ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Βάθος σποράς και απόσταση φύτευσης λαχανικών


Βάθος σποράς και απόσταση φύτευσης λαχανικών

ΕίδοςΛαχανικώνΒάθος φύτευσηςΑπόσταση μεταξύ των γραμμώνΑπόσταση επάνω στις γραμμέςΠαρατηρήσεις
Αγκινάρα8-10 π.1 μέτρο1 μέτρο
Αγγουριά2-3 π.1-1,20 μ.30-40 π.
Αντίδι1-2 π.30 ποντ.20 ποντ.στα πεταχτά
Γλυκοπατάτα8-10 π.90π.-1μ.35-40 π.
Κολοκυθιά3-4 π.1-1,20 μ.30-40 π.
Καλαμπόκι2-3 π.-50-60 ποντ.
Καρότο1-2 π.25-30 π.5-10 π.στα πεταχτά
Καρπούζι2-3 π.1-1,20 μ.50-60 π.
Κουκιά χλωρά6-7 π.60-70 π.40-50 π.
Κολοκάσι8-10 π.80-90 π.40-50 π.
Κρεμμύδια3-4 π.15-20 π.8-10 π.
Κουνουπίδι1-2 π.60-70 π.40 πόντ.
Λάχανο1-2 π.60-70 π.40 πόντ.
Μαϊντανός1 πόντο--στα πεταχτά
Μαρούλια1-1,5 π.30-35 π.30-35 π.
Μελιτζάνα1-1,5 π.70-80 π.70-80 π.
Μπάμια3-5 πόν.50-80 π.40-50 π.στα πεταχτά
Μπιζέλια3-4 πόν.60-70 π.15-20 π.
Ντομάτα1-1,5 π.1,20-1,3060-70 π.
Πατάτα10-15 π.40-50 π.30-40 π.
Παντζάρια2-3 πόν.25-30 π.5-10 π.
Πεπόνι2-2,5 πόν.1-1,20 π.50-60 π.
Πιπεριά1,5-2 πόν.40-50 π.40 πόν.
Πράσο1,5-2 πόν.25-30 π.10-15 π.
Ραπανάκια---στα πεταχτά
Σινάπι½ πόντο--στα πεταχτά
Σπανάκι1,5-2 πόντ.--στα πεταχτά
Σέλινο½ πόντο50-60 π.12-15 π.
Σκόρδα2-4 πόντ.15-20 π.10-15 π.
Σπαράγγι20 π(φ.)80π.-1 μ.40-50 π.
Φασ. χαμηλά3-5 πόν.40-50 π.20 πόν.
Φασ. κλαριού3-5 πόν.70-80 π.40 πόν.
Πηγή:http://www.ftiaxno.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου