πάνω από τον καρπό, και κίτρινα άνθη τα οποία είναι ως επί το πλείστον είτε αρσενικά είτε θηλυκά. Τα θηλυκά άνθη  αναγνωρίζονται από την διογκωμένη ωοθήκη στη βάση, η οποία θα γίνει το βρώσιμο αγγούρι.
Ο καρπός
Βοτανικά, ο καρπός έχει επίμηκες και στρογγυλό τριγωνικό σχήμα. Το μέγεθος του, το σχήμα και το χρώμα ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία (Σχήμα 1.1). Στο ανώριμο φρούτο, η χλωροφύλλη στα κύτταρα κάτω από την επιδερμίδα κάνει το δέρμα να είναι πράσινο, αλλά, κατά την ωρίμανση, αυτό γίνεται κίτρινο-λευκό. Στην επιδερμική στρώση μπορεί να έχουν πολλαπλασιαστεί (εξογκώματα) περιοχές, έκαστη των οποίων φέρει τριχώματα (αγκαθωτά μαλλιά). Η κοιλότητα φρούτων (τρεις κοιλότητες) περιέχει μαλακό ιστό (πλακούντας), στον οποίο οι σπόροι είναι ενσωματωμένοι. Το συνηθισμένο αγγούρι φέρει πραγματικούς σπόρους που μπορούν να επαναφυτευτούν, ενώ η αγγλική ποικιλία αγγουριού είτε είναι χωρίς σπόρους είτε με ατροφικούς σπόρους που ελάχιστα διαφέρουν απο τους κανονικούς.. Το συνηθισμένο αγγούρι είναι μικρό (περίπου 15-25 cm) και ομοιόμορφα κυλινδρικό. Το παχύ, βαθύ πράσινο δέρμα τους έχει ανοιχτές πράσινες ρίγες και  τραχιά επιφάνεια με εμφανή τριχώματα. Η φλούδα είναι πικρή στη γεύση και δεν χωνεύεται εύκολα, γι αυτό και ο καρπός πρέπει να αποφλοιώνεται πριν από το φαγητό.Το αγγλικό αγγούρι είναι μεγαλόκαρπο (περίπου 25-50 cm) και κυλινδρικό, με ένα μικρό, στενό λαιμό στο τέλος του μίσχου. Η μάλλον λεία επιφάνεια τους έχει μικρές ρυτίδες και κορυφογραμμές. Το λεπτή φλούδα είναι ομοιόμορφα πράσινη και όχι πικρή, έτσι ώστε ο καρπός δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί πριν από το φαγητό. Ο καρπός του αγγουριού, όπως και εκείνος των άλλων Cucurbitaceae, χαρακτηρίζεται για την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο είναι περίπου το 95% του νωπού βάρους του .
Μια ισχυρή θυσανώδης ρίζα  χαρακτηρίζει το ριζικό σύστημα και μπορεί να φτάσει το 1 m βάθος. Συνολικά, το ριζικό σύστημα είναι εκτεταμένο, αλλά μάλλον ρηχό. Πολλές οριζόντιες ρίζες επεκτείνονται πλάγια και γρήγορα παράγουν ένα πυκνό δίκτυο από ριζίδια που απλώνεται  σε βάθος έως 30 εκατοστά. Μερικές από τις πλάγιες ρίζες τελικά μεγαλώνουν προς τα κάτω δημιουργώντας έτσι ένα νέο σύστημα βαθύτερων πλάγιων ριζών, η οποία αντικαθιστά σε λειτουργία τον αρχικό θήσανο,όταν το φυτό ενηλικιωθεί. Όταν η βάση του φυτού είναι
επιφανειακή και υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες υγρασίας,  προκύπτουν εύκολα πανώριζες  από τους κόμβους κατά μήκος των κλιματσίδων .
Τα μεγάλα, απλά φύλλα (10-20 cm στο συνηθισμένο αγγούρι, 20-40 εκατοστά στο αγγούρι χωρίς κουκούτσι) στηρίζουν το βάρος τους με μεγάλους μίσχους (7-20 cm). Έχουν πέντε γωνιακούς λοβούς των οποίων ο κεντρικός είναι ο μεγαλύτερος, και πολλά τριχώματα καλύπτουν την επιφάνεια. Σε κάθε κόμβο πάνω από τους 3-5 πρώτους ένα απλός ,μη διακλαδιζόμενος έλικας αναπτύσσεται από τη βάση του μίσχου. Οι ευαίσθητοι έλικες επιτρέπουν τα στελέχη, τα οποία δεν μπορούν να στρίψουν, να αναρριχηθούν πάνω από άλλα φυτά ή αντικείμενα. Οταν κάποιο παρακλάδι καταφέρει να πιαστεί με τους έλικες σε κάποιο στήριγμα,τότε αυτομάτως παρασύρει ολόκληρο το φυτό τραβώντας το προς το νέο στήριγμα.
Μία εγκάρσια τομή του στελέχους 10 αποκαλύπτει αγγειακές δεσμίδες διατεταγμένες σε δύο δακτυλίους. Οι μικρότερες αγγειακές δεσμίδες του εξωτερικού δακτυλίου (πρώτες πέντε) βρίσκονται στις γωνίες του στελέχους. Οι μεγαλύτερες δέσμες (απομένουν πέντε) σχηματίζουν τον εσωτερικό δακτύλιο .
Ανάπτυξη. Το κύριο στέλεχος του φυτού της αγγουριάς αρχίζει να αυξάνεται όρθια, αλλά αμέσως μετά αναπτύσσεται περισσότερο μια έρπουσα παραφυάδα και μεγαλώνει σαν κλιματσίδα πάνω από το έδαφος.

1.5 στάδια ανάπτυξης

1.5.1 βλαστική ανάπτυξη
Η βλαστική ανάπτυξη αποτελείται από 2 στάδια:
Στάδιο Ι - Όρθια ανάπτυξη είναι το αρχικό στάδιο που ξεκινά όταν βγει το πρώτο αληθινό φύλλο και καταλήγει μετά από 5-6 κόμβους.
Στάδιο ΙΙ  - ξεκινά μετά από τους 6 κόμβους. Στη συνέχεια, πλευρικοί βλαστοί αρχίζουν να βγαίνουν από τις μασχάλες των φύλλων, ενώ ο κύριος κορμός συνεχίζει να αυξάνεται. Οι πλευρικοί βλαστοί αυξάνονται επίσης,κάνοντας  το φυτό να γυρίζει ανάποδα. Τα φύλλα είναι απλά και αναπτύσονται σε κάθε κόμβο. Κάθε λουλούδι /καρπός συγκρατείται με δικό του στέλεχος που συνδέεται με το κύριο στέλεχος σε έναν κόμβο.
Ανάλογα με την ποικιλία και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, τα λουλούδια μπορούν να αρχίσουν να αναπτύσσονται με τους πρώτους κόμβους.
.
Σχήμα 1.2: κύριες διεργασίες ανάπτυξης και όργανα εξέλιξης κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 ημερών της βλάστησης, κάτω από ιδανικές συνθήκες.

1.5.2 Λουλούδια και καρποί.

Είδη λουλουδιών
Υπάρχουν διάφορα είδη λουλουδιών:
  • staminate (αρσενικό).
  • θηλυκά (θηλυκό). Η ωοθήκη βρίσκεται στη βάση του θηλυκού λουλουδιού.
  • ερμαφρόδιτα (άνδρες και γυναίκες).
Η αγγουριά φέρει ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά άνθη στο ίδιο φυτό (Σχήμα 1.3., Και 1.4). Τα αρσενικά άνθη εμφανίζονται πρώτα και τα θηλυκά άνθη λίγο αργότερα. Τα θηλυκά άνθη δημιουργούν μικρό ανώριμο καρπό στη βάση του λουλουδιού και τα αρσενικά άνθη δεν έχουν. Η γύρη μεταφέρεται από το αρσενικό στο θηλυκό λουλούδι από μέλισσες ή άλλα έντομα. Όταν γονιμοποιούνται κανονικά,το θηλυκό λουλούδι εξελίσσεται σε καρπό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι των υβριδίων αγγουριάς όπως αυτά που παράγουν κυρίως θηλυκά άνθη, και η παραγωγικότητα τους είναι πολύ μεγάλη.


Σχήμα 1.3 : Άρσενικό λουλούδι


Σχήμα 1.4 : Θηλυκό λουλούδι



Τα πιο πρόσφατα υβρίδια είναι gynoecious (όλα τα άνθη θηλυκά). Gynoecious υβρίδια χρησιμοποιούνται ευρέως επειδή είναι γενικά πρωιμότερα και πιο παραγωγικά. Ο όρος «όλα-θηλυκά" είναι κάπως παραπλανητικός, καθώς το 5% των λουλουδιών είναι αρσενικά κάτω από τις περισσότερες συνθήκες. Αυτά τα μοντέρνα F1 υβρίδια έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Δεδομένου ότι φέρει μόνο θηλυκά άνθη η κουραστική δουλειά του να αφαιρείς τα αρσενικά άνθη είναι περιττή. Επίσης, είναι πολύ πιο ανθεκτικά στις ασθένειες και μάλλον πιο παραγωγικά.. Υπάρχουν δύο μειονεκτήματα - οι καρποί έχουν την τάση να είναι μικρότεροι από τις συνήθεις ποικιλίες και απαιτείται υψηλότερη θερμοκρασία.Περισσότερη παραγωγή σε θηλυκά άνθη έχουμε  τις σύντομες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες χαμηλού φωτισμού.Η θηλυκότητα των λουλουδιών μπορεί να επιτευχθεί κατα την ανάπτυξη των φυτών με την εφαρμογή των ουσιών (PGRs) όπως ΝΑΑ (ένας τύπος αυξίνης), και Ethephone ( υποκινητής αιθυλενίου).  Εάν καλλιεργείται μια καθαρά θηλυκή ποικιλία,πρέπει να γίνει η κατάλληλη επικονίαση.
Σε ευαίσθητες gynoecious ποικιλίες, η παραγωγή των αρσενικών ανθέων ευνοείται από τις μεγάλες ημέρες, τις υψηλές θερμοκρασίες και την υψηλή ένταση φωτός, τυπική για τη θερινή περίοδο. Η παραγωγή αρσενικών λουλουδιών αυξάνει επίσης με υψηλό φορτίο καρπών και με καταπονήσεις που εξασκούνται επί του φυτού. Η αρσενικότητα μπορεί να ευνοηθεί με την εφαρμογή PGRs όπως γιβερελίνες καθώς και με νιτρικό άργυρο και AVG που δρουν ως καταστολείς του αιθυλενίου.
Παρθενοκαρπικοί καρποί
Υπάρχουν επίσης υβρίδια αγγουριού που παράγουν καρπούς χωρίς γονιμοποίηση. Αυτές οι ποικιλίες που ονομάζονται παρθενοκαρπικές ποικιλίες, παράγουν καρπούς που ονομάζονται «χωρίς κουκούτσια», αν και οι καρποί περιέχουν συχνά μαλακό, λευκό παλτό σπόρου.Η παρθενοκαρπική καρπόδεση ευνοείται και φυσικά κάτω από το χαμηλό φωτισμό, την ψύξη την νύχτα, καθώς και απο τις σύντομες σε διάρκεια ημέρες. 
Τα αγγούρια θερμοκηπίου είναι φυσικά παρθενοκαρπικά..
Αρσενικό / θηλυκό ακολουθία ανθοφορίας
Σε ένα κανονικό φυτό αγγουριού, τα πρώτα 10-20 λουλούδια είναι αρσενικά, και για κάθε θηλυκό λουλούδι, το οποίο θα δώσει καρπό, παράγονται 10 - 20  αρσενικά άνθη. 
Ανάπτυξη καρπών στούς χαμηλότερους κόμβους μπορεί να αναστέλλει ή να καθυστερήσει τους καρπούς σε διαδοχικούς κόμβους.
Το μέγεθος και το σχήμα των καρπών του αγγουριού σχετίζονται με τον αριθμό των σπόρων που παράγονται.

1.5.3 Επικονίαση

Δεδομένου ότι κάθε λουλούδι αγγουριού είναι ανοιχτό μόνο μία ημέρα, η επικονίαση είναι μια κρίσιμη πτυχή της παραγωγής στο αγγούρι. Ένας ή περισσότεροι κόκκοι γύρης που απαιτούνται ανά σπόρο, και η ανεπαρκής ανάπτυξη των σπόρων μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή καρπών, παραμορφωμένους καρπούς, καμπύλες ή μικροκαρπία (μικρός όγκος) φρούτων, και κακή καρπόδεση. Ως εκ τούτου, από 10 - 20 επισκέψεις μελισσών είναι απαραίτητες ανά λουλούδι σε μία μόνο ημέρα  για το σωστό σχήμα και το μέγεθος του καρπού.  Είναι λοιπόν σημαντικό να τοποθετεί κανείς κυψέλες στο χωράφι όταν περίπου το 25% των φυτών αρχίζουν να ανθίζουν. Φέρνοντας τις μέλισσες νωρίτερα είναι αντιπαραγωγικό, διότι οι μέλισσες θα πετούν σε πιο πλούσιες και ελκυστικές πηγές τροφής όπως τα όσπρια ή αγριολούλουδα. Μεταφέροντας τη γύρη αργότερα θέτουν σε κίνδυνο την επικονίαση στα  πρώτα θηλυκά άνθη. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι η δραστηριότητα των μελισσών είναι μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της ημέρας από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, και ότι η υγρασία,και οι δροσερές συνθήκες έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση της δραστηριότητας των μελισσών και προκαλείται κακή καρπόδεση.


1.5.4 Αγγούρια είδη ταξινομημένα κατά την τελική χρήση, τη μορφολογία και τις απαιτήσεις της αγοράς.

Οι ποικιλίες της αγγουριάς συνήθως κατατάσσονται ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση τους, όπως για κοπή σε φέτες με μηχανήματα, αγορά νωπών φρούτων, τουρσιά, ή αγγούρια θερμοκηπίου. Η ταξινόμηση αυτή περιλαμβάνει αρκετά χαρακτηριστικά καρπών, όπως το σχήμα, το χρώμα, τον τύπο της σπονδυλικής στήλης (χοντρό ή λεπτό), το χρώμα της σπονδυλικής στήλης (λευκό ή μαύρο), τη σχέση μήκους καρπών / προς διάμετρο, το πάχος του δέρματος, και τα κονδυλώματα στην επιφάνεια.
Κάθε τύπος πρέπει να είναι κυλινδρικός με φθίνοντα άκρα, αν και στρογγυλεμένες άκρες είναι επίσης αποδεκτές για μηχανήματα κοπής σε φέτες.
Αγγούρια τουρσί
Η "Αποξείδωση" αναφέρεται στα αγγούρια που χρησιμοποιούνται κυρίως για την επεξεργασία και το πάστωμα. Ολοένα και περισσότερα αγγούρια τουρσί πωλούνται φρέσκα για άμεση κατανάλωση..Τα αποξειδωμένα  φρούτα έχουν πιο ανοικτό πράσινο χρώμα, μικρότερο, λεπτότερο δέρμα, και χαρακτηρίζονται από μια ακροχονδρονώδη επιφάνεια. Όλες οι εμπορικές ποικιλίες έχουν είτε μαύρα ή άσπρα αγκάθια στην επιφάνεια του καρπού, ένα χαρακτηριστικό που σχετίζεται με την ωρίμανση των καρπών. Οι ποικιλίες με λευκό αγκάθι είναι γενικά πιο αργές στο ρυθμό ανάπτυξής τους και διατηρούν το πράσινο χρώμα και τη σταθερότητα περισσότερο από τους καρπούς με μαύρα αγκάθια. Οι ποικιλίες με μαύρα αγκάθια τείνουν να κιτρινίζουν πρόωρα, ειδικά κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, και παράγουν μεγαλύτερα φρούτα που μαλακώνουν καθώς ωριμάζουν. Κατά συνέπεια, οι μαύρες ποικιλίες αγκαθωτών αγγουριών χρησιμοποιούνται για πάστωμα σε περιοχές όπου οι συνθήκες το καλοκαίρι είναι σχετικά δροσερές. Λευκότριχα υβρίδια έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις μαυρες ποικιλίες που καλλιεργούνται σε θερμότερες περιοχές και σε περιοχές όπου η χρήση μηχανής συγκομιδής είναι διαδεδομένη.
Για αγγούρια που θα υποστούν επεξεργασία, ο καλλιεργητής έχει γενικά μικρή επιλογή ποικιλίας λόγω των απαιτήσεων του  επεξεργαστή ο οποίος και παρέχει τις ποικιλίες που πρέπει να καλλιεργούνται. Τα υβρίδια που καλλιεργούνται σήμερα,προορίζονται σχεδόν όλα για  συγκομιδή με μηχανή. Αυτοί οι νέοι τύποι έχουν επίσης αντικαταστήσει πολλά από τα τυποποιημένα υβρίδια που χρησιμοποιούνταν παλιότερα για συγκομιδή με το χέρι ως αγγούρια τουρσί.Με τα νέου τύπου υβρίδια,έχουμε πλέον
  • Μικρότερο κύκλο ανάπτυξης των 50-60 ημερών.
  • Υψηλότερους φυτικούς πλυθησμούς ανα στρέμμα.
  • Συμπυκνωμένη καρπόδεση που συγκομίζεται με μόνο ένα πέρασμα της μηχανής συγκομιδής.
  • Κυρίως θηλυκές ποικιλίες (PF)
  • Μια μέση απόδοση είναι 25 τόνοι / εκτάριο * (11,4 τόνοι ή 460 μπούσελ / στρέμμα).


Αγγούρια τεμαχισμού για νωπή κατανάλωση
Η Ενοια «Τεμαχισμός» αναφέρεται στα αγγούρια που πωλούνται φρέσκα για άμεση κατανάλωση στη σαλάτα. Χαρακτηρίζονται από παχειά, ενιαία, σκουροπράσινη επιδερμίδα,και είναι μεγαλύτερα από τους τύπους που προορίζονται για επεξεργασία.Η χοντρή τους επιδερμίδα τα καθιστά πιό ανθεκτικά στη φθορά κατα το χειρισμό και τη μεταφορά..

Ποικιλίες του θερμοκηπίου
Αυτές θα πρέπει να έχουν μεγάλους, σχετικά στενούς καρπούς, με στρογγυλεμένες άκρες. Οι ολλανδικές ποικιλίες του θερμοκηπίου είναι παρθενοκαρπικές με gynoecious έκφραση και δυνατότητες υψηλής απόδοσης,  Σε αντίθεση με εκείνα που προορίζονται για μεταποίηση και  τεμαχισμό, το είδος της αγγουριάς του θερμοκηπίου έχει αρκετά λεία επιδερμίδα.

1.6 Ποικιλίες

Στις ποικιλίες αγγουριάς περιλαμβάνονται τόσο αυτά που προορίζονται για κατανάλωση φρέσκα στη σαλάτα,οσο και αυτά που προορίζονται για τουρσί καθώς και οι ποικιλίες νάνοι. 
Αρμενικός τύπος αγγουριού
Η Αρμενική είναι μια μακριά ποικιλία, συχνά πολύ κυρτού τύπου,και μερικές φορές αναφέρεται ως αγγούρι"φίδι". Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί μια πολύ συγκεκριμένη ποικιλία,διότι είναι λίγες οι διαφορές που έχουν τα αρμένικα αγγούρια μεταξύ τους.
Ανατολικός τύπος
Αυτός ο τύπος επίσης κοινώς ονομάζεται "ιαπωνικός" ,η ασιατικός. Είναι μεγαλόκαρπος τύπος αγγουριού, συνήθως λεπτό και ίσιο, με μια πιο ήπια γεύση από το κανονικούς τύπους. Οι Oriental τύποι έχουν πολλές παραλλαγές που δίνουν καλύτερη γεύση και λιγότερη πικράδα.
Beit Άλφα
Το " Beit Άλφα "(γνωστό και ως μίνι, υδροπονικό, σνακ-μέγεθος και μερικές φορές ονομάζεται" Περσικό ") είναι μια ισραηλινή ανάπτυξη υβριδίου που δημιουργήθηκε για  συγκαλλιέργειες σε ζεστό κλίμα, κυρίως με πεπόνια και  μαρούλια των οποίων τα άνθη είναι σε μεγάλο βαθμό ή εξ ολοκλήρου θηλυκά , και έτσι δεν χρειάζεται διασταυρούμενη επικονίαση. Θεωρούνται ότι έχουν μια εξαιρετική γεύση και χαμηλή πικράδα. Είναι κατάλληλα για τη βιομηχανία αποσκωρίωσης λόγω  του στερεού πυρήνα, καθώς και της λεπτής γεύσης τους.
Πιο πρόσφατα, μικρές Beit Άλφα παρθενοκαρπικές ποικιλίες έχουν διυσδήσει στην αγορά, και είναι προσαρμοσμένες για καλλιέργεια σε προστατευμένο περιβάλλον Εχουν μικρά μεσογονάτια και παράγουν πολλούς καρπούς σε κάθε σύμπλεγμα.
Ευρωπαϊκός τύπος.
Η Ευρωπαϊκή ποικιλία (γνωστή και ως ολλανδική, θερμοκήπιου,και υδροπονίας),  αναπτύξει καρπούς που έχουν την χαρακτηριστική λεπτή, λεία εμφάνιση επειδή δεν γονιμοποιούνται. Αν τα λουλούδια επιτρέπεται να γονιμοποιούνται το προκύπτον αγγούρι φρούτα θα είναι μικρότερο, βολβώδες,  ακανόνιστο και γεμάτο σπόρους :
Τα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου είναι
  • 30-35 cm (για 12 - 14 in.) Μήκος
  • 3,5 έως 5 εκ (1.5 ίντσας - 2 εν.) Πλάτος
  • Διάφανο δέρμα
  • Άσπορος
  • Παρθενοκαρπικός
  • Gynoecious
Τύπος Μπάλα και Γύρος
Τύποι που γίνονται σαν μικρές σφαίρες (όπως το «αγγούρι λεμόνι») τείνουν να είναι ιδιαίτερα πρώιμοι. Σε γενικές γραμμές,έχουν ευχάριστη αλλά όχι ιδιαίτερη γεύση, αλλά υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις.
Αρμενίων αγγούριαOriental αγγούριαΤύπος Ball αγγούρι
ΑρμενικόςΑνατολικόςBeit ΆλφαΜπάλα και στρογγυλό


2.1 αυξανόμενες απαιτήσεις και τις συνήθειες του φυτού

Το αγγούρι ανταποκρίνεται σαν ένα ημιτροπικό φυτό. Αναπτύσσεται καλύτερα σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, υγρασίας, αρκετή ένταση του φωτός και με μια αδιάκοπη παροχή νερού και θρεπτικών συστατικών. Κάτω από ευνοϊκές και σταθερές περιβαλλοντικές και διατροφικές συνθήκες και όταν τα παράσιτα είναι υπό έλεγχο, τα φυτά αναπτύσσονται γρήγορα και παράγουν σε μεγάλο βαθμό. Το κύριο στέλεχος,οι πλάγιοι, και οι έλικες μεγαλώνουν γρήγορα. Χρειάζονται συχνό κλάδεμα και διαμόρφωση σε ένα μόνο στέλεχος να συγκρατείται κατά μήκος κατακόρυφων συρμάτων ωστε να δημιουργείται σκίαση που θα αναχαιτίζει το πολύ φως και θα επιτρέπει την επαρκή κυκλοφορία του αέρα .
Υπό ιδανικές συνθήκες, αναπτύσσονται περισσότερα αγγουράκια απο όσο πρέπει στις πρώτες μασχάλες των φυτών γι αυτό και χρειάζεται αραίωση για να παίρνουμε μεγάλους καρπούς.Οταν επιτρέψουμε στα φυτά να έχουν πολλούς καρπούς τότε αυτά εξαντλούνται και έχουμε πολύ συχνά απόριψη μεγάλων ποσοτήτων αγγουριών  Η μεγάλη δύναμη του φυτού υποδεικνύεται από: ταχεία ανάπτυξη, παχείς και εύθραυστους μίσχους, μεγάλα φύλλα, μακρείς έλικες, βαθύ πράσινο φύλλωμα , την αφθονία των καρπών, καθώς και μεγάλα, βαθυκίτρινα λουλούδια. Από την άλλη πλευρά, τα αγγούρια είναι πολύ ευαίσθητα σε δυσμενείς συνθήκες, και το παραμικρό στρες επηρεάζει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα τους.
Επειδή οι καρποί αναπτύσσονται μόνο σε πρόσφατα δημιουργημένες μασχάλες των φύλλων, μπορεί να χρειαστούν σημαντικά κλαδέματα για να τονωθεί η ανάπτυξη. Η αφαίρεση του συνόλου ενός εξασθενημένου παραβλαστού  είναι πιο αποτελεσματική από ότι ψαλιδίζοντας μόνο την άκρη του.

2.2 Σημαντικές παράμετροι ανάπτυξης.

2.2.1 Θερμοκρασία, γενικά και με ειδική αναφορά σε θερμοκήπια
Η θερμοκρασία του αέρα είναι το κύριο συστατικό του περιβάλλοντος που επηρεάζουν τη βλαστική ανάπτυξη, την έναρξη της ανθοφορίας, την ανάπτυξη  και την ποιότητα των καρπών. Ο ρυθμός ανάπτυξης της καλλιέργειας εξαρτάται από τη μέση εικοσιτετράωρη θερμοκρασία . Όσο υψηλότερη είναι η μέση θερμοκρασία του αέρα τόσο ταχύτερη είναι η ανάπτυξη. Όσο μεγαλύτερη είναι η διακύμανση της θερμοκρασίας του αέρα ανάμεσα στη μέρα και την νύχτα, τόσο ψηλότερο γίνεται  το φυτό και με μικρότερο το μέγεθος του φύλλου. Μολονότι η μέγιστη ανάπτυξη επέρχεται σε μια ημερήσια θερμοκρασία περίπου 28 ° C, η μέγιστη παραγωγή καρπών επιτυγχάνεται με μία θερμοκρασία τη νύχτα 19-20 ° C και μία θερμοκρασία ημέρας 20-22 ° C. Οι συνιστώμενες θερμοκρασίες στον πίνακα 2.1 είναι, επομένως, μια συμβιβαστική λύση σχεδιασμένη για διαρκή και υψηλή παραγωγή καρπών σε συνδυασμό με μέτρια αύξηση των καλλιεργειών σε όλη την καλλιεργητική περίοδο.
Κατά τη διάρκεια ζεστής περιόδου (δηλαδή, αργά την άνοιξη και νωρίς το φθινόπωρο), η μείωση των ρυθμίσεων της θερμοκρασίας του αέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι 2 ° C είναι επιθυμητή για να ενθαρρύνει την βλαστική ανάπτυξη όταν το φυτό επιβραδύνεται από βαρύ φορτίο καρπών.Αυτός ο τρόπος  εξοικονομεί επιπλέον ενέργεια, επειδή ο μέσος εικοσιτετράωρος όρος  μπορεί να εξασφαλισθεί με τις επικρατούσες υψηλές θερμοκρασίες και τις ευνοϊκές συνθήκες φωτισμού.

Πίνακας 2.1: Προτεινόμενες θερμοκρασίες περιβάλοντος για καλλιέργεια αγγουριού.

Χαμηλός φωτισμός
(° C)

Με διοξείδιο του άνθρακα (° C)
Νύχτα ελάχιστο *19
20
Ελάχιστο Ημέρας20


Υψηλός φωτισμός
(° C)
20
21

22


* Μια ελάχιστη θερμοκρασία ρίζας  της τάξης των 19 ° C, είναι σωστή, αλλά θερμοκρασία  22-23 ° C είναι η προτιμότερη.
Η βέλτιστη ημερήσια μέση θερμοκρασία του αέρα είναι 15-24 ° C (65-75 ° F). Η βέλτιστη θερμοκρασία για την ανάπτυξη τη νύχτα, είναι περίπου 18 ° C, και κατά τη διάρκεια της ημέρας, περίπου 28 ° C, συνοδεύόμενη από υψηλή ένταση φωτός.
Για να εξασφαλιστεί η ικανοποιητική ανάπτυξη των φυτών, οι θερμοκρασίες εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ° C (60 ° F). Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του εδάφους, τόσο ταχύτερα μεγαλώνουν τα σπορόφυτα και είναι λιγότερο ευάλωτα στα έντομα και στις ασθένειες ριζοκτονίας.
Στους 15 ° C (60 ° F), απαιτείται διάστημα 9 έως 16 ημερών για να εμφανιστούν τα σπορόφυτα. Στους 21 ° C (70 ° F), ο χρόνος περιορίζεται στις 5 εως 6 ημέρες. Ακόμη και μετά την εμφάνιση,τα φυτά της αγγουριάς παραμένουν ευαίσθητα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε κρύες περιοχές, οι σπόροι πρέπει πάντα να φυτεύονται αργότερα για να αποφύγουμε τους παγετούς. Η έκθεση σε ψυχρές συνθήκες, θα επιβραδύνει την ανάπτυξη, ακόμη και αν οι θερμοκρασίες παραμένουν πάνω από το μηδέν. Η αργή ανάπτυξη,κάνει τα φυτά ευάλωτα σε σκαθάρια (των οποίων το μάσημα μειώνει σημαντικά το μέγεθος της φυλλικής επιφάνειας των νεαρών φυτών). Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας μειώνουν την βιωσιμότητα της γύρης.
Δροσερή και υγρή καλλιεργητική περίοδος μπορεί να προκαλέσει πικρότητα στους καρπούς.

2.2.2 Φως, με ειδική αναφορά σε θερμοκήπια

Η ανάπτυξη των φυτών εξαρτάται από το φως. Η φυτική ύλη παράγεται από τη διεργασία της φωτοσύνθεσης, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο όταν το φως απορροφάται από την χλωροφύλλη (πράσινη χρωστική ουσία) στα πράσινα μέρη του φυτού, ως επί το πλείστον τα φύλλα. Ωστόσο, μην υποτιμάτε τη φωτοσυνθετική παραγωγικότητα των καρπών του αγγουριού, το οποίο, λόγω του μεγέθους και του χρώματός του, είναι μια ειδική περίπτωση. Κατά τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, η ενέργεια του φωτός καθορίζει το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα και το νερό στο φυτό για την παραγωγή υδατανθράκων όπως σάκχαρα και άμυλο.
Γενικά, ο ρυθμός της φωτοσύνθεσης σχετίζεται με την ένταση του φωτός, αλλά όχι αναλογικά. Η σημασία του φωτός γίνεται φανερή το χειμώνα, όταν είναι σύντομες οι μέρες. Στίς σύντομες, ομιχλώδεις ημέρες από το τέλος του φθινοπώρου, του χειμώνα και νωρίς την άνοιξη, τα χαμηλά επίπεδα της καθημερινής ηλιακής ακτινοβολίας έχουν ως αποτέλεσμα τα χαμηλά επίπεδα της παραγωγής υδατανθράκων.
Οι κακές συνθήκες φωτισμού περιορίζουν την παραγωγικότητα φωτοσυνθετικά, αλλά και οι περιορισμένοι υδατάνθρακες που παράγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας δαπανούνται σε μεγάλο βαθμό από την αναπνοή του φυτού  κατά τη διάρκεια της μακράς νύχτας. Η διαθέσιμη χαμηλή παροχή υδατανθράκων στο φυτό κατά τη διάρκεια του χειμώνα περιορίζει σοβαρά την παραγωγικότητα, όπως αποδεικνύεται από την αφθονία της απόριψης καρπών.Υπάρχουν λοιπόν πάρα πολλά καλλιεργητικά οφέλη από οποιαδήποτε αύξηση της έντασης του φυσικού  φωτός, με την προϋπόθεση ότι τα φυτά έχουν επαρκές νερό, θρεπτικές ουσίες, διοξείδιο του άνθρακα και η θερμοκρασία του αέρα δεν είναι πολύ υψηλή.

2.2.3 Σχετική υγρασία, με ειδική αναφορά σε θερμοκήπια

Η υψηλή σχετική υγρασία (RH) ευνοεί γενικά την ανάπτυξη. Ωστόσο, η λογική ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί σε μέτρια ή ακόμα και χαμηλή σχετική υγρασία. Η καλλιέργεια μπορεί να προσαρμόζεται και να αντέχουν σε σχετική υγρασία από χαμηλό έως πολύ υψηλό βαθμό, αλλά το φυτό αντιδρά με μεγάλη ευαισθησία σε δραστικές και συχνές μεταβολές της σχετικής υγρασίας. Η ευαισθησία του φυτού γενικά σε τέτοιες μεταβολές είναι μεγαλύτερη όταν η σοδειά αναπτύσσεται υπό συνθήκες διαρκούς υψηλής σχετικής υγρασίας.
Άλλα μειονεκτήματα της ανάπτυξης υπό συνθήκες υψηλής σχετικής υγρασίας περιλαμβάνουν τον αυξημένο κίνδυνο της συμπύκνωσης του νερού στα φυτά και την εξάπλωση των σοβαρών ασθενειών. Τα προκύπτοντα χαμηλά ποσοστά διαπνοής κατηγορούνται για την ανεπαρκή απορρόφηση και τη μεταφορά ορισμένων θρεπτικών ουσιών, ειδικά του ασβεστίου στην περίμετρο των φύλλων και των καρπών. Σε χαμηλή σχετική υγρασία, η άρδευση γίνεται δύσκολη, επειδή ​​πρέπει να χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες νερού σαν μέσο ανάπτυξης χωρίς όμως να κατακλύζονται οι ρίζες συνεχώς  και να στερούνται το οξυγόνο..
Επιπλέον, η χαμηλή σχετική υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη του ωιδίου και των ακάρεων, η οποία μπορεί να δικαιολογήσει την εγκατάσταση και λειτουργία συσκευών τεχνητής ομίχλης.

2.2.4 Διοξείδιο του άνθρακα σε θερμοκήπια

Σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη ένταση του φωτός,έχει αποδειχθεί οικονομικά χρήσιμο το συμπληρωματικό διοξείδιο του άνθρακα που εφαρμόζεται σε μία συγκέντρωση μέχρι και 400 ppm . Σε περιοχές με ήπιο θαλάσσιο κλίμα, είναι πάρα πολύ πιθανό να επωφεληθούν οι καλλιέργειες από το διοξείδιο του άνθρακα που εφαρμόζεται μόνο το καλοκαίρι. Αλλά σε περιοχές με ηπειρωτικό κλίμα, η ανάγκη για τον αερισμό του θερμοκηπίου καθ 'όλη τη διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού καθιστά την πρακτική λιγότερο οικονομική. Εφαρμόστε το διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή οποιαδήποτε ώρα της νύχτας, όταν παρέχεται τεχνητό φως. Είναι οικονομικά εφικτό και ιδιαίτερα σκόπιμο να χρησιμοποιούμε υγρό διοξείδιο του άνθρακα (αέριο διοξείδιο του άνθρακα υγροποιημένο υπό πίεση), λόγω της εγγυημένης καθαρότητας και του ακριβούς ελέγχου συγκέντρωσης. Υγρό διοξείδιο του άνθρακα, επίσης προτιμάται επειδή καύση φυσικού αερίου ή προπανίου για να παραχθεί διοξείδιο του άνθρακα, αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού των φυτών από αέριους ρύπους, π.χ. αιθυλένιο.

Βλάστηση 2.2.5 Σπόρος

Οι σπόροι βλασταίνουν και αναδύονται σε τρεις ημέρες υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες..
Μόλις βγούν οι κοτυληδόνες, οι ρίζες αναπτύσσονται γρήγορα.
Το φως του ήλιου προσδίδει φωτοσύνθεση στα πρώτα  αληθινά φύλλα και το ριζικό σύστημα.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας η  ακεραιότητα στους κοτυληδόνες  είναι πολύ σημαντική, καθώς  αν έχουν υποστεί βλάβη, τα φυτά θα συστραφούν.
Τα σπορόφυτα μπορεί αργότερα να ανακάμψουν, αλλά θα είναι αδύναμα και ευάλωτα σε πιέσεις.
Για τη σωστή βλάστηση, η θερμοκρασία του εδάφους θα πρέπει να είναι πάνω από 15 ° C (60 ° F). Αν το χώμα είναι πάρα πολύ κρύο και υγρό θα λάβει χώρα μια κακή εμφάνιση φυταρίου αγγουριάς.

2.2.6 Φύτευση

Η εποχή ανάπτυξης της αγγουριάς είναι σχετικά σύντομη, διαρκεί 55-60 ημέρες για τις υπαίθριες ποικιλίες, και πάνω από 70 ημέρες για τις ποικιλίες του θερμοκηπίου.
Ημερομηνίες Φύτευσης
Αγγούρια είναι σχεδόν πάντα άμεσα φυτεύσιμα με σπόρους..Το ιδανικό βάθος φύτευσης είναι 2,5-4 εκατοστά (1-1,5 ίντσες). Πάρα πολύ βαθιά, παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην εμφάνιση.
Οι διεργασίες σποράς,φύτευσης και ανάπτυξης του αγγουριού πρέπει να είναι πολύ ακριβείς για να συμπέσουν με τις εισοδηματικές ανάγκες του καλλιεργητή.
Για πρώιμη συγκομιδή, τα δισκάκια σποράς φυτεύονται όταν η ημερήσια μέση θερμοκρασία εδάφους έχει φθάσει τους 15 ° C (60 ° F) Πρόωρες φυτεύσεις θα πρέπει να προστατεύονται από τους ανέμους με ζεστό κάλυμα ή σειρές καλυμμάτων. Πλαστικό επίστρωμα μπορεί επίσης να ενισχύσει την πρωιμότητα.
Απόσταση
Η απόσταση φύτευσης εξαρτάται από τη μέθοδο ανάπτυξης, την ποικιλία και τη συγκομιδή.
Η μεγαλύτερη απόσταση αυξάνει τις αποδόσεις, παρέχει πιο ομοιόμορφη ωρίμανση και μειώνει τα προβλήματα ζιζανίων. Οδηγεί επίσης σε μικρότερους καρπούς  με κάπως πιό ανοιχτό χρώμα.
Από την άλλη πλευρά, η υψηλή φυτοπλυθησμικότητα  απαιτεί περισσότερους σπόρους και ελαφρώς υψηλότερα ποσοστά λιπασμάτων

Χέρι - που συλλέγονται






Σχήμα 2.2: αγγούρι θερμοκηπίου.

2.2.7 Εδάφη

Τα Αγγούρια προτιμούν ελαφριάς υφής εδάφη που είναι καλά αποστραγγιζόμενα, με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη και έχουν pH 6 έως 6,8. Προσαρμόζονται σε ένα ευρύ φάσμα  εδαφών, αλλά είναι προτιμότερα τα αμμώδη εδάφη. Η αγγουριά είναι αρκετά ανεκτική σε όξινα εδάφη (μέχρι ρΗ 5.5).
Οι αγγουριές θερμοκηπίου γενικά μεγαλώνουν αρκετά καλά σε ένα ευρύ φάσμα του pH του εδάφους (5.5-7.5), αλλά ένα ρΗ από 6.0-6.5 για ορυκτά εδάφη και pH 5,0-5,5 για οργανικά εδάφη είναι γενικά αποδεκτή τιμή ως η βέλτιστη.
Όταν το pH είναι πολύ χαμηλό, προσθέστε στο έδαφος ασβεστιτικό ασβεστόλιθο, ή ένα ίσο ποσό δολομιτικής ασβεστόλιθου, όταν το επίπεδο μαγνησίου στο έδαφος είναι χαμηλό,για να το ανεβάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο.
Συνήθως το ρΗ στα περισσότερα φυσικά εδάφη θερμοκηπίου είναι πάνω από τη βέλτιστη περιοχή ρΗ (6.0-6.5). Μια απλή, αν και προσωρινή, λύση σε ένα πρόβλημα υψηλού ρΗ είναι να προσθέσουμε τύρφη, αποφεύγοντας έτσι την εξουδετέρωση της οξύτητας του με ασβεστόλιθο. Η Τύρφη βοηθά επίσης να διατηρήσουμε μια καλή δομή του εδάφους, αλλά πρέπει να προστίθεται αρκετή ποσότητα ετησίως για να αντισταθμίζεται η απώλεια μέσω της αποσύνθεσης.

Προετοιμασία του εδάφους πριν τη φύτευση στο χωράφι.

  1. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ενισχύσεις στον έλεγχο των ζιζανίων και των ασθενειών του χώματος. Η απολύμανση από μόνη της δεν μπορεί να παρέχει ικανοποιητικό έλεγχο των ζιζανίων κάτω από διαφανές πλαστικό.
  2. Μαύρο πλαστικό προστατευτικό στρώμα πριν από τη φύτευση στο χωράφι διατηρεί την υγρασία, αυξάνει τη θερμοκρασία του εδάφους, και πρωιμίζει και συνολική απόδοση.  Το πλαστικό πρέπει να τοποθετείται ακριβώς πάνω από το έδαφος σε περίπτωση υποκαπνισμού. Το χώμα πρέπει να είναι υγρό κατά την τοποθέτηση του πλαστικού. Το μαύρο πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ζιζανιοκτόνο.
  3. Πλαστικά και απολυμαντικό πρέπει να εφαρμόζεται σε καλά προετοιμασμένο έδαφος, 2-4 εβδομάδες πριν από τη φύτευση στο χωράφι.
  4. Οι βασικές λιπάνσεις πρέπει να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του εδάφους. Τουλάχιστον το 50% του αζώτου (Ν) θα πρέπει να είναι σε νιτρική (ΝΟ3) μορφή.
  5. Τα ζιζανιοκτόνα που συνιστώνται για χρήση σε αγγούρια δεν μπορούν να παρέχουν ικανοποιητικό έλεγχο των ζιζανίων, όταν χρησιμοποιούνται μαζί με διαφανές πλαστικό επίστρωμα σε εδάφη που δέν έχουν  υποστεί υποκαπνισμό .
  6. Αλουμινόχαρτο και άλλα ανακλαστικά επιστρώματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποκρούσουν τις αφίδες που μεταδίδουν ιούς σε έδαφος που φυτεύονται αγγούρια.
  7.  Ο υποκαπνισμός  είναι απαραίτητος όταν υπάρχει ιστορικό εδαφογενών ασθενειών στον τομέα αυτό. Οι παραγωγοί θα πρέπει να εξετάσουν την περίπτωση της στάγδην άρδευσης με πλαστικό επίστρωμα.


2.2.8 Στήριξη

Οι αναριχώμενες αγγουριές μπορούν να στηριχτούν  σε πέργολες για να εξοικονομήσετε χώρο και να βελτιώσει την απόδοση και την ποιότητα των καρπών. Αλλά το υψηλό κόστος της στήριξης καθιστά την εμπορική παραγωγή με τη μέθοδο αυτή αντιοικονομική στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα Αγγούρια θερμοκηπίου πρέπει να συγκρατούνται με σπάγγους δεμένους ψηλά σε οριζόντιο χοντρό σύρμα, επειδή η μακριοί καρποί λυγίζουν αν ακουμπούν στο έδαφος.
Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της σωστής στήριξης σε μια καλλιέργεια αγγουριού είναι:
  • απόδοσης συγκομιδής
  • αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των επιβλαβών οργανισμών
  • ίσιοι καρποί
  • ομοιόμορφο χρώμα καρπών
  • μείωση της απώλειας καρπών που οφείλεται σε ασθένειες του εδάφους
  • αυξημένη απόδοση που οφείλεται σε στενότερες  σειρές φύτευσης
  • Ο μειωμένος συντελεστής στραβών καρπών κάνει τη στήριξη απολύτως απαραίτητη για καλλιέργεια επιτραπέζιων αγγουριών
Τα μειονεκτήματα που υπάρχουν,περιλαμβάνουν:
  • επιπλέον κόστος των υλικών στήριξης
  • Επιπλέον εργασία για την εγκατάσταση ενός συστήματος στήριξης

Σχήμα 2.3: Διαφορετικές μέθοδοι στήριξης φυτών αγγουριάς.

2.2.9 αγγούρια θερμοκηπίου

Άνθιση συνήθεια και καρπόδεση
Όλες οι ευρωπαϊκές ποικιλίες του θερμοκηπίου παράγουν καρπό χωρίς γονιμοποίηση. Είναι gynoecious στην άνθηση των φυτών, καθώς οι καρποί αναπτύσσονται χωρίς την ανάγκη για επικονίαση.
Πολιτιστικές πρακτικές
Τα αγγούρια θερμοκηπίου αυξάνονται ταχύτατα και υπό βέλτιστες περιβαλλοντικές συνθήκες, και την παραγωγή φρούτων αρχίζει 60 με 70 ημέρες μετά τη σπορά. Για καλή παραγωγή, μια περιοχή θερμοκρασίας από 24-27 C o (75-80 F ιε ) κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι επιθυμητή. Ενώ η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία 29-25 C o (85-90 F o ) είναι ανεκτή, παρατεταμένες περιόδοι υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του καρπού. Τη νύχτα, αν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από 18 C o (65 F o ) θα επιτρέψει την ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης και περισσότερη παραγωγή καρπών..
Η Φύτευση και η καλλιέργεια των φυτών
Για φυτεύσεις αγγουριων θερμοκηπίου είναι συνήθως καλύτερη η απευθείας σπορά στίς αλιτάνες  του θερμοκηπίου,ιδιαίτερα όταν γίνονται στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, όταν ο χρόνος από τη σπορά έως την καρποφορία μπορεί να μην είναι τόσο κρίσιμος λόγω των ζεστών θερμοκρασιών.
Για την σπορά-μεταφύτευση σε δισκάκια είναι πιο αποτελεσματική η χρήση του χώρου του θερμοκηπίου, επειδή η βλάστηση των σπόρων και  έγκαιρη ανάπτυξη των φυτών είναι καλύτερη.. Μειονεκτήματα στην μεταφύτευση είναι το κόστος των υλικών και το κόστος εργασίας.
Απόσταση, και κλαδέματος
Η απόφαση σχετικά με τον αριθμό των φυτών που πρόκειται να καλλιεργηθούν σε μια δεδομένη περιοχή του θερμοκηπίου θα πρέπει να βασίζεται σε αναμενόμενες συνθήκες φωτισμού κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της καλλιέργειας, αλλά και από τη μέθοδο κλαδέματος των φυτών. Με καλό ηλιακό φως, κάθε φυτό πρέπει να έχει στη διάθεσή του περίπου 0,5 m 2 (5 πόδια 2 ) χώρο. Σχεδόν δύο φορές τόσο πολύ χώρο μπορεί να χρειαστούν τα φυτά όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός  για να αποφευχθεί η επικάλυψη των φύλλων και σκίαση από γειτονικά φυτά.
Η απόσταση μεταξύ των γραμμών και εγκαταστάσεων εντός της σειράς μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις των καλλιεργητών. 
Οι περισσότεροι καλλιεργητές κλαδεύουν τα φυτά τους από το σύστημα ομπρέλα. Σε αυτό το σύστημα, όλες οι πλευρικοί κλάδοι απομακρύνονται καθώς αναπτύσσονται μέχρι το φυτό να φθάσει το εναέριο σύρμα στήριξης. Οι καρποί  δεν πρέπει να αφεθούν να αναπτυχθούν χαμηλότερα απο τα  75 εκατοστά (30 ίντσες) από τον κύριο μίσχο για να ενθαρρύνουν την ταχεία βλαστική ανάπτυξη του φυτού.Οι κύριοι βλαστάνοντες καρποί πάνω από αυτό το σημείο επιτρέπεται να αναπτυχθούν στη βάση του κάθε φύλλου.
Περισσότεροι απο ένας καρποί μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσονται σε κάθε κόμβο. Μερικοί καλλιεργητές αφήνουν να αναπτυχθεί μόνο ένας καρπός, αλλά μπορεί να είναι πιο πρακτικό να αφήσει κανείς όλους τους νέους καρπούς συνδεδεμένους, επειδή έχει παρατηρηθεί ότι η αγγουριά μπορεί να ωριμάσει  περισσότερα από ένα.
Λέπτυνση των καρπών
Η εξάντληση μπορεί μερικές φορές να είναι το πρόβλημα. Για να αποφύγετε την εξάντληση των φυτών και να βελτιώσουν το μέγεθος του καρπού,φροντίστε για τον έλεγχο του αριθμού των καρπών ανά φυτό με την επιλεκτική αραίωση φρούτων. Αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε την με μεγάλη προσοχή. Ο βέλτιστος αριθμός των καρπών ανά φυτό ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία και, ακόμη περισσότερο, με τις συνθήκες ανάπτυξης. Παρά το γεγονός ότι, περιορίζοντας τον αριθμό των καρπών ανά φυτό σταθερά καταλήγει σε ιδανικές τιμές μεγάλων καρπών, οι καλλιεργητές διακινδυνεύουν την συνολική παραγωγή στην καλλιέργεια παραλείποντας να προβλέψουν τον καιρό. Μπορεί να αποφασίσουν να αφαιρέσουν πάρα πολλούς καρπούς και έτσι περιορίζουν αδικαιολόγητα την παραγωγή. Η αραίωση καρπών είναι αναμφισβήτητα πιο χρήσιμο να γίνεται απο τα χέρια των έμπειρων παραγωγών οι οποίοι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να μεγιστοποιηθεί η οικονομική τους απόδοση. Καρποί να κλαδεύονται πρέπει να συλλεχθούν το ταχύτερο για να αντιμετωπισθεί το υπερβολικό μέγεθος.
Άρδευση
Μέγιστη απόδοση και την ποιότητα των καρπών θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν τα φυτά έχουν κατάλληλη και έγκαιρη υγρασία. Αγγούρι φυτά έχουν ρηχά ρίζες και απαιτούν άφθονη υγρασία του εδάφους σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης. Όταν τα φρούτα αρχίζει καθορισμό και την ωρίμανση, την κατάλληλη υγρασία γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.
Ο στόχος του ποτίσματος είναι να διατηρήσει ένα πλήρως επαρκής παροχή νερού στις ρίζες των φυτών χωρίς διαβροχή του εδάφους, στο βαθμό που ο αέρας δεν μπορεί να πάρει τις ρίζες. Μην περιμένετε έως ότου τα φυτά αρχίσουν να μαραίνονται. Μια καλή πρακτική είναι να σκάψει στο έδαφος και να κρίνουμε πόσο νερό παραμένει πριν την έναρξη της επόμενης αρδευτικής. Η τακτική πότισμα την ίδια ημέρα της εβδομάδας είναι συνετό. Οι ανάγκες των φυτών αλλάζουν καθημερινά και εποχιακά. Νερό νεαρά φυτά που φυτεύτηκαν στο θερμοκήπιο, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο μόνο μία φορά κάθε 5-10 ημέρες και στη συνέχεια μόνο αρκεί για να υγρανθεί 15-20 cm από το έδαφος. Παρόμοια φυτά που αναπτύσσονται τον Ιούνιο μπορεί να χρειαστεί 5-10 φορές περισσότερο νερό. Ας την υφή και τη δομή του εδάφους καθορίζουν πόσο νερό να προσθέσετε σε κάθε εφαρμογή. Με την εξέταση του εδάφους πριν το πότισμα και αρκετές ώρες αργότερα, μπορείτε να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του νερού. Ανάλογα με τον τύπο του εδάφους και συνθήκες ανάπτυξης, περίπου 25-50 χιλιοστά νερού ανά εβδομάδα είναι απαραίτητη για την απόκτηση υψηλής ποιότητας αγγούρια. Μια παράτυπη παροχή νερού, ιδιαίτερα κατά την άνθηση και την ανάπτυξη του καρπού, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του καρπού και να οδηγήσει σε αύξηση των nubins ή γαντζώθηκε φρούτα.
Το ρΗ του νερού είναι επίσης κρίσιμη και μπορεί να χρειάζεται να προσαρμοστεί. Το ρΗ στόχος του θρεπτικού διαλύματος που τροφοδοτείται στα φυτά θα πρέπει να είναι μεταξύ 5,5 και 6,0. Νιτρικό, θειικό, ή φωσφορικό οξύ συνιστάται για τη μείωση του ρΗ, εάν είναι πάνω από 7. Εάν η πηγή νερού είναι αλκαλικό οφείλεται σε υψηλές συγκεντρώσεις διττανθρακικό, το ρΗ πρέπει να ρυθμίζεται πριν προστεθούν τα άλατα λίπασμα για την πρόληψη της καταβύθισης. Εάν είναι απαραίτητο να αυξηθεί το ρΗ, υδροξείδιο του καλίου χρησιμοποιείται συνήθως.
Σημαντικό: Άρδευση χρονική στιγμή δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει με την επικονίαση και πρέπει να επιτρέπουν τις επιφάνειες να στεγνώσουν πριν νυχτώσει.
Το σύστημα στάγδην άρδευσης είναι καλύτερα από τα περισσότερα άλλα συμβατικά συστήματα άρδευσης του εδάφους, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ανάπτυξης των καλλιεργειών με τη ρύθμιση της παροχής νερού και θρεπτικών ουσιών. Το σύστημα στάλαξης επιτρέπει επίσης μειωμένη σχετική υγρασία (RH) στο θερμοκήπιο, επειδή δεν είναι όλα το έδαφος αρδεύεται και επειδή το σύστημα είναι συμβατό με την χρήση του λευκού φιλμ πολυαιθυλενίου ως ανάκλασης φωτός σάπια φύλλα. Σε χώρες που πάσχουν από έλλειψη καλής αρδευτικού νερού η μέθοδος στάγδην άρδευση έχει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που εκφράζεται από την υψηλή αποδοτικότητα του νερού οδηγεί σε πολύ αξιόλογη εξοικονόμηση νερού.
Πόροι, συμπεριλαμβανομένου του νερού άρδευσης και της ενέργειας, έτσι χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματικά με αυτό το σύστημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούν κοινά σε σειρά σταλάκτες με μια τυπική ροή 2L / h και ένας σταλάκτης ανά φυτό.
Ωστόσο, εξαιτίας της ρηχότητα και έκταση του συστήματος αγγούρι ριζικό, θεωρήστε ένα 4-L / h σταλάκτη, η οποία συνήθως οδηγεί σε περισσότερο πλευρική κίνηση του νερού άρδευσης. Ακόμα καλύτερα, να παρέχουν δύο σταλάκτες (2 L / h το καθένα) ανά φυτό.
Μικρο-ψεκαστήρες, ή misters, έχουν επίσης δοκιμάσει στο επίπεδο του εδάφους κατά μήκος της σειράς των φυτών, με ευνοϊκά αποτελέσματα για την ανάπτυξη των ριζών, των φυτών σφρίγος και την παραγωγικότητα. Ωστόσο, αυτά τα συστήματα άρδευσης, αν όχι ορθή διαχείριση, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε υπερβολικό πότισμα και, στη συνέχεια, να τα κρούσματα της νόσου που προκαλείται από την υπερβολική υγρασία και μίσχο του φυτού υγρασία. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι η χρήση επιπεδούμενους σωλήνες πολυαιθυλενίου (ID περίπου 5 cm), με μικρές οπές απόσταση 10 cm. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται συνήθως νερό σε μια πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό, τι το σύστημα στάγδην, αλλά δεν εγείρει το RH όσο μια μικρο-ψεκαστήρα ή
σύστημα μικρο-mister. Αν και αρκετά φθηνή, η επιπεδούμενους σύστημα σωλήνων άρδευσης έχει μικρή διάρκεια ζωής, η οποία απαιτεί συχνή αντικατάσταση του. Δεν είναι μια καλή επιλογή για μεγάλες θερμοκήπια, επειδή οι ρυθμοί χορήγησης νερού διαφέρουν σημαντικά κατά το μήκος της γραμμής (δηλαδή, όχι πίεση παράγωγα). Ξεπλύνετε την καλλιέργεια μέχρι και τέσσερις φορές την ημέρα, και να χρησιμοποιήσετε το σύστημα άρδευσης για την εφαρμογή λιπασμάτων στην καλλιέργεια.
Γονιμοποίηση
Αγγούρια θερμοκηπίου αυξάνονται γρήγορα και δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί να υποφέρουν από έλλειψη νερού ή θρεπτικών συστατικών. Σύνθετη καλλιέργεια αγγουριού πρέπει να παρέχει τη σοδειά με βέλτιστα ποσοστά των θρεπτικών ουσιών σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο, και χωρίς υποβάθμιση του εδάφους και των υδάτινων πόρων. Το θρεπτικό ποσοστό πρόσληψης από τα αγγούρια θερμοκηπίου είναι πολύ υψηλό. Μια μελέτη δείχνει ότι τα αγγούρια μπορεί να απαιτήσει στο εύρος 28 kg / ha (25 Ibs / στρέμμα) του αζώτου, 5 kg / ha (5 Ibs / στρέμμα) φωσφόρου, και 40 kg / ha (35 Ibs / στρέμμα) καλίου ανά εβδομάδα κατά τη διάρκεια της αιχμής της παραγωγής φρούτων. Πρακτικές διαχείρισης των λιπασμάτων πρέπει να διασφαλιστεί ότι η φυτού πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επίτευξη καλών αποδόσεων των φρούτων υψηλής ποιότητας. Μια σημαντική μέθοδος που μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι απαιτήσεις των φυτών είναι πραγματικά ικανοποιημένοι είναι η ανάλυση των φύλλων.
Η φυλλοδιαγνωστική
Οπτική διάγνωση των διαταραχών μπορεί να συγχέεται με τα συμπτώματα που προκαλούνται από μη διατροφικούς παράγοντες, όπως η ασθένεια, τα παράσιτα και χημικές ουσίες. Η φυλλοδιαγνωστική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει μια οπτική διάγνωση. Αυτό περιλαμβάνει χημικές δοκιμές των φύλλων για να διαπιστωθεί αν συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες είναι παρούσες σε φυτικό ιστό σε φυσιολογικές συγκεντρώσεις. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει την καταλληλότητα του προγράμματος λιπασμάτων και να προβλεφθεί η ανάγκη για θρεπτικά συμπληρώματα. Ένα μειονέκτημα της ανάλυσης των φύλλων είναι ότι είναι αργή, καθώς τα περισσότερα εργαστήρια θα διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα για την επεξεργασία δειγμάτων και να αναφέρουν τα αποτελέσματα πίσω στον παραγωγό. Σε πολλές περιπτώσεις, τα εργαστήρια δεν ερμηνεύουν τα αποτελέσματα ή να προτείνουν πώς να διορθώσει την κατάσταση.
Nutrigation ™ (υδρολίπανση) (η εφαρμογή του λιπάσματος μέσω του αρδευτικού συστήματος) είναι ένας δημοφιλής και αποτελεσματική μέθοδος λίπανσης υπαίθριων και θερμοκηπιακών λαχανικά. Τα λιπάσματα είτε διαλύονται σε μια μεγάλη δεξαμενή συγκράτησης και το διάλυμα αντλείται από την καλλιέργεια, ή αναμιγνύονται σε συμπυκνωμένα διαλύματα παρακαταθήκης, τα οποία στη συνέχεια ενσωματώνεται χρησιμοποιώντας εγχυτήρες λιπάσματος στο νερό άρδευσης.
Αρκετές μάρκες και τα μοντέλα των μπεκ λιπασμάτων είναι διαθέσιμα σε διάφορα έξοδα και προσφέρουν διαφορετικούς βαθμούς ελέγχου υδρολίπανση. Ένα εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού λίπασμα ικανό να ανταποκριθεί στις διατροφικές απαιτήσεις μιας σειράς καλλιεργειών αυτόματα από το ίδιο σύνολο λύσεων αποθέματος αναπτύχθηκε μπορεί να χρησιμοποιεί ένα IBM-συμβατό υπολογιστή για να ενεργοποιήσετε μια σειρά από δοσιμετρικές αντλίες σε ποικίλες συχνότητες για το προγραμματισμένο εφαρμογή ενός επιθυμητού συγκέντρωση των μεμονωμένων θρεπτικών συστατικών. Επίσης προσαρμόζει αυτόματα την παροχή του νερού και των θρεπτικών συστατικών στις καλλιέργειες, σύμφωνα με τις καλλιέργειες και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Παρουσιάζοντας στάγδην άρδευσης και υδρολίπανσης κατέστησε αναγκαία η εξέταση των αναγκών σε λιπάσματα μιας καλλιέργειας σε σχέση με την συγκέντρωση των λιπασμάτων (και ως εκ τούτου η συγκέντρωση των θρεπτικών ουσιών) στο νερό άρδευσης και όχι βάσει της καλλιεργήσιμης έκτασης.
Επιπλέον, οι συστάσεις όσον αφορά την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των διαλυμάτων υδρολίπανσης της στάγδην αρδευόμενες καλλιέργειες, κυρίως με βάση τις φυσιολογικές αντιδράσεις και εμπορική
παραγωγικότητα των καλλιεργειών. Οι περισσότερες προηγούμενες συστάσεις για την εφαρμογή λιπασμάτων σε παραδοσιακά καλλιέργειες σε χώμα βασίστηκαν σε εκτιμήσεις της απομάκρυνσης των θρεπτικών συστατικών από την καλλιέργεια.
Λιπάσματα βάσης δεν είναι συνήθως εφαρμόζεται όταν χρησιμοποιείται στάγδην άρδευση, αλλά τύρφη και ασβέστη, μπορεί να εξακολουθεί να απαιτείται πριν από τη σπορά για τη βελτίωση της δομής του εδάφους και ρυθμίστε το pH του εδάφους.
Δύο γενικά παραδείγματα των καθεστώτων υδρολίπανσης δεδομένη, με βάση φύλλο αναλύσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της σεζόν, αλλά το ζήτημα αυτό αναπτύσσεται περαιτέρω στο κεφάλαιο 3 (που ασχολούνται με την ολόκληρη πλευρά του αγγουριού διατροφή ορυκτών.

Πίνακας 2.3: Πρόγραμμα Nutrigation ™ και τιμές για το αγγούρι με το Ν: αναλογία Κ = 1: 2 *

Ημέρες μετά τη φύτευσηΚαθημερινή άζωτοΚαθημερινή ποτάσας
Σωρευτικός
άζωτοποτάσσαάζωτοποτάσσα
kg / haLbs / στρέμμα
(Πριν από το φύτεμα)285025,045,0
0-140.91.8428437,675,2
15-631.53.0124220110.3196,6

Πίνακας 2.4: Πρόγραμμα Nutrigation ™ και τιμές για το αγγούρι με το Ν: αναλογία Κ = 1: 1 *

Ημέρες μετά τη φύτευσηΚαθημερινή άζωτοΚαθημερινή ποτάσας
Σωρευτικός
άζωτοποτάσσαάζωτοποτάσσα
kg / haLbs / στρέμμα
(Πριν από το φύτεμα)272724,024,0
0-71.01.0353531,031,0
8-211.51.5585852,052,0
22-632.02.0152152136,0136,0
* Με βάση την ανάλυση φύλλων.

Το σχήμα 2.4: Nutrigation ™ είναι μία καθιερωμένη μέθοδος για την αύξηση της παραγωγικότητας αγγούρια.
Αμειψισπορά
Συνιστάται να μην περιστρέφεται σε καλλιέργειες στην ίδια οικογένεια κατά τη διάρκεια ενός κύκλου 3 ετών για τις περισσότερες ασθένειες, αλλά πέντε χρόνια πρέπει να διατηρηθούν και μετά τη φουζαρίωση συχνότητα.
Αγγούρια Phytophthora σήψη είναι η ίδια όπως buckeye σήψης στις ντομάτες. Όλα τα curucbits το πάρει, αν και υπάρχουν διαφορές στην ευαισθησία. Ως εκ τούτου, τα αγγούρια πρέπει να εναλλάσσονται με καλλιέργειες διαφορετικές από πιπεριές, μελιτζάνες, ντομάτες, και άλλες κολοκυνθοειδή.

2.2.10 Ειδικές ευαισθησίες

Αγγούρια και άλλες κολοκυνθοειδή έχει μια σειρά από συγκεκριμένες ευαισθησίες που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις αποδόσεις και την ποιότητα των καρπών. Μεταξύ αυτών των ευαισθησιών μπορούμε να αναφέρουμε γενική αλατότητα (υψηλές τιμές, ΕΚ), η ευαισθησία σε συγκεκριμένες ιόντα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, χλωριούχο και υπερχλωρικό άλας.
Αλμυρότητα
Αλατότητα προκαλεί βλάβη μπορεί να προκληθεί από την υψηλή υπόγεια ύδατα ΕΚ, νερό άρδευσης, το έδαφος ή το μέσον ανάπτυξης, καθώς και από την υπερβολική εφαρμογή λιπασμάτων.

Σχήματα 2.5 & 2.6: Υψηλή αλάτι ή ΕΚ: Φύλλα φαίνεται θαμπό και δερματώδη. Ένα στενό κίτρινο περίγραμμα αναπτύσσεται γύρω από το περιθώριο του φύλλου.
Τα φυτά που καλλιεργούνται κάτω από συνθήκες φυσιολογικού ορού καχεκτική και παράγει σκούρο πράσινο, θαμπό, δερματώδη φύλλα που είναι επιρρεπείς σε μαρασμό (Σχήμα 2.5). Μία στενή ταινία κίτρινου νεκρωτικού ιστού είναι συχνά παρούσα στις άκρες των φύλλων (Εικόνα 2.6). Αυτό μπορεί να επηρεάσει την επέκταση των φύλλων, προκαλώντας μια ελαφρά προς τα κάτω βεντούζα του φύλλου.
Μετά από ένα σοβαρό στρες νερού, τα παλαιότερα φύλλα ενδέχεται να αναπτύξει ένα ομοιόμορφο ανοιχτό πράσινο χλώρωση και μικρές νεκρωτικές περιοχές μέσα στο φύλλο. Εάν ο εφοδιασμός νερού διατηρείται, τα φύλλα μπορεί να αναπτυχθεί μόνο μια μπάντα από ανοιχτό πράσινο ιστού γύρω από τις άκρες τους. Τα φυτά είναι πιθανόν να μαραίνονται σε ζεστό καιρό.
Πολυάριθμες μελέτες έδειξαν μία γραμμική μείωση στις αποδόσεις των αγγουριών, όπως η συγκέντρωση άλατος του νερού άρδευσης αυξήθηκε. Η μείωση της απόδοσης ήταν περίπου 17% για 1 mmho / αύξηση cm στην ΕΚ (Βλέπε σχήματα 2.7. Και 2.8.)
Το σχήμα 2.7 δείχνει σαφώς επίσης ότι τα φυτά αγγούρι είναι ευαίσθητα σε συνθήκες φυσιολογικού ορού. Αλατότητα παρεμποδίζει την βλαστική ανάπτυξη των φυτών. Επιπλέον, η αλατότητα μειώνει σημαντικά την παραγωγικότητα των καλλιεργειών, όπως φαίνεται στο Σχήμα 2.8.

Εικόνα 2.7: Η επίδραση του ΕΚ σχετικά με σχετικό ρυθμό ανάπτυξης του αγγουριού (cv. Ντίνα ) δενδρύλλια ( Al-Harbi, 1995 )

Εικόνα 2.8: Η επίδραση της αλατότητας στην απόδοση αγγούρι (Ayers, 1977 )
Πολιτιστικές θεραπείες για την αντιμετώπιση επιπτώσεων της αλατότητας είναι :
  • Leach το έδαφος ή το μέσον ανάπτυξης με φρέσκο ​​νερό μέχρι να απομακρυνθεί η περίσσεια λιπασμάτων .
  • Προσαρμόστε το πρόγραμμα λιπασμάτων να εξασφαλίζουν ότι τα ποσοστά δεν υπερβαίνουν τις ανάγκες των καλλιεργειών .
  • Χρησιμοποιήστε ποικιλίες που είναι πιο ανθεκτικά αλατότητα .
  • Εφαρμόστε άφθονες ποσότητες λιπασμάτων καλίου, εκτός από το χλωριούχο κάλιο, το κάλιο ενισχύει σημαντικά φυτά ικανότητα να αντιμετωπίσει την αλατότητα τάσεις .
Χλώριο (Cl ) τοξικότητα
Κανονική ανάπτυξη αγγούρι απαιτεί μόνο μικρές ποσότητες χλωριούχου παρόμοια με σίδηρο, αλλά αν η προσφορά είναι άφθονα περισσότερο παραλαμβάνεται. Τοξικότητα Chloride μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα.

Σχήμα 2.9: Χλωριούχο συμπτώματα τοξικότητας σε αγγούρι φύλλο
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε επανακυκλοφορήσει υδροπονικά συστήματα ανάπτυξης. Ανάλυση των καλλιεργειών έδειξε ότι όταν νάτριο και χλωριούχο προστέθηκαν στο αρδευτικό ύδωρ, χλωριούχο παρελήφθη σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τις ρίζες αγγούρι από νάτριο. Το ανιόν χλωρίδιο μειώνει σημαντικά φυτό σφρίγος και τείνει να συσσωρεύεται στα περιθώρια των φύλλων, που παράγουν μία ζώνη ασθενώς πράσινου ιστού γύρω από το περιθώριο του φύλλου με κάποια φύλλα άκρη καυτό και νέκρωση (θάνατος ιστού), που απορρέει από τη συγκέντρωση ανέβει έως 3% ( !!!) (Βλέπε Σχήμα 2.9). Τέτοια φύλλα είναι επιρρεπή σε πρόωρη αποκοπή των φύλλων, και μειωμένη δραστηριότητα της φωτοσύνθεσης.
Λόγω της ειδικής ευαισθησίας χλωριδίου αγγούρια, συνιστάται ιδιαίτερα να αποφεύγονται τα λιπάσματα που περιέχουν χλωρίδιο, όπως χλωριούχο κάλιο (χλωριούχο κάλιο (KCl), ή χλωριούχο ασβέστιο (CaCl 2 ) στο πεδίο καλλιεργούνται αγγούρια. Επιπλέον, το χλωριούχο χωρίς λιπάσματα είναι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση σε υδροπονικά συστήματα για καλύτερες αποδόσεις αγγούρι.
Τοξικότητα υπερχλωρικό άλας
Υπερχλωρικό ανιόντων (ΟΙθ4) - είναι παρούσα σε κοιτάσματα φυσικού νιτρικά άλατα. Ως εκ τούτου, μερικές φορές είναι παρούσα σε λιπάσματα που παράγονται από τις εν λόγω καταθέσεις, όπως το νιτρικό κάλιο που παράγεται στη Χιλή. Υπερχλωρικό είναι ένα ισχυρό οξύ, το οποίο μειώνει τη δραστικότητα του ενζύμου RuDP (Ριβουλόζης Διφοσφωριχό καρβοξυλάση).
Όταν χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια λαχανικών θερμοκηπίου που αποδείχθηκε ότι υπερχλωρικό σε συγκεντρώσεις λεπτών από 0,3% του θρεπτικού διαλύματος είχε ως αποτέλεσμα την « Bolblad "σύνδρομο που εκδηλώνεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:
  • Μπούκλα φύλλων και δυσμορφία εξελίσσεται σε μερική νέκρωση.
  • Μερικό άνοιγμα των θηλυκά άνθη.
  • Αισθητή μείωση των αποδόσεων οφείλεται στην μειωμένη καρποφορία-σετ.
  • Ακατάλληλη αγγούρια.
Glyphosate τοξικότητα
Το glyphosate είναι ένα πολύ δημοφιλές ζιζανιοκτόνο ευρέος φάσματος. Όταν χρησιμοποιείται κοντά σε φυτά αγγουριού, λεπτό ποσά που απορροφάται από το φυτό αγγούρι είναι αρκετά για να προκαλέσουν καταστροφές που περιλαμβάνουν upwardcurling, ανοιχτό πράσινο σε κίτρινο νεαρότερα φύλλα και σοβαρή νανισμού. (Βλέπε σχήμα 2.10).

Σχήμα 2.10: Glyphosate συμπτώματα τοξικότητας στα φύλλα αγγουριάς

2.2.11 Αποδόσεις

Οι αποδόσεις των αγγούρια διαφέρουν κατά πολύ ανάλογα με τις ποικιλίες και τις συνθήκες ανάπτυξης. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 15 τόνους / εκτάριο, ενώ οι αποδόσεις των 350 t / ha ή περισσότερα λαμβάνονται σε σύγχρονα θερμοκήπια στην Ευρώπη.
Beit Άλφα ποικιλίες μπορούν να αποδώσουν: 250-450 τόνους / εκτάριο και ολλανδικά ποικιλίες αποφέρουν 400 τόνους / εκτάριο.
Σε περίπτωση που οι αποδόσεις είναι 30-60 τόνους / εκτάριο υπό κακές συνθήκες καλλιέργειας, μπορούν να φτάσουν 100-300 τόνους / εκτάριο υπό βέλτιστη θερμοκρασία, την υγρασία, την ένταση του φωτός και την επικονίαση, επιτυγχάνεται σε θερμοκήπια).

2.2.12 Συγκομιδή

Καλλιέργεια Αγγούρι ωριμάζει μέσα σε 40-50 ημέρες και η συγκομιδή ξεκινά 45-55 ημέρες μετά τη φύτευση.
Συγκομιδή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου ανάλογα με τη φύτευση του χρόνου, και ποικιλία.
Εκτός και αν μια φορά-πάνω από μηχανική θεριζοαλωνιστική μηχανή χρησιμοποιείται κυρίως για τη βιομηχανία καθαρισμού με οξύ, φρέσκα αγγούρια κατανάλωση πρέπει να συλλέγονται σε διαστήματα 2-4 ημερών, όταν οι καρποί έχουν φτάσει επιθυμητό μέγεθος, για να αποφευχθούν οι απώλειες από υπερμεγέθη και υπερ-ώριμα φρούτα.
Σημαντικό: Πάνω από ώριμη αγγούρια αριστερά στο αμπέλι αναστέλλουν νέα καρπόδεση.
Οι τύποι αποξείδωση συγκομίζονται όταν τα φρούτα είναι 5-7,5 εκατοστά (2-4 ίντσες), και τον τεμαχισμό των τύπων (για αγορά νωπών προϊόντων) - όταν τα φρούτα είναι σκούρο πράσινο, εταιρεία, 15-20 εκατοστά (6-8 ίντσες) με διάμετρο 4-5 cm (1½ - 2 ίντσες).
Αγγούρια φρέσκο ​​αγορά είναι έτοιμοι για συγκομιδή όταν είναι περίπου 6 έως 10 ίντσες μακρύ και 1,5 έως 2,5 ίντσες σε διάμετρο. Το αγγούρι θα πρέπει να είναι σκούρο πράσινο με μέσο, ​​χωρίς οποιαδήποτε σημάδια κιτρίνισμα. Κατά μέσο όρο, οι 58-65 ημερών που απαιτούνται από τη σπορά μέχρι τη λήξη τους, ανάλογα με την ποικιλία και τις συνθήκες ανάπτυξης. Τα αγγούρια Φρέσκα αγοράς που συγκομίζονται με το χέρι. Επειδή τα μεμονωμένα φρούτα δεν αναπτύσσονται και ωριμάζουν συνέπεια, η χρονική στιγμή της ωριμότητας δεν είναι ομοιόμορφη μέσα σε ένα πεδίο. Ως αποτέλεσμα, τα αγγούρια φρέσκο ​​αγορά τυπικά συλλέγονται μεταξύ 6 έως 8 φορές σε μια περίοδο 3 εβδομάδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αγγούρια φρέσκο ​​αγορά μπορεί να πάρει μέχρι και 12 έως 15 φορές σε μια σεζόν. Ο αριθμός των φιλέτο εξαρτάται από το πότε οι σπόροι φυτεύονται και η κατάσταση της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά. Η τιμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή. Όταν οι τιμές των αγγουριών πέφτουν κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο, αυτό γίνεται αντιοικονομικό για τους παραγωγούς να συνεχίσουν τη συγκομιδή.
Αποξείδωση αγγούρια είναι έτοιμοι για συγκομιδή όταν ο λόγος του μήκους προς διάμετρο κυμαίνεται 2,9 έως 3,1. Τα αγγούρια πρέπει να είναι μέτρια πράσινο, ελαφρώς ελαφρύτερο από φρέσκα αγγούρια, χωρίς οποιαδήποτε σημάδια κιτρίνισμα. Κατά μέσο όρο, διαρκεί 55 έως 65 ημέρες από την σπορά στην ωριμότητα, ανάλογα με την ποικιλία και τις συνθήκες ανάπτυξης.
Διεργασίες καθαρισμού αγγούρια είναι είτε χέρι ή μηχανή συγκομιδή. Συγκομιδή των χεριών είναι κοινή σε περιοχές όπου μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού είναι άμεσα διαθέσιμα. Όταν συλλέγονται με το χέρι, το πεδίο συνήθως συλλέγονται 5 έως 6 φορές. Διεργασίες καθαρισμού αγγούρια πρέπει να συλλέγονται σε διαστήματα 3 ή 4 ημερών για να αποφευχθεί υπερεκτιμημένη. Εάν χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα για τη συγκομιδή, ωστόσο, το πεδίο μόνο συλλέγονται μία φορά.

Φυτικά ενεργά συστατικά λειτουργίες, optimal- και off-επίπεδα


3.1 Φύλλο ανάλυση

Οπτική διάγνωση των διαταραχών μπορεί να συγχέεται με τα συμπτώματα που προκαλούνται από μη διατροφικούς παράγοντες, όπως η ασθένεια, τα παράσιτα και χημικές ουσίες. Η φυλλοδιαγνωστική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει μια οπτική διάγνωση. Αυτό περιλαμβάνει χημικές δοκιμές των φύλλων για να διαπιστωθεί αν συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες είναι παρούσες σε φυτικό ιστό σε φυσιολογικές συγκεντρώσεις. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει την καταλληλότητα του προγράμματος λιπασμάτων και να προβλεφθεί η ανάγκη για θρεπτικά συμπληρώματα. Ένα μειονέκτημα της ανάλυσης των φύλλων είναι ότι είναι αργή: τα περισσότερα εργαστήρια θα διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα για την επεξεργασία δειγμάτων και να αναφέρουν τα αποτελέσματα πίσω στον παραγωγό. Σε πολλές περιπτώσεις, τα εργαστήρια δεν ερμηνεύουν τα αποτελέσματα ή να προτείνουν πώς να διορθώσει την κατάσταση.
Η φυλλοδιαγνωστική σε αγγούρια βασίζεται σε ένα δείγμα του μικρότερου πλήρως ώριμο φύλλο (με μίσχος) στην αρχή της περιόδου ανθοφορίας. Ο πίνακας 3.1 παραθέτει τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για να ερμηνεύσει την έκθεση ανάλυσης των φύλλων.
Πίνακας 3.1: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας). Πηγή: Ankerman & Μεγάλα, 1992.
ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
Άζωτο%<1.81.8-2.53,5-5,55.5-7> 7
Φώσφορος%<0,200,20 - 0,30,3-0,70,7-1,0> 1.0
Κάλιο%<2.02.0-3.03,0-4,04.0-5.0> 5,0
Ασβέστιο%<1.01,0-2,02.0-3.0
Μαγνήσιο%<0,150,15-0,60,6-1,51,5-2,5> 2,5
Θείο%<0.30.3-1.0
Νάτριο%0-0.35> 0.35
Χλωριούχο%0-1,51.5-2.0> 2.0
Χαλκός *mg / kg<33-1010-2020-30> 30
Ψευδάργυρος *mg / kg<1515-3030-70100-300> 300
Μαγγάνιο *mg / kg<1515-5050-200200-500> 500
Σίδεροmg / kg<5050-200
Βόριοmg / kg<2020-3030-7070-100> 100
* Οι τιμές για το χαλκό, τον ψευδάργυρο και το μαγγάνιο στα φύλλα ψεκάζονται με μυκητοκτόνα ή σπρέι θρεπτικών συστατικών που περιέχει ιχνοστοιχεία δεν μπορεί να δώσει ένα αξιόπιστο οδηγό για τη διατροφική κατάσταση.
Ανάλυση ‡ Leaf δεν είναι ένας αξιόπιστος οδηγός για έλλειψη σιδήρου, λόγω της επιφανειακής μόλυνσης με χώμα, ακινησία του σιδήρου εντός του φυτού, ή η παρουσία φυσιολογικώς αδρανής σιδήρου μέσα στους ιστούς.

Πίνακας 3.2: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης για τα αγγούρια θερμοκηπίου (σε ξηρή ύλη των τρίτων με πέμπτου φύλλα από την κορυφή, Πηγή: C. de Kreif, et al., 1992.

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΚανονικόςΗ υπερβολική
Άζωτο%<1.804/02 - 05/06
Φώσφορος%<0,470.6-0.9
Κάλιο%<2,3503/02 - 04/05
Ασβέστιο%<1.22,2-2,4
Μαγνήσιο%<0,370,4-0,7
Θείο%0.3-0.6
Χαλκός mg / kg<55-17
Ψευδάργυροςmg / kg<2650-140> 300
Μαγγάνιοmg / kg<1555-300> 550
Σίδεροmg / kg85-300
Βόριοmg / kg<4350-76> 108

3.2 άζωτο (Ν)

Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται άζωτο σε μεγάλες ποσότητες. Θεωρείται γενικά να κατευθύνουν την ανάπτυξη των φυτών. Άζωτο παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση σε όλες τις πρωτεΐνες σε όλα τα φυτά. Δεδομένου ότι είναι ένα σημαντικό δομικό και λειτουργικό στοιχείο για κάθε φυτό, οι αποδόσεις των καλλιεργειών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό Ν διαθεσιμότητα στο εργοστάσιο.
Άζωτο απαιτείται για την παραγωγή της χλωροφύλλης (η πράσινη χρωστική ουσία στα φύλλα), η οποία είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή του ηλιακού φωτός σε χρησιμοποιήσιμη ενεργειακών φυτών. Ως εκ τούτου, η έλλειψη του αζώτου μειώνει την ικανότητα του φυτού στην ενεργειακή παγίδα μέσω της φωτοσύνθεσης. Είναι σημαντικό ότι κατά την επίτευξη της ανθοφορίας στάδιο το φυτό θα αναπτυχθεί καλά αγενή? ή θα έχουν χαμηλό δυναμικό δίδοντας.

3.2.1 αζώτου έντυπο της αίτησης: νιτρικό αμμώνιο, ουρία και αμμωνία

Η μορφή με την οποία παρέχεται Ν είναι μείζονος σημασίας λόγω της ευαισθησίας της καλλιέργειας αυτής στο καθεστώς των συνδεδεμένων θρεπτικά συστατικά, όπως αποδεικνύεται από πολλές μελέτες, τέσσερα από τα οποία παρατίθενται αποφασίζει:
  • Στην υδροπονία πολιτισμό, NO 3 - διατροφή οδηγεί σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των φυτών από ό, τι είτε με το νιτρικό αμμώνιο ή ουρία διατροφή.
  • Πρόσληψη του Κ είναι πολύ αναστέλλεται σε νεαρά φυτά αγγουριάς (cv. Saticoy ) που τροφοδοτείται με θρεπτικό διάλυμα που περιέχει ΝΗ 4 + + ΝΟ 3 - (2: 1 αναλογία), σε σύγκριση με ΝΟ 3 - μόνο (Σχήμα 3.1). Επιπλέον, αυτή η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το ιόν αμμωνίου διπλασιάζει την εισροή χλωριδίου σε ρίζες, και αυτό αναστέλλει την ανάπτυξη των δενδρυλλίων. Όπως δείχνεται στο σημείο 2.2.10 (σελίδα 25), το Cl - ανιόν είναι ειδικά τοξικό για αγγούρι σπορόφυτα.
  • Η αναλογία ΝΟ 3 - / ΝΗ 4 + επηρεάζει τη συγκέντρωση του Κ στο χυμό αγγουριού σπορόφυτα. Όσο υψηλότερη είναι η αναλογία, τόσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση του Κ στο σφρίγος ξύλημα (Εικόνα 3.2). Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η περιεκτικότητα σε χλώριο στο φυτό σφρίγος ήταν σημαντικά αυξημένη με αυξημένη αμμώνιο.
  • Όταν το άζωτο παρέχεται ως αμμωνία (ΝΗ 3 ) τόσο των βλαστών και των ριζών της βιομάζας, την απόδοση και μείωση Κ περιεχόμενο, πιθανώς επειδή αμμωνία προκαλεί μορφολογικές αλλαγές στις ρίζες που επηρεάζουν την ικανότητά τους να απορροφούν θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, η αμμωνία αναστέλλει επίσης την αναπνοή των ριζών, με αποτέλεσμα η καθαρή εκροή του Κ

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική

Εικόνα 3.1: Η επίδραση της μορφής αζώτου για πρόσληψη Κ ( Martinez και Cerda , 1989).

Εικόνα 3.2: Η επίδραση του ΝΟ 3 - / ΝΗ 4 + αναλογία στο διάλυμα έξω από τη γη των θρεπτικών συστατικών από τη συγκέντρωση του Κ στο σφρίγος της αγγουριάς (cv. Hyclos ) δενδρύλλια ( Zornoza και Carpena , 1992).

3.2.2 ανεπάρκεια αζώτου

Αδυναμία να παρέχετε άφθονο διαθέσιμο άζωτο προκαλεί λεύκανση των παλαιότερων φύλλων, (Σχήμα 3.3), διαταραχή της ανάπτυξης των φυτών, καθυστερημένη ανάπτυξη, λεπτούς βλαστούς (Σχήμα 3.4) και στη στρέβλωση και αλλοίωση του χρώματος φρούτα (Σχήμα 3.5). Σε σοβαρές περιπτώσεις, ολόκληρο το φυτό καταρρέει. Ανεπάρκεια του αζώτου μπορεί να καταστήσει το φυτό αγγούρι πολύ ευαίσθητα στην αλατότητα.

Σχήμα 3.3: Τα τυπικά συμπτώματα ανεπάρκειας αζώτου στα φύλλα αγγουριού. Από αριστερά: Υγιείς? σχετικά με το δικαίωμα: ανεπαρκής.

Εικόνα 3.4: Αριστερά: Εντελώς υπανάπτυκτα και χλωμό φυτό που δεν έχει λάβει καμία Ν μετά τη βλάστηση. Κέντρο: Ένα υγιές φυτό. Δεξιά: Ένα φυτό που έλαβαν λιγότερο Ν από το κέντρο ενός. Μεγάλα φύλλα γίνονται χλωμό πράσινο σε κίτρινο? Αυτός ο αποχρωματισμός εξαπλώνεται σε νεαρότερα φύλλα πάνω στο φυτό.

Σχήμα 3.5: Άζωτο ανεπάρκεια αγγούρι φρούτα είναι παραμορφωμένος και χλωρωτικής.
Τόσο η βλαστική ανάπτυξη και την παραγωγή φρούτων υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς, όταν η παροχή του αζώτου είναι ανεπαρκής. Φυτά φαίνεται χλωμό και ψιλόλιγνος. Νέα φύλλα είναι μικρά, αλλά παραμένουν πράσινα, ενώ τα παλαιότερα φύλλα κιτρινίζουν και να πεθάνει. Εάν το πρόβλημα δεν διορθωθεί, το κιτρίνισμα απλώνεται μέχρι το βλαστό σε νεαρότερα φύλλα. Απόδοση μειώνεται και τα φρούτα είναι χλωμό, κοντός και χοντρός.
Θεραπεία
Στο έδαφος, καλλιέργειες: πλευρά-φόρεμα με 20-50 kg / στρέμμα Ν, ή να εφαρμόζουν δεκαπενθήμερη ψεκασμοί φυλλώματος του 2% ουρία σε υψηλή ένταση. Προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες αλάτι έγκαυμα σε φύλλα κατά την εφαρμογή κάθε ψεκασμού φυλλώματος, ψεκάστε αργά το απόγευμα ή κατά τη διάρκεια της συννεφιάς.
Για τις καλλιέργειες στα μέσα ενημέρωσης έξω από τη γη, χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό διάλυμα που περιέχει 150-200 ppm N.

3.2.3 Η υπερβολική αζώτου

Φυτά δίνεται ελαφρώς πάρα πολύ άζωτο δείχνουν υπερβολική ανάπτυξη και μια πιο ήπια φυτό? φύλλα θα είναι πιο σκούρα πράσινα και μερικές φορές συμπυκνωμένη και εύθραυστα.
Τα φυτά λόγω της ιδιαίτερα πάρα πολύ άζωτο γενικά υπανάπτυκτα και έχουν ισχυρή, παχιά μίσχους, μικρή μεσογονάτια, μια μάζα από έλικες, βλαστοί κοντή πλευρά, λιγότερα λουλούδια και μικρά φρούτα. Το κύπελλο μεσαία και μεγάλα φύλλα προς τα κάτω και μαραίνονται εύκολα σε θερμές συνθήκες. Φύλλο καψάλισμα είναι κοινή. Διαφανείς κηλίδες εμφανίζονται μεταξύ των φλεβών ή στα άκρα των φύλλων, η οποία τελικά κιτρινίζουν και έπειτα καφέ.

Σχήμα 3.6: Τα συμπτώματα της υπερβολικής αζώτου περιλαμβάνουν μαρασμός και προς τα κάτω βεντούζα από τα παλαιότερα φύλλα, που ακολουθείται από κίτρινο και καφέ καμένων περιοχών σε χαμηλότερα φύλλα.
Θεραπεία
Leach το έδαφος ή το μέσον ανάπτυξης με φρέσκο ​​νερό για να απομακρυνθεί η περίσσεια λιπασμάτων.
Προσαρμόστε το πρόγραμμα λιπασμάτων να εξασφαλίζουν ότι τα ποσοστά δεν υπερβαίνουν τις ανάγκες των καλλιεργειών.

3.3 Φωσφόρος (Ρ)

Φωσφόρου είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των ριζών και των αναπαραγωγικών οργάνων (άνθη, φρούτα, σπόροι). Φώσφορος προωθεί μια ισχυρή πρώιμη ανάπτυξη των φυτών και την ανάπτυξη ενός ισχυρού ριζικού συστήματος. Πολύ διαθέσιμη φωσφόρου είναι απαραίτητη για τη δημιουργία των σπαρμένων ή να μεταμοσχευθούν τα αγγούρια. Φωσφόρου απαιτείται για την κυτταρική διαίρεση και το σχηματισμό των μορίων που συμμετέχουν στην ενεργειακή μετατροπή (ADP & ΑΤΡ).
Φυτά απαιτούν φωσφόρου σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης, αλλά η ζήτηση είναι μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των καλλιεργειών και την έγκαιρη ανάπτυξη των φυτών. Εάν φωσφόρου γίνεται περιοριστική, αυτό μετατοπίζεται από τα μεγαλύτερα σε νεώτερους ιστούς, όπως τα φύλλα, τις ρίζες και την αυξανόμενη σημεία. Σε μια καλλιέργεια όπως τα αγγούρια, το οποίο έχει μια συνεχή παραγωγή νέων αγενούς και καρποφορίας των ιστών, ο τακτικός εφοδιασμός του φωσφόρου (και άλλα στοιχεία) είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσει ότι η μονάδα μπορεί να διατηρήσει την παραγωγή ποιοτικών φρούτων για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Για εδάφους-καλλιέργειες, Ρ διαθεσιμότητα είναι συνήθως η βέλτιστη όταν το pH του εδάφους είναι μεταξύ 6,0 και 6,5.
Σε όξινα εδάφη (pH <6,0), το Ρ συνδέεται («δεμένο» ή «σταθερό») με το σίδηρο και το αργίλιο ενώσεις που είναι αργά διαθέσιμη στα περισσότερα φυτά.
Σε έδαφος όπου το ρΗ είναι μεγαλύτερο από 6,5, το Ρ συνδέεται κυρίως με το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Όσο υψηλότερη είναι η ασβέστιο και μαγνήσιο, ρΗ φωσφορικές ενώσεις είναι λιγότερο διαθέσιμο για τα φυτά.

Πίνακας 3.4: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης του φωσφόρου για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη του

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική

3.3.1 φωσφόρου ανεπάρκεια

Όταν τα εδάφη είναι φτωχά σε φώσφορο, πρέπει να συμπληρώνονται τακτικά με λίπασμα. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια φωσφόρου, ένα P-λίπασμα πρέπει να εφαρμόζονται στο έδαφος πριν από τη φύτευση. Μια δοκιμή εδάφους είναι συνεπώς απαραίτητο να αποδείξουν την ιδιότητα του φωσφόρου του εδάφους και να εκτιμηθεί πόσο (εάν απαιτείται) λίπασμα φωσφόρου.
Φώσφορος ανεπάρκεια φυτά έχουν αδύναμες ρίζες, είναι υπανάπτυκτα, και παράγουν μικρό, σκοτεινό, θαμπό, γκρι-πράσινα φύλλα (Σχήμα 3.7). Το παλαιότερο φύλλο, στη βάση του βλαστού, μετατρέπει το φωτεινό κίτρινο (Σχήμα 3.8).
Ωστόσο, σε αντίθεση με έλλειψη αζώτου, το φύλλο κατευθείαν πάνω από αυτό το φύλλο παραμένει σκούρο πράσινο (σχήμα 3.9). Καφέ κηλίδες εμφανίζονται μεταξύ των φλεβών στα ώριμα φύλλα. Αυτά να πάρουν φωτιά και να εξαπλωθεί μέχρι να πεθάνει πρόωρα το φύλλο. Καρπόδεση μειώνεται, έτσι η παραγωγή είναι μειωμένη μέχρι να διορθωθεί η ανεπάρκεια.

Εικόνα 3.7: Αριστερά: Μια ανεπάρκεια φυτό φωσφόρου είναι σταματημένος και έχει μικρό, σκούρο πράσινο, θαμπό φύλλα. Δεξιά: Ένα υγιές φυτό.

Εικόνα 3.8: Μια παλαιότερη φύλλα ενός φυτού ανεπάρκεια Ρ δείχνει καφέ, καμένης κηλίδες ανάμεσα στα νεύρα.

Σχήμα 3.9: Ένα φυτό Ρ ανεπάρκεια. Το παλαιότερο φύλλο αυτής της καχεκτική φυτό είναι φωτεινό κίτρινο, αλλά το φύλλο πάνω από αυτό παραμένει σκούρο πράσινο.
Θεραπεία
Ένα διαλυτό πηγή φωσφόρου όπως φωσφορικό μονο κάλιο (π.χ. Χάιφα MKP ) μπορεί να παρέχεται μέσω υδρολίπανσης (Nutrigation ™) ή με ψεκασμό φυλλώματος, να αναβιώσει ιδρύθηκε καλλιέργειες με συμπτώματα ανεπάρκειας. Αυτές οι θεραπείες πρέπει να επαναλαμβάνονται για το υπόλοιπο της ζωής των καλλιεργειών. Έδαφος-καλλιέργειες δεν θα ανταποκριθεί άμεσα σε αυτές τις θεραπείες.
Για τις καλλιέργειες στα μέσα ενημέρωσης έξω από τη γη, χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό διάλυμα που περιέχει 25-50 ppm Ρ

3.3.2 Φώσφορος τοξικότητα

Φώσφορος τοξικότητα είναι ασυνήθιστο σε χώμα-καλλιέργειες, αλλά μπορεί να συμβεί σε υδροπονικές καλλιέργειες.

Σχήμα 3.10: διάφορα συμπτώματα P-τοξικότητας σε ένα φυτό αγγουριού.

3.4 κάλιο (Κ)

3.4.1 Ο ρόλος του καλίου στη διατροφή αγγούρι
Κάλιο είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές φυσιολογικές διεργασίες σε όλα τα φυτά, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής:
  • Ενεργοποίηση τουλάχιστον 60 διαφορετικά ένζυμα που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των φυτών και το μεταβολισμό.
  • Κανονισμός του υδατικού ισοζυγίου των εγκαταστάσεων μέσω των ριζών ωσμωτική κλίση και τη λειτουργία των κυττάρων στομάτων φρουράς.
  • Συμμετοχή της ενεργοποίησης διαφόρων ενζύμων και ο έλεγχος του ΑΤΡ σχηματισμού ως μέρος της φωτοσύνθεσης.
  • Ενισχύοντας την μετατόπιση των θρεπτικών ουσιών μέσω του συστήματος ξύλημα και των οργανικών ενώσεων, κυρίως υδατάνθρακες, στο φλοίωμα σύστημα από την πηγή να βυθιστεί.
  • Η συμμετοχή σε κάθε σημαντικό βήμα της πρωτεϊνοσύνθεσης.
  • Μείωση του φυτού ευαισθησία σε φυτικών ασθενειών, και ένα-βιοτικές καταπονήσεις.
  • Εξουδετερώνει αλατότητα.
Επαρκή επίπεδα καλίου ενισχύουν την παραγωγή και floem μεταφορά των υδατανθράκων εντός του φυτού. Κάλιο επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των φυτών σε χαμηλές θερμοκρασίες, την αλατότητα, ξηρασία και τις ασθένειες.
Άφθονες ποσότητες καλίου, θα πρέπει, συνεπώς, να παρέχονται στην καλλιέργεια για να εξασφαλιστεί άφθονα επίπεδα Κ σε όλα τα κύρια όργανα.
Σοβαρή ανεπάρκεια καλίου θα επιβραδύνει την μεταφορά των σακχάρων μέσα στο φυτό, οδηγώντας σε συσσώρευση αμύλου στα κατώτερα φύλλα.
Αγγούρια είναι μοναδική μεταξύ των πιο καλλιέργειες σε υψηλές απαιτήσεις σε κάλιο. Στην πραγματικότητα, το φυτό αγγούρι είναι ένα από τα μόνα καλλιεργειών που απαιτούν περισσότερο κάλιο από άζωτο (σχήμα 3,11).
Επιπλέον, αύξηση στην ένταση της καλλιέργειας απαιτεί υψηλότερη αναλογία Κ / Ν (Πίνακας 3.5).


Σχήμα 3.11: NPK ποσοστά πρόσληψης από αγγούρι καλλιέργειες σε διάφορες συνθήκες ανάπτυξης και των αποδόσεων.

Πίνακας 3.5: Ενδεικτικές αναλογίες NPK σε διάφορες συνθήκες καλλιέργειας (La Malfa, 1992)

Ανοιχτό ΠεδίοΘερμοκήπιο
Αναμενόμενη απόδοση (τόνοι / εκτάριο)15-30120-300
Οι υψηλές συγκεντρώσεις Κ βρίσκονται σε διάφορα μέρη του φυτού, και να χρησιμεύσει ως μια μέθοδος για την εκτίμηση των καλλιεργειών διατροφική κατάσταση. Σε μια ολόκληρη βάση οργάνου, κάλιο γενικώς κατανέμεται εξίσου μεταξύ των ριζών και των βλαστών.

Πίνακας 3.6: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης κάλιο για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
Φυσιολογικά επίπεδα στο μίσχο SAP είναι 3.500 - 5.000 ppm Κ Η συσσώρευση του Κ σε στελέχη, μίσχοι και τα φύλλα συσχετίζεται με την καμπύλη ανάπτυξης αυτών των οργάνων? Αυτό δείχνει ένα μηχανισμό που εξισορροπεί την πρόσληψη Κ και απελευθέρωση. Κ συσσωρεύεται γρήγορα σε κάθε φύλλο κατά τη διάρκεια πρώτα στάδια της ανάπτυξής του (Σχήμα 3.12). Η συνολική ζήτηση από τα φύλλα των φυτών δημιουργεί, επομένως, μια καμπύλη σιγμοειδές αύξουσα.

3.4.2 κάλιο ενισχύει απόδοση αγγούρι

α) λίγου στις τσάντες τύρφη, κάλιο εφαρμόζεται με υδρολίπανση
Έχει αποδειχθεί σαφώς τη θετική επίδραση της λίπανσης κάλιο στις αποδόσεις αγγούρι. Όταν καλλιεργούνται σε σάκους τύρφη, ένα επίπεδο καλίου 50 mg / l στο υγρό τροφοδοσίας με υδρολίπανση παράγει μία μέση απόδοση 9,98 kg / φυτό αγγούρια.
Απόδοση αυξήθηκε κατά 91% σε 19,1 kg / φυτό όταν το επίπεδο του καλίου είχε αυξηθεί από 50 σε 250 mg / l (Σχήμα 3.13).

Σχήμα 3.13: Επίδραση της fertigated Κ σχετικά με την απόδοση του έξω από τη γη αγγούρι (. cv Femdam (), . Adams et al , 1992).
Μια άλλη μελέτη έχει δείξει μια σαφή θετική ανταπόκριση της παραγωγικότητας αγγούρι σε καλιούχα διατροφή των φυτών. Συνολικός αριθμός των μονάδων φρούτων αυξήθηκε κατά 15%, ως αποτέλεσμα της μικρής αύξησης των επιπλέον 100 ppm σε καλιούχα λίπανση.
β) Ανοίξτε το πεδίο, κάλιο εφαρμόζεται από την πλευρά σάλτσα
Μια πολύ παρόμοια απόκριση ελήφθη επίσης σε ανοικτές συνθήκες πεδίου. Η έρευνα διεξήχθη κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών ετών και έδειξε αξιοσημείωτη θετική αντίδραση των αποδόσεων αγγούρι σε εντατική καλιούχα λίπανση (Σχήμα 3.14).


Σχήμα 3.14: Επίδραση της πλευρά-ντυμένο Κ σχετικά με την απόδοση του τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (cv. Poinsett ), ( Forbes and White , 1986).

3.4.3 κάλιο ενισχύει την αντίσταση αγγούρι ασθένεια

Κάλιο έχει ένα γνωστό αποτέλεσμα τόσο την ενίσχυση της αντίστασης των φυτών στα παθογόνα και τη μείωση των επιπτώσεων της μόλυνσης. Τα ακόλουθα αποτελέσματα έχουν αναφερθεί για τα αγγούρια στο πλαίσιο αυτό:
  • Το κάλιο μειώνει την επίδραση της γωνιακής Κυκλοκώνειο που προκαλείται από το βακτήριο Pseudomonas lachrymans.
  • Φρούτα γκρι μούχλα που προκαλείται από Botrytis cinerea μειώνεται κατά 27% - 33% από την εφαρμογή του συμπληρωματικού Κ να parthenocarpic αγγούρια που καλλιεργούνται σε σήραγγες.
  • Οι ψεκασμοί φυλλώματος των αλάτων λύσεις κάλιο έχει αποδειχθεί για τον έλεγχο Ωίδιο προκαλείται από Sphaerotheca fuliigiena (Σχήμα 3.15). Οι ερευνητές δεδομένο ότι ο ψεκασμός φυλλώματος παράγει συστηματικά επαγόμενη αντίσταση.


Σχήμα 3.15: Μέχρι: Ένα φύλλο αγγούρι μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό από ωίδιο.


Σχήμα 3.15 Β: Φύλλα από παρακείμενο εργοστάσιο αντιμετωπίζονται με Multi-K ™.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο Σχήμα 3.16 καταδεικνύουν τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα της μείωσης της βλάβης αγγούρια από αυτό το μύκητα με ψεκασμό νιτρικού καλίου (π.χ. Multi-Κ ™).

Σχήμα 3.16: Η επίδραση της ψεκασμούς φυλλώματος των Multi-K ™ για ωιδίου σε αγγούρια (. cv Delila ), ( . Reuveni κ.ά. , 1996)
Ένα εξαιρετικά αυξημένη αντοχή των φυτών αγγουριάς (cv. Corona) σε μόλυνση από Pythium ultimum επέφερε η ενισχυμένη καλιούχα διατροφή. Οι βλαστοί ξηρό βάρος αυξήθηκε κατά 20%, οι ρίζες ξηρού βάρους - κατά 28%, και ο αριθμός της κλάσης 1 φρούτα - κατά 71%.

3.4.4 συμπτώματα της τροφοπενίας

Έλλειψη καλίου θα λάβει χώρα όταν η συγκέντρωση της K πέφτει κάτω 3000 ppm στο σφρίγος μίσχου ή κάτω από 3,5% στο ξηρό βάρος των στρώσεων φύλλων. Τέτοια ανεπάρκεια μπορεί να αναπτυχθεί όταν αγγούρια αναπτύσσονται σε χώμα και επαρκής Κ δεν είναι διαθέσιμη για το φυτό κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, όπως απαιτείται από το φυτό.
Ελλείψεις θα αναπτυχθεί πολύ γρήγορα έξω από τη γη του πολιτισμού, αν επαρκές ποσοστό καλίου δεν συντηρούνται τακτικά στο διάλυμα άρδευσης.
  • Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας καλίου εμφανίζονται για πρώτη φορά σε παλαιότερα φύλλα. Τυπικά, χλώρωση εμφανίζεται για πρώτη φορά στο περιθώριο των φύλλων, τότε, το ενδοφλέβιο περιοχή επηρεάζεται. Τα συμπτώματα εξελίσσονται από τη βάση προς την κορυφή του φυτού. Κιτρίνισμα και το καψάλισμα των παλαιότερων φύλλων ξεκινά από τα άκρα και τελικά εξαπλώνεται μεταξύ των κύριων φλέβες προς το κέντρο του φύλλου (Σχήμα 3.17).
  • Τα φύλλα τα συμπτώματα συνοδεύονται από μη φυσιολογική ανάπτυξη του καρπού, συχνά με ένα καφέ ή στίγματα εμφάνιση.
  • Το φυτό είναι σταματημένος με βραχέα μεσογονάτια και μικρά φύλλα.


Σχήμα 3.17: Η ελλιπής εργοστάσιο κάλιο έχει κίτρινο καμένης μεγάλα φύλλα, τα οποία γυρίσει το ξηρό και papery.

 
Σχήμα 3.18: Τα τυπικά συμπτώματα ανεπάρκειας καλίου, όπως φαίνεται στα φύλλα.
Κάλιο επιρροές ανεπάρκεια των φυτών στη ρύθμιση του ύδατος επηρεάζοντας πίεση σπαργής και το άνοιγμα και το κλείσιμο των στομάτων, ως εκ τούτου, ελλιπής καλλιέργειες έχουν την τάση να το μαρασμό.
Όπως κάλιο είναι κινητό στο εργοστάσιο, κινείται προς τα νεότερα φύλλα όταν οι προμήθειες είναι σύντομες.
Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη των φυτών ανεπάρκεια δεν μπορεί να κινδυνεύσει σοβαρά, η απόδοση και η ποιότητα των καρπών είναι συχνά πολύ μειωμένη. Φρούτα δεν μπορεί να επεκταθεί πλήρως στο στέλεχος τέλος, αν και θα διογκώνονται στην άκρη-τέλος, ένα σύμπτωμα που προκαλείται επίσης από το στρες νερού (Σχήμα 3.19).

Σχήμα 3.19 : Φρούτα αποτυγχάνει να επεκτείνει στο τέλος μίσχων.
Θεραπεία
  • Σε μεσαία ή βαριά εδάφη, όπου η κίνηση του καλίου είναι μάλλον αργή, νιτρικό κάλιο (π.χ. βώλους Multi-K ™ θα πρέπει να ενσωματωθεί στο έδαφος πριν από τη φύτευση. Ένα από τα πρώτα τεστ του εδάφους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό του ποσοστού που απαιτείται.
  • Σε αμμώδη εδάφη, όπου αναμένεται γρήγορη απόκριση σε λίπασμα καλίου, η εφαρμογή του side-ντυμένος διαλυτό Multi-K ™, μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη διόρθωση της ανεπάρκειας.
  • Nutrigation ™ (υδρολίπανση) σίτιση με διαλυτό Multi-K ™ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας ελλιπή καλλιέργεια.
  • Ψεκασμοί φυλλώματος με διαλυτό Multi-K ™ ή πολυ-Feed ™ είναι αποτελεσματικό και μπορεί να θεραπεύσει την έλλειψη Κ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (βλέπε σελίδες 90-91).
  • Για τις καλλιέργειες στα μέσα ενημέρωσης έξω από τη γη, χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό διάλυμα που περιέχει 150-200 ppm Κ
Μην υπεράνω εφαρμογή λιπασμάτων καλίου , ειδικά υπό το φως του εδάφους ή σε συστήματα soilless, όπως η υπερβολική Κ προκαλεί ανεπάρκεια Ν στα φυτά και μπορεί να επηρεάσει την πρόσληψη άλλων κατιόντων όπως Mg και Ca.

3.4.5 Σχέσεις μεταξύ κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά

  • Μια υπερ-βέλτιστο επίπεδο είτε κάλιο ή αζώτου μπορεί να προκαλέσει ή να επιτείνει την έλλειψη φωσφόρου.
  • Ένα επίπεδο καλίου υπερ-βέλτιστο μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια Mg και μειώνουν τις αποδόσεις στο αγγούρι που καλλιεργούνται σε τύρφη.
  • AK / Ca αναλογία 1.33 βρέθηκε η βέλτιστη για το θρεπτικό διάλυμα, σε greenhouse- καλλιεργούνται αγγούρια είναι ο πολιτισμός άμμο. Υπό αυτές τις συνθήκες λήφθηκαν υψηλότερες αποδόσεις και υψηλότερη πρόσληψη ασβεστίου.
  • Έλλειψη καλίου μπορεί να προκαλέσει ή να επιταχύνει έλλειψη σιδήρου, καθώς και την ενίσχυση του αζώτου συσσώρευσης.

3,5 ασβέστιο (Ca)

Ασβέστιο παίρνει ένα βασικό ρόλο στη δομή και τη λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών και την αντοχή των κυτταρικών τοιχωμάτων. Το ασβέστιο μειώνει επίσης φυτό ευαισθησία σε ασθένειες. Οι περισσότερες διαταραχές που σχετίζονται με ασβέστιο των καλλιεργειών που προκλήθηκαν από δυσμενείς συνθήκες καλλιέργειας και όχι από την ανεπαρκή παροχή ασβεστίου στις ρίζες. Ταχέως αναπτυσσόμενες καλλιέργειες σε ζεστό θυελλώδεις συνθήκες βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Ανεπάρκειες μπορούν επίσης να αναπτυχθεί όταν αγγούρια αναπτύσσονται γρήγορα υπό συνεχώς υγρές συνθήκες, όπως σε ένα θερμοκήπιο. Άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν είναι υπεράρδευση, την αλατότητα του εδάφους, υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο ή προμήθεια αμμώνιο, και ασθένειες της ρίζας.
Το ασβέστιο κινείται στο ρεύμα διαπνοή του φυτού και εναποτίθεται κυρίως στα παλαιότερα φύλλα.
Οι ελλείψεις που διαπιστώθηκαν στα νεαρά φύλλα και αυξανόμενη σημεία, τα οποία έχουν χαμηλά ποσοστά της διαπνοής. Αναδυόμενες φύλλα εμφανίζονται καμένης και διαστρεβλωμένες και μπορεί κούπα προς τα κάτω, επειδή τα περιθώρια των φύλλων έχουν αποτύχει να επεκτείνει πλήρως (Σχήμα 3.20). Ζευγάρι και μεγάλα φύλλα είναι γενικά δεν επηρεάζονται. Με μια σοβαρή ανεπάρκεια, τα λουλούδια μπορούν να εγκαταλείψετε, και η αυξανόμενη σημείο μπορεί να πεθάνουν. Φρούτα από φυτά με έλλειψη ασβεστίου είναι μικρότερα και άγευστη, και ενδέχεται να μην αναπτυχθεί κανονικά στο τέλος ανθίσει.

Σχήμα 3.20 : νεαρά φύλλα του ασβεστίου ανεπάρκεια φυτά φλιτζάνι προς τα κάτω και τα άκρα τους να πάρουν φωτιά.

Σχήμα 3.21 : Ασβέστιο ανεπάρκεια φύλλα αγγουριού.

Πίνακας 3.7: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης ασβεστίου για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
Θεραπεία της ανεπάρκειας ασβεστίου
Εφαρμόζοντας ασβέστη για όξινα εδάφη και τη μείωση της χρήσης του αμμωνίου λιπασμάτων με βάση, συνιστάται να αποφεύγεται η ανεπαρκής διαθεσιμότητα του ασβεστίου στο έδαφος.
Υφιστάμενες τραυματισμού από ανεπάρκεια ασβεστίου μπορεί να μειωθεί με την τακτική ψεκασμοί φυλλώματος του πλήρως διαλυτά νιτρικό ασβέστιο, (15.5-0-0 + 26,5 CaO), π.χ. Haifa Cal, στα 800g / 100L).
Για τις καλλιέργειες στα μέσα ενημέρωσης έξω από τη γη, χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό διάλυμα που περιέχει πλήρως διαλυτό νιτρικό ασβέστιο, (+ 26,5 15.5-0-0 CaO), egHaifa Cal σε ποσοστό 150-200 ppm Ca. Κρατήσει την αγωγιμότητα του νερού στο μέσο καλλιέργειας κάτω 2 dS / m, όπως η συχνότητα των αυξήσεων ανεπάρκειας με την αύξηση της αγωγιμότητας.
Υπερβολική Ca μπορεί να είναι προβληματική όταν αυξάνεται αγγούρια σε ασβεστολιθικά εδάφη. Υψηλή περιεκτικότητα Ca στο έδαφος συνήθως προκαλεί υψηλό pH που καθιζάνει πολλά από τα μικροθρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε να καθίστανται μη διαθέσιμες στο εργοστάσιο, μπορεί επίσης να παρεμβαίνουν στην απορρόφηση Mg.

3,6 μαγνήσιο (Mg)

Το μαγνήσιο είναι ένα συστατικό κέντρο του μορίου της χλωροφύλλης, έτσι καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης είναι πεντακάθαρη. Μαγνήσιο ανεπάρκεια εδάφη μπορεί να βρεθεί σε χοντρό υφή εδάφη σε υγρές περιοχές, και κυρίως στο φως, αμμώδη, όξινα εδάφη σε περιοχές υψηλότερης βροχοπτώσεις. Έλλειψη μαγνησίου μπορεί επίσης να προκαλείται από βαρέα ποσοστά καλίου, αμμωνίου ή ασβεστίου (βαριά ασβέστωση) λιπάσματα. Τα συμπτώματα είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού ή για τα βαρέα υγρά εδάφη, όταν οι ρίζες είναι λιγότερο ενεργοί.
Η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί κιτρίνισμα παλαιότερα φύλλα. (Βλέπε σχήματα 3.22 και 3.23.) Το σύμπτωμα αρχίζει μεταξύ των μεγάλων φλεβών, οι οποίες διατηρούν μια στενή πράσινα σύνορα. Ένα ελαφρύ μαύρισμα έγκαυμα θα αναπτυχθούν στις κίτρινες περιοχές εάν η ανεπάρκεια είναι σοβαρή.
Οι αποδόσεις Φρούτα μειώνονται.

Σχήμα 3.22: Κιτρίνισμα μεταξύ των μεγάλων φλέβες μεγάλα φύλλα (αριστερά) μετατρέπεται σε ένα ανοικτό κιτρινόμαυρο χαρτώδης έγκαυμα (δεξιά). Οι νεότεροι φύλλα (κορυφή) έχουν επηρεαστεί λιγότερο .

Σχήμα 3.23: Κιτρίνισμα και ελαφρύ μαύρισμα έγκαυμα σε παλαιότερα φύλλα του μαγνησίου ανεπάρκεια των φυτών.

Πίνακας 3.8: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης του μαγνησίου για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
Θεραπεία
  • Ενσωματώσει στην ανεπάρκεια εδάφη πριν από τη φύτευση οποιαδήποτε από τις ακόλουθες μαγνήσιο πλούσια ορυκτά:
    - . Magnesite (MgCO3 - 28,8% Mg, ή 47,8% MgO), στους 300 kg / ha
    - δολομίτης (CaMg (CO3) 2 21,7% Ca, ή 30.4 % CaO, και 3.2% Mg, ή 21,96% MgO), στους 800 kg / ha.
  • Μια ανεπάρκεια σε ρεύμα καλλιέργεια μπορεί να διορθωθεί με δεκαπενθήμερο ψεκασμοί φυλλώματος πλήρως διαλυτού νιτρικού μαγνησίου (11-0-0 + 16 MgO), π.χ. Magnisal ™ στα 2 kg / 100 L) σε όγκο 500-1.000 L / ha.
  • Για τις καλλιέργειες στα μέσα ενημέρωσης έξω από τη γη, χρησιμοποιήστε Magnisal ™ σε ένα θρεπτικό διάλυμα που περιέχει 30 ppm mg.

3.7 θείο (S)

Η κύρια λειτουργία του θείου στο φυτό είναι ως βασικό συστατικό της απαραίτητα αμινοξέα κυστίνη, κυστεΐνη και μεθειονίνη, καθώς και τη συμμετοχή στη σύνθεση και τη λειτουργία πολλών συνενζύμων.
Οι βιταμίνες θειαμίνη και Βιοτίνη χρησιμοποιούν θείο, έτσι ώστε το στοιχείο αυτό παίζει βασικό ρόλο στο μεταβολισμό των φυτών. Ως εκ τούτου, η ανεπάρκεια του θείου θα οδηγήσει σε ανεπαρκή πρωτεΐνες, με έναν τρόπο που μοιάζει με έλλειψη αζώτου. Αλλά, όπως το θείο έχει χαμηλή κινητικότητα στο εργοστάσιο συμπτώματα ανεπάρκειας του, θα εμφανιστούν πρώτα από τις νεοσυσταθείσα, νεαρά φύλλα, όπως αναιρείται στην έλλειψη αζώτου.
Θείο είναι γενικά παρόν σε επαρκείς ποσότητες στο έδαφος καλλιεργούνται αγγούρια που λαμβάνουν θειικά άλατα του καλίου ή μαγνησίου.
Όταν εμφανίζεται ανεπάρκεια θείο δείχνει ως γενική κιτρίνισμα ολόκληρου του φυλλώματος, -ειδικότερα- για τη νέα αύξηση. Αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί από παρόμοια συμπτώματα που παράγονται από σίδηρο και μαγγάνιο ανεπάρκεια, όπως και με την ανεπάρκεια του θείου οι φλέβες των φύλλων δεν παραμένουν πράσινα, αλλά η λεπίδα σε φύλλα σε ένα θαμπό κίτρινο χρώμα ομοιόμορφο.
Επιπέδων του θείου στις υδροπονικές διαλύματα μπορεί να είναι στην περιοχή 20-200 ppm, επειδή οι απαιτήσεις των φυτών αυτού του στοιχείου είναι αρκετά εύκαμπτα μεταξύ αρκετά ευρύ φάσμα.

Πίνακας 3.9: Φύλλο πρότυπα ανάλυση του θείου για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
Υπερβολική θείο στο έδαφος (σπάνια) μπορεί να προκαλέσει πρόωρη πτώση των φύλλων.

3.8 Το μαγγάνιο (Mn)

Η λειτουργία του μαγγανίου στο φυτό συνδέεται στενά με τη λειτουργία του σιδήρου, του χαλκού και του ψευδαργύρου ως καταλύτες ενζύμου. Μαγγάνιο είναι απαραίτητη για τη φωτοσύνθεση, η αναπνοή, νιτρικό αφομοίωση και την παραγωγή του εργοστασίου ορμόνης αυξίνης.
Χωρίς μαγγάνιο, το υπεροξείδιο του υδρογόνου συσσωρεύεται στα κύτταρα και τις ζημίες αυτές. Όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο είναι ακίνητο μέσα στο φυτό, συσσωρεύοντας κυρίως στα κατώτερα φύλλα.
Οι ελλείψεις είναι πιο πιθανό να συμβεί σε ασβεστούχα ή αλκαλικά εδάφη, ή πάνω-διατηρημένα με ασβέστη εδάφη? διαθεσιμότητα είναι υψηλή σε όξινα εδάφη.
Οι φλέβες μεσαία προς ανώτερα φύλλα του μαγγανίου ανεπάρκεια φυτά παραμένουν πράσινα, ενώ το υπόλοιπο του φύλλου γίνεται ομοιόμορφη ασθενώς πράσινο σε κίτρινο. (Βλέπε σχήμα 3.24).

Σχήμα 3.24 : Τυπική χρωματική αντίθεση μεταξύ των φλεβών και το υπόλοιπο του πτερυγίου φύλλου της μέσης στο ανώτερο θείο φύλλα ανεπάρκεια αγγούρι

Πίνακας 3.10: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης του μαγγανίου για το πεδίο που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
Θεραπεία
  • Ψεκάστε το φύλλωμα με θειικό μαγγάνιο (100 g / 100 λίτρα).
  • Για τις καλλιέργειες στα μέσα ενημέρωσης έξω από τη γη, χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό διάλυμα που περιέχει 0,3 ppm Mn.
Μαγγάνιο τοξικότητα
  • Βρέθηκε υπό ισχυρά όξινες συνθήκες.
  • Πολλές μικρές κοκκινωπό-καφέ κηλίδες εμφανίζονται μεταξύ των φλεβών από τα παλαιότερα φύλλα και πάνω στο φύλλο μίσχοι των φυτών με περίσσεια μαγγανίου (Σχήμα 3.25). Με τον καιρό, ο ιστός γύρω από κάθε σημείο γίνεται χλωρωτικές, και τα μεγάλα φύλλα ωχριώ και πρόωρη γήρανση.
  • Μαγγάνιο τοξικότητας μπορεί να δείξει με μείωση της ανάπτυξης.
  • Τα αγγούρια δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπερβολική μαγγάνιο, και οι συγκεντρώσεις ιστού μπορεί να είναι σχετικά υψηλό πριν από τα συμπτώματα τοξικότητας δείχνουν.
  • Μαγγάνιο τοξικότητα μπορεί να προκαλέσει έλλειψη σιδήρου.

Σχήμα 3.25 : Μικρές κοκκινωπό-καφέ κηλίδες εμφανίζονται μεταξύ των φλεβών από τα παλαιότερα φύλλα της Μη-υπερβολική φύλλα αγγουριού.

Θεραπεία
Μαγγάνιο τοξικότητα σε χώμα-καλλιέργειες συνδέεται με όξινες συνθήκες και υπεράρδευση.
Ως εκ τούτου, η διόρθωση περιλαμβάνει ασβέστωση και τη βελτίωση της αποχέτευσης και άρδευσης προγραμματισμό.

3.9 σιδήρου (Fe)

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή της χλωροφύλλης και να ενεργοποιούν διάφορα ένζυμα, ιδίως εκείνων που ασχολούνται με τη φωτοσύνθεση και την αναπνοή. Ο σίδηρος είναι ακίνητος στο φυτό.
Οι ανεπάρκειες του σιδήρου είναι πιο πιθανό να συμβεί σε αλκαλικά ή ασβεστούχα εδάφη, και μπορεί να προκληθεί από υπερ-άσβεστο, κακή αποστράγγιση, ή υψηλές συγκεντρώσεις μεταλλικών ιόντων στο διάλυμα του εδάφους ή θρεπτικών συστατικών. Διαθεσιμότητας του σιδήρου μειώνεται σε ρΗ πάνω από 7. τοξικότητα μαγγάνιο μπορεί να επάγει μία έλλειψη σιδήρου.
Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί ένα ομοιόμορφο ανοιχτό πράσινο χλώρωση από τα νεότερα φύλλα αγγούρι? Όλα τα άλλα φύλλα παραμένουν σκούρο πράσινο. Αρχικά, οι φλέβες παραμένουν πράσινα, το οποίο δίνει μια καθαρή-όπως σχέδιο. Εάν η ανεπάρκεια είναι σοβαρή, τα ανήλικα φλέβες ξεθωριάζουν επίσης, και τα φύλλα μπορεί τελικά να καεί, ειδικά αν εκτεθεί σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

Σχήμα 3.26 : νεαρά φύλλα (αριστερά και το κέντρο) είναι ανοιχτό πράσινο έως κίτρινο, με
πράσινο φλέβες. Σε σοβαρές περιπτώσεις (κέντρο) της ανεπάρκειας σιδήρου, τα ανήλικα φλέβες επίσης
ξεθωριάζει, και επηρεάζονται φύλλα εμφανίζονται ελαφρώς κίτρινο προς λευκό. Σχετικά με το δικαίωμα, ένα υγιές φύλλο.

Σχήμα 3.27: Ανοιχτό πράσινο πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στα νεαρά φύλλα.
Θεραπεία
Η καλύτερη δράση μακροπρόθεσμα είναι να διορθώσει χημική εδάφους και σωματικά προβλήματα. Η καλή αποστράγγιση και ο αερισμός του εδάφους υπέρ σιδήρου διαθεσιμότητα.
Ψεκασμοί φυλλώματος θειικού σιδήρου (150 g / 100 Ι) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των συμπτωμάτων, αλλά τα συμπτώματα θα επιστρέψει εάν οι ψεκασμοί διακοπεί.
Για τις καλλιέργειες στα μέσα ενημέρωσης έξω από τη γη, χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό διάλυμα που περιέχει 2-3 ppm Fe. Χηλικά άλατα σιδήρου είναι γενικά λιγότερο πιθανό να καθιζάνουν υπό αλκαλικές συνθήκες και συνήθως προτιμώνται σε υδροπονικές λύσεις.

Πίνακας 3.11: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης του σιδήρου για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
Ανάλυση φύλλων δεν είναι ένας αξιόπιστος οδηγός για έλλειψη σιδήρου, λόγω της επιφανειακής μόλυνσης με χώμα, ακινησία του σιδήρου εντός του φυτού, ή η παρουσία φυσιολογικώς αδρανής σιδήρου μέσα στους ιστούς.
Η τοξικότητα του σιδήρου θα αποκαλυφθεί με μαύρισμα των φύλλων με μικρό καφέ κηλίδες.

3.10 Βόριο (Β)

Το βόριο είναι σημαντική για τη ρύθμιση της ανάπτυξης των κυττάρων και στην επικονίαση. Σπόρου και την ανάπτυξη του καρπού επηρεάζονται από ανεπάρκεια. Τα φυτά είναι μάλλον αυστηρές στις απαιτήσεις τους για το βόριο, και το περιθώριο μεταξύ της ανεπάρκειας και η περίσσεια είναι ιδιαίτερα στενή. Για παράδειγμα, σε μίνι αγγούρια, είναι επιθυμητή μία συγκέντρωση φύλλο βορίου 30-70 μg / g, αλλά η ανεπάρκεια συμβαίνει σε λιγότερο από 20 μg / g και toxicity- σε περισσότερα από 100 μg / g.
Βόριο δεν είναι εύκολα μετακινούνται από το παλαιό στο νέο ιστούς? ως εκ τούτου, η συνεχής πρόσληψη από τις ρίζες είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των φυτών.
Έλλειψη βορίου προκαλεί τα δύο φύλλα και φρούτα συμπτώματα. Τα κύρια συμπτώματα των φύλλων είναι μια διαστρέβλωση των νεότερων φύλλων (σε σοβαρές περιπτώσεις, η αυξανόμενη πεθαίνει σημείο) και η εμφάνιση μιας ευρείας κίτρινο περίγραμμα στο περιθώριο από τα παλαιότερα φύλλα.
Νέοι φρούτα θα πεθάνουν ή να αποβάλουν σε υψηλά ποσοστά (Σχήμα 3.29).

Σχήμα 3.28: Βόριο ανεπάρκεια φύλλα αγγουριού.

Σχήμα 3.29: Ακύρωσε φρούτο (πάνω)? συστροφή και ουλές (κέντρο και κάτω).
Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας βορίου στα ώριμα φρούτα είναι διακριτικό και περιλαμβάνουν καχεκτική ανάπτυξη και στίγματα κίτρινο διαμήκεις ραβδώσεις, τα οποία εξελίσσονται σε φελώδης σημάνσεις (scurfing) κατά μήκος του δέρματος.
Αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά πιο σοβαρά κοντά στο άκρο ανθού του καρπού. Παρόμοια συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σε φρούτα που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια με ανεπαρκή θέρμανση το χειμώνα. Αναπτυσσόμενων και ώριμων φρούτων μπορεί να λεπταίνει και καμπύλη στο τέλος ανθίσει. Το ποσοστό των ψίχα τους σπόρους προς σπορά είναι συχνά υψηλότερα στα φρούτα βόριο ανεπάρκεια.
Δεν πρέπει να συγχέεται με τα συμπτώματα του scurfing φρούτων και σοβαρή συστροφή με ζημιές από θρίπες λουλούδι.

Σχήμα 3.30: Ελλιπή φρούτα (κάτω) έχουν ένα υψηλό ποσοστό των ψίχα τους σπόρους προς σπορά και φελώδης σημάδια στο δέρμα.

Σχήμα 3.31: Διαχρονική, στίγματα κίτρινες ραβδώσεις (αριστερά και στο κέντρο) να εξελιχθεί σε φελώδης σημάδια στο δέρμα (δεξιά) .
Θεραπεία
Κάποιος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την επεξεργασία μιας καλλιέργειας βόριο ανεπάρκεια, όπως η υπερβολική βόριο μπορεί να είναι τοξικά, και το βόριο είναι ιδιαίτερα τοξικό για τα περισσότερα φυτά σε πολύ χαμηλές τιμές. Δίκη ψεκασμοί φυλλώματος είναι σκόπιμο. Προσέξτε με τις θεραπείες του εδάφους προκειμένου να εξασφαλίσουν ακόμη εξάπλωση, και να γνωρίζουν ότι
Η εφαρμογή των 10 κιλών βόρακα ανά εκτάριο για την ανεπάρκεια του εδάφους πριν από τη φύτευση, θα αποφευχθεί η ανεπάρκεια του βορίου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ψεκασμοί φυλλώματος του βόρακα (100 g / 100 λίτρα).
Για τις καλλιέργειες στα μέσα ενημέρωσης έξω από τη γη, χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό διάλυμα που περιέχει 0,3 ppm Β

Πίνακας 3.12: Φύλλο πρότυπα ανάλυση του βορίου για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
Βόριο τοξικότητα
Φυτά αγγουριάς είναι πολύ ευαίσθητα σε υψηλά επίπεδα βορίου.
Βόριο τοξικότητα υποδεικνύεται από κιτρίνισμα μεταξύ των φλεβών των μεγαλύτερης ηλικίας φύλλα. Αυτό ακολουθείται ταχέως από την ανάπτυξη των μικρών, καφέ νεκρωτικές κηλίδες, οι οποίες τελικά ενώνονται για να σχηματίσουν μεγάλες περιοχές του νεκρού ιστού. Την ίδια στιγμή, τα νεότερα φύλλα γίνονται χλωρωτικά και στρεβλώνονται εξαιτίας βλάβης εν τη γενέσει της. Λίγα θηλυκά άνθη μπορεί να αναπτυχθούν.

Το σχήμα 3.32: Βόριο τοξικότητα σε μεγάλα φύλλα, συμπεριλαμβανομένων κιτρίνισμα μεταξύ των φλεβών (αριστερά) που ακολουθείται από μικρό καφέ νεκρωτικές κηλίδες (κέντρο) και μεγάλες περιοχές του νεκρού ιστού (δεξιά).
Θεραπεία
Βόριο τοξικότητες είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν από ελλείψεις.
Τα προβλήματα σε καλλιέργειες που συνήθως προκαλείται από απρόσεκτη εφαρμογή του βορίου. Όταν συμβαίνει αυτό, το έδαφος μπορεί να ξεπλυθεί με καθαρό νερό για να απομακρυνθεί η περίσσεια.

3.11 Ο ψευδάργυρος (Zn)

Ψευδάργυρος συμβάλλει στο σχηματισμό της χλωροφύλλης και την παραγωγή των αυξινών φυτικών ορμονών.
Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος πολλών φυτικών ενζύμων. Ανεπάρκεια ψευδαργύρου εμφανίζεται ως παραμόρφωση και ενδοφλέβια χλώρωση (κιτρίνισμα) από μεγαλύτερα φύλλα των φυτών, και επιβραδύνει την ανάπτυξη των φυτών, ως συνέπεια των χαμηλών επιπέδων αυξίνης στον ιστό.
Σε εδάφη ψευδάργυρος καθίσταται λιγότερο διαθέσιμο ως την άνοδο του ρΗ του εδάφους και με την παρουσία του ανθρακικού ασβεστίου. Ένα βαρύ εφαρμογή του φωσφόρου μπορεί να προκαλέσει έλλειψη ψευδαργύρου, λόγω της καθίζησης του ψευδαργύρου με τη μορφή του ψευδαργύρου φωσφορικών. Πρόσληψη ψευδαργύρου παρεμποδίζεται από υπερ-βέλτιστη χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, και ασβέστιο. Η κανονική περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο του εδάφους εμπίπτει συνήθως στην περιοχή από 10-300 ppm Ζη.
Hydroponically καλλιεργούνται αγγούρια αναπτύσσουν ανεπάρκεια ψευδαργύρου όταν τα φυτά έχουν πολύ χαμηλή ψευδάργυρος στο θρεπτικό διάλυμα. Τα φυσιολογικά επίπεδα ψευδαργύρου σε υδροπονικές λύσεις τρέχει στα 0,1-0,5 ppm.
Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας δεν είναι σαφώς καθορισμένες, αλλά συνήθως μια μικρή ενδοφλέβιο μύρτιλου αναπτύσσεται στα κατώτερα φύλλα, αυτό το σύμπτωμα απλώνεται μέχρι το εργοστάσιο. Τα ανώτερα μεσογονάτια παραμένουν σύντομες. Μικρό μέγεθος των φύλλων περισσότερο χαρακτηρίζει ανεπάρκεια ψευδαργύρου? Σε σοβαρές περιπτώσεις, βραχέα μεσογονάτια προκαλέσει η κορυφή του φυτού να αναπτύσσεται θαμνώδης. Η συνολική αύξηση είναι περιορισμένη και τα φύλλα γίνονται κίτρινα-πράσινο σε κίτρινο εκτός από τις φλέβες, οι οποίες παραμένουν σε σκούρο πράσινο και σαφώς καθορισμένες.
Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας εμφανίζεται όταν η συγκέντρωση πέσει κάτω από 15-20 ppm Zn.
Θεραπεία
Ο ψεκασμός με θειικό ψευδάργυρο (5 g / L) διορθώνει εύκολα μια ανεπάρκεια ψευδαργύρου.

Πίνακας 3.13: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης του ψευδαργύρου για το πεδίο που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
* Οι τιμές για τον ψευδάργυρο σε φύλλα ψεκάζονται με μυκητοκτόνα ή σπρέι θρεπτικών συστατικών που περιέχει ιχνοστοιχεία δεν μπορεί να δώσει ένα αξιόπιστο οδηγό για τη διατροφική κατάσταση.
Τοξικότητα του ψευδαργύρου
Τοξικότητα ψευδάργυρος μπορεί να προκληθεί από μόλυνση του νερού που χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια έξω από τη γη. Επικοινωνία διαβρωτικών θρεπτικών διαλυμάτων με σωλήνες γαλβανιζέ ή εξαρτημάτων έχει γίνει γνωστό να οδηγήσει σε τοξικότητα του ψευδαργύρου σε ευαίσθητα σπορόφυτα. Γαλβανιζέ πλαίσια του θερμοκηπίου και σύρματα υπάρχουν άλλες πιθανές πηγές υπερβολικής ψευδαργύρου.
Η τοξικότητα εμφανίζεται σε εδάφη μολυσμένα λόγω της εγγύτητάς τους με ψευδάργυρο χυτήρια και τα ορυχεία.
Μπορεί να αναμένεται τοξικότητα όταν η συγκέντρωση του ψευδαργύρου υπερβαίνει τα 150-180 ppm (παλιά φύλλα) ή 900 ppm (κορυφές των φυτών).
Στην περίπτωση της τοξικότητας του ψευδαργύρου, το σύνολο του veinal δίκτυο, αρχικά σκούρο πράσινο, γίνεται κάπως μαυρίσει. Το μαυριδερό εμφάνιση των κύριων φλέβες βοηθά στο διαχωρισμό τοξικότητα ψευδαργύρου από μαγγάνιο ανεπάρκεια στην οποία οι φλέβες παραμένουν πράσινα. Σε σοβαρές περιπτώσεις τοξικότητας ψευδαργύρου τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της ανεπάρκειας σιδήρου.
Τοξικότητα ψευδάργυρος προκαλεί ένα αχνό πράσινο χλώρωση των νεότερων φύλλων. Εάν η τοξικότητα είναι σοβαρή, μπορεί να εμφανιστεί κεφαλιού καρφίτσας μεγέθους φως-καφέ κηλίδες ανάμεσα στα νεύρα. Μεγάλα φύλλα μπορεί να μαραθούν και να φαίνεται θαμπό. Όλα τα φύλλα είναι ένα αναπτήρα πράσινο από το φυσιολογικό.
Άλλα συμπτώματα τοξικότητας ψευδαργύρου περιλαμβάνουν κόβω νανισμού, ερυθρότητα? φτωχή βλάστηση? μεγάλα φύλλα μαραίνονται? ολόκληρο το φύλλο επηρεάζεται από χλώρωση, ακμές και κύρια φλέβα συχνά διατηρούν περισσότερο χρώμα.

Σχήμα 3.33: τοξικότητα Ψευδάργυρος σε φύλλα αγγούρι, χρώματος ανοιχτού πράσινου χλώρωση. Νέοι φύλλα γίνονται κίτρινα.
Θεραπεία
Αφαιρέστε διαβρώνει γαλβανισμένα μεταλλικά μέρη. Εφαρμόστε ασβέστη ή φωσφορικό.

3.12 Το μολυβδαίνιο (Μο)

Μολυβδαίνιο εμπλέκεται σε πολλά ένζυμα και συνδέεται στενά με το μεταβολισμό του αζώτου, δεδομένου ότι είναι ένα σημαντικό συστατικό του νιτρικού-ρεδουκτάσης και νιτρογενάσης ένζυμα.
Μολυβδαίνιο είναι παρόν σε έδαφος ως ανιόν, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα μικροθρεπτικά στοιχεία, τα οποία υπάρχουν ως κατιόντα. Η διαθεσιμότητα του μολυβδαινίου αυξάνεται καθώς αυξάνεται το ρΗ και ως εκ τούτου η έλλειψη αυτού του στοιχείου είναι πιο πιθανό να συμβεί σε οξύ (και αμμώδη) εδάφη, στην οποία περίπτωση ασβέστωση μπορεί να είναι χρήσιμη.
Τα φυτά χρειάζονται μικρά ποσά του μολυβδαινίου, κατά μέσο όρο 0,2 ppm Δε διατίθεται σε εδάφη είναι επαρκής.
Ελλείψεις μολυβδαινίου είναι σπάνιες, αλλά έχουν παρατηρηθεί σε φυτά που αναπτύσσονται σε τύρφη.
Αρχικά, το πράσινο χρώμα των φύλλων ξεθωριάζει, ιδιαίτερα μεταξύ των φλεβών. Αργότερα, τα φύλλα μπορούν να κιτρινίζουν και να πεθάνει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μέρη των ώριμων φύλλων παραμένουν πράσινα σε πρώτη φάση, η οποία οδήγησε σε ένα κηλιδωμένος εμφάνιση. Τα συμπτώματα αρχίζουν για πρώτη φορά σε χαμηλότερα φύλλα και εξαπλώθηκε προς τα πάνω, οι νεότεροι υπόλοιπο πράσινο. Η ανάπτυξη μπορεί να φαίνεται φυσιολογική, αλλά τα λουλούδια να παραμείνει μικρή. Σοβαρές περιπτώσεις ανεπάρκειας σε τύρφη μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση (μέχρι 84%), αλλά η αύξηση του ρΗ (μέχρι και 6,7) διαμέσου ασβέστωση αποκαθιστά απόδοση προς κοντά στο φυσιολογικό.
Θεραπεία
Ως προληπτικό μέτρο για την τύρφη, ισχύουν μολυβδαινικό νάτριο σε 5 g / m³. Κατεργαζόμεθα μια ανεπάρκεια είτε εφαρμόζοντας μολυβδαινικού νατρίου στο έδαφος κατά 150 mg / m ή με ψεκασμό με ένα διάλυμα μολυβδαινικού νατρίου σε νερό σε 1 g / L.
Τοξικότητα
Τα φυτά μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα υψηλά επίπεδα του μολυβδαινίου, χωρίς επιβλαβείς συνέπειες για την ανάπτυξη, έντονο κίτρινο ή μοβ χρώμα στα φύλλα μπορεί να παρατηρηθεί σπάνια.
Μπορεί να υπάρχει ανησυχία για την υγεία του ανθρώπου με υψηλά επίπεδα μολυβδαίνιο στην παραγωγή.

Πίνακας 3.14: Φύλλο πρότυπα ανάλυσης του μολυβδαινίου για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική

3.13 Ο χαλκός (Cu)

Πολλά ένζυμα με ποικίλες ιδιότητες και λειτουργίες εξαρτώνται από χαλκό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμπλέκονται στη φωτοσύνθεση και την αναπνοή. Παρά το γεγονός ότι ο χαλκός είναι το κινητό σε φυτά καλά που παρέχονται με το στοιχείο, είναι πολύ λιγότερο κινητό σε ανεπάρκεια φυτά. Ως εκ τούτου, η συγκέντρωση χαλκού σε νεαρή ανάπτυξη του ιστού του είναι πιθανό να σχετίζεται με την κατάσταση των φυτών. Ωστόσο, η ανάλυση του εδάφους είναι πιο χρήσιμος οδηγός για την ανεπάρκεια χαλκού από την ανάλυση των ιστών.
Ανεπάρκεια χαλκού είναι ασυνήθιστο, εν μέρει επειδή η διαδεδομένη χρήση του χαλκού στις σωληνώσεις και σε μυκητοκτόνα εξασφαλίζει επαρκή παροχή στις περισσότερες περιπτώσεις. Περιστασιακά γίνεται ένα πρόβλημα με τις καλλιέργειες σε μέσο τύρφη ή σε όλα τα πλαστικά υδροπονικά συστήματα όταν δεν χαλκός προστίθεται στο θρεπτικό διάλυμα. Υψηλό ρΗ του εδάφους μειώνει την διαθέσιμη χαλκός, αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ μικρότερο από ό, τι για το μαγγάνιο, σίδηρο και βόριο.
Συμπτώματα ανεπάρκειας χαλκού
Περιορισμένη ανάπτυξη, μικρή μεσογονάτια και μικρά φύλλα. Αρχικά, ενδοφλέβιο χλωρωτικές κηλίδες εμφανίζονται στα ώριμα φύλλα, αλλά αργότερα τα συμπτώματα εξαπλωθεί προς τα πάνω στο φυτό. Τα φύλλα γυρίζουν τελικά θαμπό πράσινο ή χάλκινο, άκρες τους χαμηλώσουμε, και το φυτό παραμένει επισκιάζονται.
Επιπλέον, οφθαλμός και την ανάπτυξη λουλουδιών στην κορυφή του φυτού μειώνεται.
Ανεπάρκεια χαλκού μπορεί να μειώσει δραματικά την απόδοση (κατά 20-90%). Τα λίγα φρούτα που παράγονται αναπτύξουν κακώς με μικρές, βυθισμένη καφέ περιοχές διασκορπισμένες σε κίτρινο-πράσινο δέρμα τους.
Θεραπεία
Για να αποφευχθεί η ανεπάρκεια χαλκού σε μέσα τύρφη, όπου είναι πιο συχνή, προσθήκης θειικού χαλκού σε 10 g / m³, ως μέτρο προφύλαξης. Σε γενικές γραμμές, θρεπτικά διαλύματα πρέπει να περιέχουν 0,03 ppm Cu. Για γρήγορα αποτελέσματα, τα φυτά ψεκασμού με ένα διάλυμα θειικού χαλκού χρησιμοποιώντας μέχρι 1 g / L, συν υδροξείδιο του ασβεστίου (περ. 0,5%) για τη ρύθμιση του ρΗ.

Πίνακας 3.15: Φύλλο χαλκού πρότυπα ανάλυσης για τον τομέα-που καλλιεργούνται αγγούρια (σε ξηρή ύλη των νεότερων πλήρως ώριμα φύλλα με μίσχο που λαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο ανθοφορίας).

ΘρεπτικάΜονάδαΕλλειπήςΧαμηλόςΚανονικόςΥψηλόςΗ υπερβολική
Οι τιμές του χαλκού στα φύλλα ψεκάζονται με μυκητοκτόνα ή σπρέι θρεπτικών συστατικών που περιέχει ιχνοστοιχεία δεν μπορεί να δώσει ένα αξιόπιστο οδηγό για τη διατροφική κατάσταση.
Τοξικότητα
Τοξικότητα του χαλκού, αν και σπάνια, μπορεί να εμφανιστεί ως ένα επαγόμενο χλώρωση σιδήρου, όπου το έδαφος είναι μολυσμένο με χαλκό είτε από βιομηχανικές πηγές ή μετά από επανειλημμένες σπρέυ μυκητοκτόνα που περιέχουν χαλκό. Τοξικές επιπτώσεις εμμένουν, και το μόνο μερική λύση είναι βαρύ ασβέστωση. Σε υδροπονικά συστήματα, η εκτεταμένη χρήση των υδραυλικών εγκαταστάσεων του χαλκού μπορεί να παράγει μόλυνση του χαλκού.

Συστάσεις Γονιμοποίηση


Οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στο παρόν έγγραφο θα πρέπει να θεωρηθεί απλώς ως ένα γενικό οδηγό. Το ακριβές πρόγραμμα λίπανσης θα πρέπει να καθορίζεται σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες των καλλιεργειών, του εδάφους και των υδάτων, καθώς και η εμπειρία του παραγωγού. Για λεπτομερείς συστάσεις, συμβουλευτείτε τον τοπικό αντιπρόσωπο της Χάιφα.
Αποποίηση ευθυνών: Οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται εδώ γίνεται με αποκλειστικό κίνδυνο του αναγνώστη. Haifa Chemicals Ltd παρέχει καμία εγγύηση για το "Σφάλμα Free" τα δεδομένα, ούτε δικαιολογεί τα αποτελέσματα που μπορούν να ληφθούν από τη χρήση των παρεχόμενων δεδομένων, ή για την ακρίβεια, την αξιοπιστία ή το περιεχόμενο των πληροφοριών που παρέχονται εδώ.
Σε καμία περίπτωση δεν θα Haifa Chemicals Ltd. ή των υπαλλήλων της δεν θα ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή σωφρονιστικές ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης περιλαμβάνονται τα δεδομένα.

4.1 Τα θρεπτικά συστατικά της ζήτησης / πρόσληψης / αφαίρεση

Ένας τόνος των φρούτων αγγούρι απομακρύνει από το έδαφος:
Ν2 O 52 O
Γραμμάρια800 - 1.350270-9001.350 - 2.250

Πίνακας 4.1: Προτεινόμενες θρεπτικά συστατικά των φυτών κάτω από διαφορετικές συνθήκες καλλιέργειας και την αναμενόμενη απόδοση

Μέθοδος καλλιέργειας
Αναμενόμενη απόδοση
(T / ha)
Ν
2 O 5
2 OMgOCaO
Kg / ha
Κάτω από το γυαλί300450-500200-250800-1,000130300
Εξωτερική καλλιέργειαΥψηλής απόδοσης170130270
Εξωτερική καλλιέργεια30-40100100200
Εξωτερική καλλιέργεια30504080

4.2 Γενικές συστάσεις λιπάσματα

Πίνακας 4.2: Μια γενική ηλίθιο σύσταση για το καθεστώς NPK γονιμοποίηση και την κατανομή χρονισμού πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, με βάση αναλύσεις εδάφους.
Λιπασμάτων χρονοδιάγραμμαΆζωτο kg / haΕπίπεδο του φωσφόρου στο έδαφος (kg / ha P 2 O 5 )Επίπεδα καλίου του εδάφους (kg / ha K 2 O)
ΧαμηλόςMedΥψηλόςΠολύ υψηλήΧαμηλόςMedΥψηλόςΠολύ υψηλή
Σύνολο συνιστάται120-140170120603023017012060
Προ-εργοστάσιο: Broadcast & ενσωματώσει601206000170120600
Band-τόπος *306060603060606060
* 15 εκατοστά στην πλευρά της σειράς σπόρων και 10 εκατοστά βάθος

4.2.1 Γενικές αρχές λίπανση για τα αγγούρια

Επεξεργασίες προ-φυτού
Για την τροποποίηση του pH του εδάφους
Αγγούρια προτιμούν ελαφριάς υφής εδάφη που είναι καλά αποστραγγιζόμενα, με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη και έχουν pH 6 έως 6,8. Προσαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα των εδαφών, αλλά θα καταλήξουν γρήγορα σε αμμώδη εδάφη. Αγγούρια είναι αρκετά ανεκτική σε όξινα εδάφη (μέχρι ρΗ 5.5).
Αγγούρια θερμοκηπίου γενικά μεγαλώνουν αρκετά καλά σε ένα ευρύ φάσμα του pH του εδάφους (5.5-7.5), αλλά ένα ρΗ από 6.0-6.5 για ορυκτά εδάφη και pH 5,0-5,5 για οργανικά εδάφη είναι γενικά αποδεκτή ως η βέλτιστη.
Όταν το pH είναι πολύ χαμηλή, προσθέστε το έδαφος ασβεστιτικό ασβεστόλιθο, ή ένα ίσο ποσό δολομιτικής ασβεστόλιθο, όταν το επίπεδο μαγνησίου στο έδαφος είναι χαμηλό, να το ανεβάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο. Χρησιμοποιήστε τις τιμές που δίνονται στον Πίνακα 4.3 ως οδηγό? Η πραγματική απαίτηση ασβέστη αξιολογείται καλύτερα με την κατάλληλη εργαστηριακή δοκιμή.
Πίνακας 4.3: Ασβέστης απαιτήσεις για τη διόρθωση του pH του εδάφους 6.5
Το pH του εδάφους
ΑμμοπηλώδηΜάργες, μάργες λασπώδεςΑργιλοπηλώδες, οργανικά
Μάζα Lime (t / ha)
6.03.04.56.0
5.56.09.012,0
5.09.012,018,0
4.512,015,024,0
Σημείωση: Οι τιμές του ασβέστη που προτείνονται είναι για τα κορυφαία 15 cm από το έδαφος. Αν οξύτητα πρέπει να διορθωθεί σε μεγαλύτερο βάθος εδάφους, να αυξήσει ανάλογα τις τιμές.
Συνήθως το ρΗ στα περισσότερα ορυκτό θερμοκήπιο εδάφη είναι πάνω από τη βέλτιστη περιοχή ρΗ (6.0-6.5). Μια απλή , αν και προσωρινή, λύση σε ένα πρόβλημα υψηλού ρΗ είναι να προσθέσουμε τύρφη, χωρίς την εξουδετέρωση της οξύτητας του με ασβεστόλιθο. Τύρφη βοηθά επίσης να διατηρήσουν μια καλή δομή του εδάφους, αλλά πρέπει να προστεθούν ετησίως για να αντισταθμίσει την απώλεια μέσω της αποσύνθεσης .

Λιπάσματα Προ-εγκατάσταση για την αύξηση των κλινών του εδάφους

Εφαρμόστε πριν από λιπάσματα φυτών μετά ατμό του εδάφους και της εκχύλισης, καθώς και την ενσωμάτωσή τους στο έδαφος του θερμοκηπίου. Προσθέστε αυτά τα λιπάσματα για τον ασβεστόλιθο που μπορεί να χρειάζονται για τη ρύθμιση του επιπέδου pH του εδάφους (Πίνακας 4.3). Προσθήκη ως ένα μεγάλο μέρος του απαιτούμενου ασβεστίου και του φωσφόρου όσο το δυνατόν ως βάση το ντύσιμο, γιατί αυτά τα θρεπτικά συστατικά κατάστημα αποτελεσματικά στο έδαφος και η απουσία τους από τις υγρές τροφές αποτρέπει την απόφραξη πιο προβλήματα του συστήματος άρδευσης. Παρέχει το ασβέστιο υπό τη μορφή του ασβεστόλιθου και του φωσφόρου σε μορφή υπερφωσφορικό, τόσο λεπτώς έδαφος.
Επιπλέον, αυτά τα θρεπτικά συστατικά από τη φύση της πηγής τους και την ικανότητά τους να δεσμεύονται σε σωματίδια εδάφους, απελευθερώνονται αργά μέσα στο διάλυμα του εδάφους και, ως εκ τούτου, δεν αυξάνει το ανώτατο ποσό των αλάτων δραματικά, ούτε να διαταράξει την ισορροπία των θρεπτικών συστατικών από τα εδάφη στα οποία αυτά προστίθενται ως βάση επιδέσμου. Επίσης, παρέχει μια καλή μερίδα του καλίου, μαζί με μαγνήσιο, ως βάση λίπασμα? η αναλογία καλίου προς μαγνήσιο στο έδαφος θα πρέπει να είναι 2: 1. Αποφύγετε την εφαρμογή του αζώτου.
Κάντε την τελική απόφαση στη βάση γονιμοποίηση μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των δοκιμών του εδάφους και τη διαβούλευση με κηπευτικά σύμβουλος καλλιεργειών σας. Αντιμετωπίστε τις συνιστώμενες τιμές της βάσης λιπασμάτων (Πίνακας 4.4), καθώς μόνο ένα γενικό οδηγό.

Πίνακας 4.4: Συστάσεις για τη βάση λίπασμα

ΛίπασμαΠοσό
kg / halbs / AC
Υπερφωσφορικό (τύπος 0-20-0, πρόστιμο βαθμού)250225
Θειικό κάλιο500445
Θειικό μαγνήσιο250225
Προσθέστε την ακόλουθη σε συνδυασμό, αν χρειαστεί:
Ασβεστιτικό ασβεστόλιθο800715
Τύρφη800 δέματα / εκτάριο
Ενσωμάτωση των σχετικών λιπάσματα στο χώμα για να αποφύγει τις ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών, που υποδεικνύεται από την ανάλυση του εδάφους

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των καλλιεργειών , το πιο σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται είναι άζωτο. Θα πρέπει να παρέχονται στο νερό άρδευσης (υδρολίπανση) σε κάθε άρδευση, από υλικά διαλυτά στο λίπασμα, όπως το νιτρικό κάλιο (13-0-46), όπως Multi-K  ? νιτρικό ασβέστιο (15.5-0-0 + 26,5 CaO), π.χ. Χάιφα Cal ™ ? ή νιτρικό αμμώνιο (33-0-0). Κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη μεταφύτευση, fertigate με 6-11 κιλά / εκτάριο (5-10 κιλά / AC) του Ν ανά εβδομάδα, κατά την παραγωγή φρούτων.
Στα συστήματα έξω από τη γη , τα φυτά που καλλιεργούνται με ένα πλήρες θρεπτικό διάλυμα, που αποτελείται από νιτρικό κάλιο (13-0-46), όπως Multi-K ™+ Φωσφορικό μονο-αμμώνιο (12-61-0) π.χ. Χάιφα ΧΑΡΤΗΣ ™ή φωσφορικό κάλιο, π.χ. Χάιφα MKP ™+ Νιτρικό ασβέστιο (15.5-0-0 + 26,5 CaO), π.χ. Haifa Cal ™, νιτρικό μαγνήσιο (11-0-0 + 16MgO) π.χ. Magnisal ™, ή με μια πλήρη ΝΡΚ ελεγχόμενης απελευθέρωσης λίπασμα (CRF), π.χ. Multicote ™, σε ποσοστά 0,6-1,2 kg / m 3 (1-2 lb / yd 3 ) αζώτου, ή με έναν συνδυασμό των soluble- και CRF υλικά. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό, τα ποσοστά για κάθε υλικό πρέπει να μειωθεί κατά 30-40%. Θρεπτικό διάλυμα θα πρέπει να εφαρμοστεί σε κάθε άρδευση με υδρολίπανση. Συχνότητα της εφαρμογής θα εξαρτάται από το μέγεθος των φυτών και η θερμοκρασία του θερμοκηπίου, αλλά θα ποικίλλει από μία φορά ή δύο φορές ημερησίως, αμέσως μετά τη μεταφύτευση, αρκετές φορές ανά ημέρα τις ζεστές ημέρες κατά τη διάρκεια της συγκομιδής.
Πάντα να εφαρμόζετε κάποια προ-φυτό NPK να εξασφαλίσει καλή ανάπτυξη των φυτών, καθώς και το πρώτο βλαστικό στάδιο των φυτών .
Ρυθμίστε τα ποσοστά για τον τύπο του εδάφους, και τα αποτελέσματα των δοκιμών του εδάφους.
Kg / haLbs / στρέμμα
Άζωτο50-7045-63
Ο φώσφορος (P 2 O 5 )10-1209-108
Βλέπε Πίνακα 4.2 για πιο συγκεκριμένες τιμές, με βάση αναλύσεις εδάφους.

Αν στάγδην άρδευση χρησιμοποιείται, εφαρμόστε το 60 kg / ha (£ 55 / στρέμμα) Ν πριν από το φύτεμα.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης σεζόν ισχύουν 0,6 - 1,1 kg / ha (0,5 έως £ 1 / στρέμμα) Ν καθημερινά, ή 3.5-7 kg / ha (3-6 λίβρες. / Στρέμμα) Ν σε εβδομαδιαία βάση, μέσω του συστήματος στάγδην.
Εάν πλαστικό προστατευτικό στρώμα εφαρμόζεται, ο ρυθμός Ν μπορεί να μειωθεί επειδή οι ​​απώλειες Ν από έκπλυση μειώνεται σημαντικά. Για αυτό το σύστημα καλλιέργειας, συνιστάται να εφαρμόζεται 60 kg / ha (£ 50 / στρέμμα) Ν εκπομπή πριν από το φύτεμα πάνω από τη σειρά, ακριβώς πριν από την τοποθέτηση του πλαστικού.
Κατά Vining, όταν οι ρίζες των φυτών έχουν φθάσει το άκρο του πλαστικού, πλευρικά φόρεμα 35 kg / ha (30 Ibs / στρέμμα) N σε κάθε πλευρά του πλαστικού.
Το pH του εδάφους: Βέλτιστο εύρος pH του εδάφους είναι 5,8 - 7,0. Αν το pH του εδάφους είναι κάτω από 5,8 και το διαθέσιμο ασβέστιο του εδάφους είναι μικρότερη από 2.200 kg / ha (£ 2.000 / στρέμμα), ισχύουν 2,200 kg / ha (£ 2.000 / στρέμμα) των γεωργικών ασβέστη 8 με 12 εβδομάδες πριν από τη φύτευση.
Lime και δολομιτικό ασβεστόλιθο: Αν η εξέταση του εδάφους δείχνει λιγότερο από 70 ppm μαγνησίου, εφαρμογή προ-φυτό μαγνησίτη ή δολομίτη συνιστάται, σε ποσοστά που αναφέρονται στην παράγραφο 2.5, ή να εφαρμόσει θειικό μαγνήσιο (9,8% Mg), ή το ισοδύναμό του σε 170- 220 kg / ha (150-200 Ib / στρέμμα), με φύτεμα μετάδοση και την ενσωμάτωση.
Lime και φωσφορικά: Αν και οι δύο ασβέστη και φωσφορικά απαιτούνται, τόσο θα πρέπει να ενσωματωθούν μαζί 8 με 12 εβδομάδες πριν από τη φύτευση.
Φωσφορικό: σε εδάφη πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε διαθέσιμο φωσφορικό, ισχύουν 1.700 kg / ha (£ 1.500 / στρέμμα) του τριπλού υπερ-φωσφορικού (0-47-0) ή το ισοδύναμό της. Αν καλλιεργητής επιλέγει να εφαρμόσει την φώσφορο, λίγο πριν τη φύτευση, μονο-αμμώνιο βαθμού φωσφορικών λιπασμάτων (11-52-0) σε 1.700 kg / ha (£ 1.500 / στρέμμα) πρέπει να ενσωματωθεί στη γραμμή φύτευσης 25-30 cm (10-12 ίντσες) βαθιά.
Τα οργανικά λιπάσματα είναι χρήσιμα ακόμα και για υπαίθριες καλλιέργειες, ιδιαίτερα σε εδάφη χαμηλής CEC.
Θεραπείες Side σάλτσα
Η εφαρμογή N θα πρέπει να χωριστεί σε όσες εφαρμογές όσο το δυνατόν. Αν υδρολίπανση
(Nutrigation ™) εξοπλισμός είναι διαθέσιμος Ν θα πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε παλμό της άρδευσης. Διαφορετικά, δεκαπενθήμερη επίδεσμοι θα πρέπει να γίνει κατά μήκος της περιόδου συγκομιδής.
Side-dressing Ν: Συνιστάται να εφαρμόζεται 50 kg / ha (£ 45 ανά στρέμμα) Ν σε μια ζώνη σε κάθε πλευρά της γραμμής όταν τα φυτά είναι ταχέως Vining. Τουλάχιστον το ήμισυ του αζώτου πρέπει να είναι σε νιτρικά (NO ) μορφή .
Για τα νωπά αγγούρια της αγοράς, ένα επιπλέον 35 kg / ha (£ 30 / στρέμμα) Ν προστίθεται συνήθως όταν τα φυτά έχουν 2-4 φύλλα και τα αμπέλια μόλις τώρα αρχίζουν να πέφτουν πάνω στις γραμμές, αλλά όχι περισσότερο από 45 kg / ha ( £ 40. / AC) του Ν ή Κ 2 O πρέπει να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Διεργασίες καθαρισμού αγγούρια δεν ανταποκρίνεται σε οποιεσδήποτε πρόσθετες εφαρμογές Ν λόγω της μικρής περιόδου συγκομιδής τους.
Πρόσθετες εφαρμογή (ες) θα πρέπει να γίνεται κάθε δύο εβδομάδες με την έναρξη της συγκομιδής πλευρά φόρεμα και καλύπτονται με την επιφάνεια του εδάφους. Οι ακόλουθες επιλογές:
  • Α 3: 1 μίγμα θειικού αμμωνίου (21-0-0): Multi-K ™(13-0-46), σε ποσοστό 220 kg / ha (£ 200 / στρέμμα)
  • Ένα 1: 1 μίγμα ουρίας (46-0-0): Multi-K ™(13-0-46), σε ποσοστό 220 kg / ha (£ 200 / στρέμμα)
  • Ένα διαλυτό σύμπλοκο ΝΡΚ νερό λιπάσματα, όπως Poly-Feed ™στην ισοδύναμη Ν: αναλογίες Κ μπορεί να fertigated = Nutrigated ™ (με ένεση μέσα από το σύστημα άρδευσης).
Μπορεί να εμφανιστούν ελλείψεις του Mg και του Β, Fe και Mn, και απαιτούν την άμεση εφαρμογή αυτών των θρεπτικών ουσιών, με τις μεθόδους και τα ποσοστά που αναφέρονται στο κεφάλαιο 2, οι παράγραφοι: 2,5, 2,7-2,9.

Πίνακας 4.5: Συστάσεις για την εφαρμογή συντελεστών και εβδομάδες κατανομή των διαλυτών λιπασμάτων για να είναι ομοιόμορφα μεταδοθεί στο έδαφος σε ένα θερμοκήπιο αγγούρι εδάφους, αρδεύεται από πλημμύρες, όπως καθορίζεται για τα θερμοκήπια στον Καναδά. Πηγή: Παπαδόπουλος.
Μην εφαρμόζετε αυτό το πρόγραμμα ως έχει, σε ένα οικόπεδο στάγδην αρδευόμενες εφόσον θα παράγει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις άλατος κοντά στο ριζικό σύστημα.
Εβδομάδα από τη φύτευση
Νιτρικό κάλιοΝιτρικό ασβέστιο
AMM.
νιτρικό άλας
10-52-1020-5-30Θειικό μαγνήσιο
Kg / ha
1150
25050100100
350100
450100100100
550100
6100100100100
7100100
810010050100
9100100100
1010010050100
11100100
1210010050100100
13100100
1410010050100
15100100100
1610010050100
17100100
1810010050100100
19100100
2010010050100
21100100
22100
* Προσοχή: Εάν λιπάσματα αναμιγνύονται πρώτα σε συμπυκνωμένα διαλύματα αποθέματος πριν την εφαρμογή στην καλλιέργεια, τους ομάδα, όπως υποδεικνύεται από τα χρώματα ομαδοποίηση. Δεν αναμειγνύεται στο ίδιο συμπυκνωμένο διάλυμα ένα λίπασμα που περιέχει ασβέστιο και ένα που περιέχει θειικό ή φωσφορικό, επειδή ένα τέτοιο μίγμα σχηματίζει ένα παχύ εναιώρημα που μπορούν να συνδεθούν εξοπλισμό ποτίσματος.
Σημείωση: Επιλέξτε διαλυτά σκευάσματα λίπασμα που είναι όσο το δυνατόν ελεύθερες από χλωριούχα, θειικά και ανθρακικά.

Πίνακας 4.6: Συστάσεις για τα ποσοστά αίτησης και κατανομής από εβδομάδες γενόσημων διαλυτών λιπασμάτων σε ένα θερμοκήπιο αγγούρι εδάφους, fertigated με στάγδην άρδευση. Όπως προσδιορίζεται για θερμοκήπια στον Καναδά, πηγή: Παπαδόπουλος.
Εβδομάδα από τη φύτευση
Λιπάσματα σε μητρικό διάλυμα Α * (kg / 1000 λίτρα)Λιπάσματα σε μητρικό διάλυμα Β * (kg / 1000 λίτρα)Άρδευση
ΣΟPNAMM. νιτρικό άλαςΜΚΡΜαγνήσιο 4MgNΌγκος (L / εργοστάσιο / ημέρα )
ΕΚ
(MS / cm)
Άνοιξη Περικοπή
15000100250.41,94
25035015250.62.09
335501015250.82.24
435501515251.02,46
535551515251.22,54
635601515251.62,61
735651515252.02,69
835701515252.22,69
935701515252.42,69
1035701515252.62,69
1135701515252.82,69
12-1735601515354.02,46
18-2235551515355.02,46
23- τέλος35501515354.02,31
Πτώση των καλλιεργειών
150100250.41,94
2503515250.82.09
335501015251.02.24
435501515251.22,46
5-1235501515353.02,46
CN = νιτρικό ασβέστιο (15.5-0-0-26CaO) π.χ. Χάιφα Cal
PN = νιτρικό κάλιο (13-0-46), όπως Multi-K ™
AMM. νιτρικό = νιτρικό αμμώνιο (33.5-0-0)
MKP = φωσφορικό μονο-κάλιο (0-52-34), π.χ. Χάιφα MKP ™
MgN = νιτρικό μαγνήσιο (11-0-0 + 16MgO), π.χ. Magnisal ™
* Προσοχή: Αν λιπάσματα αναμιγνύονται πρώτα σε χοντρές λύσεις απόθεμα πριν από την εφαρμογή τους για την καλλιέργεια, την ομάδα τους, όπως υποδεικνύεται. Δεν αναμειγνύεται στο ίδιο συμπυκνωμένο διάλυμα ένα λίπασμα που περιέχει ασβέστιο και ένα που περιέχει θειικό ή φωσφορικό, δεδομένου ότι ένα τέτοιο μίγμα καταλήγει σε ένα παχύ εναιώρημα που μπορούν να συνδεθούν εξοπλισμό ποτίσματος.

Σημειώσεις:

  • Ιχνοστοιχεία πρέπει επίσης να προστεθεί σε όλες τις τροφές η παραπάνω λίπασμα? ένα μείγμα στοιχείο τυπικό ίχνος (π.χ., Χάιφα Micro ™ χτέναχηλιωμένων μίγμα μικροθρεπτικών συστατικών) περιέχει 7,1% Fe, 3.48% Μη, 1,02% Zn, 0,76% Cu, All όπως EDTA χηλικές ενώσεις. 0.485% Μο μολυβδαινικό αμμώνιο? όταν προστίθεται στο διάλυμα αποθέματος σε ποσοστό 1 kg / 1000 L συμβάλλει στο τελικό διάλυμα 0,7 ppm Fe, 0,2 ppm Μη, 0,04 ppm Ζη, 0,01 ppm Cu, 0,13 ppm B & 0.006 ppm Μο, με 1: 100 αναλογία αραίωσης.
  • Διαλύστε το συγκεκριμένο ποσό κάθε λίπασμα, συμπεριλαμβανομένων των ιχνοστοιχείων, σε 1000 λίτρα νερό και προσθέστε στο νερό άρδευσης σε ίσες δόσεις, κατά προτίμηση με ένα multihead μπεκ λίπασμα. Ξεκινήστε την ένεση σε ένα πολύ χαμηλό ρυθμό και να αυξήσουν το ρυθμό έγχυσης σταδιακά και ομοιόμορφα σε όλες τις κεφαλές, έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή ΕΚ. Ρυθμίστε το ρΗ του διαλύματος υδρολίπανση σε 5,5 με έγχυση αραιού διαλύματος φωσφορικό, νιτρικό, ή θειικό οξύ. Εναλλακτικά, διαλύονται τα προβλεπόμενα λιπάσματα, συμπεριλαμβανομένου του συνδυασμού μικροθρεπτικών συστατικών, σε 100 000 λίτρα νερού, το pH ρυθμίζεται, και να εφαρμόσει άμεσα στην καλλιέργεια.
  • Η συνιστώμενη ισχύς των διαλυμάτων αποθέματος είναι εντός της περιοχής εργασίας ενός εγχυτήρα λιπάσματος με 1: αναλογία ανάμιξης 100. Εάν ένα μπεκ λιπάσματος με 1: χρησιμοποιείται αναλογία ανάμιξης 200, το διπλάσιο του ποσού του κάθε λίπασμα. Κάντε ανάλογες προσαρμογές για μπεκ λίπασμα με άλλες αναλογίες ανάμιξης. Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου διαλυτότητας των λιπασμάτων (π.χ., το νιτρικό κάλιο), ετοιμάζετε περισσότερες από μία λύση υλικό του ίδιου λιπασμάτων και διαιρέστε το ποσό του λιπάσματος εξίσου μεταξύ των αποθεμάτων.

Πίνακας 4.7 : συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών στο τελικό θρεπτικό διάλυμα, όταν ένα μέρος από καθένα από τα διαλύματα παρακαταθήκης Α και Β, που παρασκευάζεται όπως περιγράφεται στον Πίνακα 4.6, αναμιγνύονται με 98 μέρη νερού (δηλαδή αναλογία 1: 100 αραίωση). Πηγή: Παπαδόπουλος.
ΕβδομάδαΝ-NO3Ν-ΝΗ4ΡΚCaMgFeMnZnCuΒMOΑναμενόμενη * ΕΚ (mS / cm)
Άνοιξη Περικοπή
172323530095250.70.20,040,010,130.0061,94
2117153517595250.70.20,040,010,130.0062.09
3140253513367250.70.20,040,010,130.0062.24
4145253513367250.70.20,040,010,130.0062,46
5151253525167250.70.20,040,010,130.0062,54
6158253527067250.70.20,040,010,130.0062,61
7164253528967250.70.20,040,010,130.0062,69
8-11170253530867250.70.20,040,010,130.0062,76
12-17196253527067320.70.20,040,010,130.0062,46
18-22189253525167320.70.20,040,010,130.0062,39
23- τέλος183253523367320.70.20,040,010,130.0062,31
Πτώση των καλλιεργειών
172323530095250.70.20,040,010,130.0061,94
2122123517567250.70.20,040,010,130.0062.09
3140153513367250.70.20,040,010,130.0062.24
4145253513367250.70.20,040,010,130.0062,46
5-12186253527067320.70.20,040,010,130.0062,46
* Η ΕΚ του νερού που έχει αναλάβει σε 0,045 S / cm και συμπεριλαμβάνεται.

Πίνακας 4.8: Προτεινόμενες επίπεδα θρεπτικών συστατικών για τα αγγούρια σε NFT λύση στο κανονικό νερό.
Σημείωση: Το σύστημα NFT δεν συνιστάται για μακροπρόθεσμες καλλιέργειες αγγουριού, λόγω των συχνών και άλυτα, οι απώλειες των καλλιεργειών από ευρεία θάνατο ρίζα.
Μητρικό διάλυμα Α
(1.000 δεξαμενή λίτρο)
Μητρικό διάλυμα Β
(1.000 δεξαμενή λίτρο)
ΛίπασμαμάζαΛίπασμαμάζα
Νιτρικό ασβέστιο44,4 κιλάΜονο φωσφορικό κάλιο (MKP)22,0 κιλά
Νιτρικό κάλιο62,7 κιλάΘειικό μαγνήσιο50,0 κιλά
Νιτρικό αμμώνιο5,0 kgΧηλικό σιδήρου (13% Fe) *1,0 kg
Θειικό μαγγάνιο (25% Μη) *250 g
Βορικό οξύ (14% Β) *90 g
Θειικού χαλκού (25% Cu) *30 g
Θειικού ψευδαργύρου (23% ψευδάργυρος) *35 g
* Εναλλακτικά, περιλαμβάνουν 2,0 κιλά Χάιφα Micro ™ λίγου συνδυασμόςχηλιωμένων μίγμα μικροθρεπτικών συστατικών? η οποία παρέχει τις ακόλουθες συγκεντρώσεις σε μικροθρεπτικά συστατικά: 1,4 ppm Fe, 0,4 ppm Μη, 0,08 ppm Zn, 0,26 ppm Β, 0,02 ppm Cu, και 0.012 ppm Μο

Σημειώσεις:

  • Προετοιμάστε το τελικό διάλυμα με την προσθήκη ίσων όγκων των δύο διαλυμάτων αποθέματος εντός ύδατος μέχρι συνιστώμενη τελική διάλυμα ΕΚ 3,28 mS / cm επιτυγχάνεται? ρυθμίζεται το pH σε 6,2 με την προσθήκη φωσφορικού (συνθήκες χαμηλού φωτισμού) ή του αζώτου (High-light συνθήκες) οξύ. Στην ιδανική περίπτωση, τα μητρικά διαλύματα αναμιγνύονται και το ρΗ ρυθμίζεται αυτόματα από ηλεκτρική αγωγιμότητα και το ρΗ ελεγκτές.
  • Όταν ξεκινάτε μια νέα καλλιέργεια, αρχίζουν με ένα ΕΚ του 2,24 mS / cm και σταδιακά να αυξηθεί σε 3,28 mS / cm πάνω από 1 εβδομάδα.
  • Ένα υπόβαθρο ΕΚ του 0,045 - 0,091 mS / cm από την παροχή νερού υποτίθεται.
Εάν υποτεθεί ότι η αναλογία αραίωσης 1: 100 για λύσεις μετοχών Α και Β, οι θεωρητικές συγκεντρώσεις θρεπτικών ουσιών στο κυκλοφορούν αραιωμένο διάλυμα NFT είναι οι εξής:
Θρεπτικάppm
Νιτρικά άλατα (ΝΟ 3 -Ν)156
Αμμωνίου (ΝΗ 4 -N)12
Φώσφορος50
Κάλιο302
Ασβέστιο84
Μαγνήσιο50
Σίδερο1.3
Μαγγάνιο0,62
Βόριο0,12
Χαλκός0,07
Ψευδάργυρος0,08

Πίνακας 4.9: Προτεινόμενες επίπεδα θρεπτικών συστατικών για τα αγγούρια σε NFT λύση σε σκληρόνερό.
Μητρικό διάλυμα Α
(1.000 δεξαμενή λίτρο)
Μητρικό διάλυμα Β
(1.000 δεξαμενή λίτρο)
Μητρικό διάλυμα C
(1.000 δεξαμενή λίτρο)
ΛίπασμαμάζαΛίπασμαμάζαΛίπασμαΌγκος
Νιτρικό ασβέστιο50,0 κιλάΝιτρικό κάλιο80,0 κιλάΝιτρικό οξύ (67%)54 L
Θειικό κάλιο40,0 κιλάΦωσφορικό οξύ (85%)24 L
Θειικό μαγνήσιο60,0 κιλά
Νιτρικό αμμώνιο0,6 kg
Χηλικό σιδήρου (13% Fe)3.0 kg
Θειικό μαγγάνιο (25% Μη)400 g
Βορικό οξύ (14% Β)240g
Θειικού χαλκού (25% Cu)80 g
Θειικού ψευδαργύρου (23% ψευδάργυρος)40 g

Δεν φωσφορικών λιπασμάτων έχει συμπεριληφθεί, εκτός από το φωσφορικό οξύ στο μητρικό διάλυμα Γ
Όπου το νερό δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και η απαίτηση οξέος είναι αντίστοιχα χαμηλό, περιλαμβάνουν 1,5 χλγρ μονο-φωσφορικό κάλιο, π.χ. Haifa MKP , σε διάλυμα στοκ Β, ενώ η μείωση της ποσότητας του θειικού καλίου 40-30 kg.
Σημείωση: Αν υποθέσουμε ότι μια αναλογία αραίωση 1: 100 για λύσεις μετοχών Α και Β, οι θεωρητικές συγκεντρώσεις θρεπτικών ουσιών στο κυκλοφορούν αραιωμένο διάλυμα NFT είναι οι εξής:
ΘρεπτικάppmΠαρατηρήσεις
Νιτρικά άλατα (ΝΟ 3 -Ν)192Το νιτρικό οξύ του διαλύματος αποθέματος C. προμηθεύει πρόσθετο άζωτο
Αμμωνίου (ΝΗ 4 -N)12
Φώσφορος0Το φωσφορικό οξύ του διαλύματος αποθέματος C. προμηθεύει τα φωσφόρου
Κάλιο490
Ασβέστιο85Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο της παροχής νερού δεν έχει ληφθεί υπόψη.
Μαγνήσιο59
Σίδερο4.5
Μαγγάνιο1.0
Βόριο0,34
Χαλκός0.2
Ψευδάργυρος0,09
http://www.haifa-group.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου