ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Κυδώνι πελτές



Κυδώνια! Τα χρυσά φρούτα του Φθινοπώρου που έχουν πολλές χρήσεις τόσο στη Ζαχαροπλαστική όσο και στη Μαγειρική.Πρωταγωνιστές στις κουζίνες της Ανατολής. Γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα, κομπόστα , κυδωνόπαστο, πελτές, στο φούρνο με κρασί και κανελογαρύφαλλα, αλλά και με χοιρινό ή μοσχάρι στην κατσαρόλα , γεμισμένα με κιμά, και ….τι άλλο να θυμηθώ! Όπως και να το έχω δοκιμάσει το κυδώνι μου άρεσε.
Πριν προχωρήσω στη συνταγή μου, να συμπληρώσω στα ενδιαφέροντα στοιχεία που μας έδωσε η Ξανθή σε πρόσφατη ανάρτησή της εδώ, τα πρακάτω στοιχεία από το site του Βοτανικού Πάρκου Κρήτης
«Κατα την αρχαιότητα δεν γινόταν διάκριση ανάμεσα στα μήλα και στα κυδώνια. Τα κυδώνια ήταν τα «χρυσά μήλα» απο την πόλη Κυδώνια της Κρήτης, οποτε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων στον άθλο του Ηρακλή, ήταν κυδώνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου