Τα φύλλα από το μπρόκολο είναι πιο αντιοξειδοτικά και από το ίδιο το λαχανικο! Το ότι το μπρόκολο είναι από τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές τροφές της φύσης το ξέρεις καλά. Είχες όμως ποτέ φανταστεί να μαγειρέψεις και τα φύλλα του;
Κι όμως τα φύλλα του μπρόκολου είναι πολύ πιο θρεπτικά από τα μπουμπούκια του και μάλιστα θεωρούνται το νέο superfood, αφού 30 μόλις γρ. φύλλων προσφέρουν το 90% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την όραση.
Επιπλέον τα φύλλα του μπρόκολου, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C και μέταλλα τα οποία θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις και βοηθούν στη μακροζωία.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψεις μπρόκολο, φρόντισε να μην πετάξεις τα φύλλα του, αφού είναι πολύ θρεπτικά. Μπορείς να τα φας με λάδι και φρέσκο λεμόνι, όπως το μπρόκολο και τα χόρτα.
Κι όμως τα φύλλα του μπρόκολου είναι πολύ πιο θρεπτικά από τα μπουμπούκια του και μάλιστα θεωρούνται το νέο superfood, αφού 30 μόλις γρ. φύλλων προσφέρουν το 90% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την όραση.
Επιπλέον τα φύλλα του μπρόκολου, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C και μέταλλα τα οποία θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις και βοηθούν στη μακροζωία.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψεις μπρόκολο, φρόντισε να μην πετάξεις τα φύλλα του, αφού είναι πολύ θρεπτικά. Μπορείς να τα φας με λάδι και φρέσκο λεμόνι, όπως το μπρόκολο και τα χόρτα.
Πηγή> madata.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου