Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Υλικά
250 γρμ. αλεύρι μαλακό
50 γρμ. ρακί
25 γρμ. λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
250 γρμ. νερό
400 γρμ. ξινή μυζήθρα
300 γρμ. μέλι ή πετιμέζι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το λεμόνι, το αλάτι, το νερό και τη ρακί και φτιάχνουμε το ζυμάρι. Με το ζυμάρι ανοίγουμε φύλλο 2 χιλιοστών, μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 4 πόντων περίπου.
Βάζουμε τη μυζήθρα στη μέση, το κλείνουμε και το τυλίγουμε όπως το σαλιγκάρι, το τηγανίζουμε και το περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι όσο είναι ζεστό.
Πηγή: http://www.cretanfoodnews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου