ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Οκτώ τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Οκτώ τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Το ψυγείο είναι η λύση όταν θέλουμε να διατηρήσουμε κάποια τρόφιμα για περισσότερο χρόνο ενώ ταυτόχρονα κάποιες τροφές μπορούν να διατηρηθούν μόνο σε τέτοιες θερμοκρασίες.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν το λάθος να βάζουν στο ψυγείο τρόφιμα που δεν πρέπει ή δεν χρειάζεται. Η αρμόδια υπηρεσία για τα τρόφιμα και τα φάρμακα στις ΗΠΑ πάντως έχει εκδόσει μια λίστα με εκείνα τα τρόφιμα που πρέπει και που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο. 
Δείτε παρακάτω οκτώ τροφές που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο σας...
-Κρεμμύδια
-Σκόρδα
-Πατάτες
-Ψωμί
-Καφέ
-Βασιλικό
-Μέλι
-Λάδι

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τις πατάτες στο ψυγείο

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τις πατάτες στο ψυγείο

Αν είστε από εκείνους που καμιά φορά βάζετε τις ωμές πατάτες στο ψυγείο είτε για να τις αποθηκεύσετε είτε για να τις μαγειρέψετε σε λίγη ώρα, τότε καλύτερα να το σταματήσετε.
Η αποθήκευση της πατάτας στο ψυγείο, όχι μόνο δεν προσφέρει κάτι αλλά αντίθετα μπορεί να σας βλάψει.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν βάζουμε τις ωμές πατάτες στο ψυγείο αυξάνεται η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα. Όταν στη συνέχεια μαγειρέψουμε τις πατάτες τα σάκχαρα αυτά θα οδηγήσουν στο σχηματισμό ακρυλαμιδίων, μια κατηγορία χημικών ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον οργανισμό. Αν θέλετε να αποθηκεύετε τις πατάτες για καιρό, ασχέτως εποχής, καλοκαιριού ή χειμώνα, το ιδανικό είναι να τις βάζετε σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα καλάθι σε ένα δροσερό μέρος χωρίς υγρασία και χωρίς να εκτίθενται στο φως.

Πώς να μην χαλάνε γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο

Πώς να μην χαλάνε γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο

Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε αποθηκεύσει φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο μας και μέσα σε λίγες μέρες να έχουν σαπίσει.

Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι και έξυπνες συμβουλές για να μην χαλάνε τόσο γρήγορα πριν προλάβουμε να τα καταναλώσουμε και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες. Μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος αποθήκευσής τους μέσα στο ψυγείο.
Πιο συγκεκριμένα...
  • Η θερμοκρασία ψύξης θα πρέπει να είναι γύρω στους 4-5 βαθμούς.
  • Εφόσον πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο, μην ξεχνάτε πριν να τα στεγνώνετε καλά και να τα τυλίγετε με χαρτί κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο απορροφάται όλη η υγρασία.
  • Καλύτερα να αποθηκεύετε τα λαχανικά σας και τα φρούτα στο ειδικό συρτάρι του ψευγείου ενώ αν τα βάζετε σε σακούλες μην τις κλείνετε ερμητικά για να παίρνουν αέρα. 
Με αυτούς τους τρόπους θα διατηρούνται περισσότερο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου