Παραδοσιακή,λαική και σύγχρονη αγροτική εμπειρία και γνώση.Καλλιέργειες στο θερμοκήπιο,αγροτικά νέα και ενημέρωση,
κατασκευές στο σπίτι,καλλιεργητικά θέματα,ιστορίες και σάτυρα του χωριού,περιβάλλον,οικόσιτα,αυτάρκεια,ψάρεμα,διατροφή.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
▼
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017
Μαρμελάδα κυδώνι
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό κυδώνια
750γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 λίτρο νερό
Διαδικασία:
Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε από σπόρια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κυδώνια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
Τα σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσέχουμε όση ώρα ανακατεύουμε να μην πάρει βράση η μαρμελάδα.
Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για μισή ώρα ακόμη με ανοιχτή κατσαρόλα.
Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε η μαρμελάδα και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Κλείνουμε τα βαζάκια όταν κρυώσει η μαρμελάδα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου