ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Μαρμελάδα κυδώνι

Αποτέλεσμα εικόνας για κυδώνια φωτο

Θα χρειαστείτε:
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 750γρ. ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 λίτρο νερό
Διαδικασία:
  • Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε από σπόρια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κυδώνια.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
  • Τα σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσέχουμε όση ώρα ανακατεύουμε να μην πάρει βράση η μαρμελάδα.
  • Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για μισή ώρα ακόμη με ανοιχτή κατσαρόλα.
  • Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε η μαρμελάδα και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
  • Κλείνουμε τα βαζάκια όταν κρυώσει η μαρμελάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου