- 1 κιλό κυδώνια
- 750γρ. ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 λίτρο νερό
Διαδικασία:
- Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε από σπόρια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κυδώνια.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
- Τα σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσέχουμε όση ώρα ανακατεύουμε να μην πάρει βράση η μαρμελάδα.
- Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για μισή ώρα ακόμη με ανοιχτή κατσαρόλα.
- Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε η μαρμελάδα και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
- Κλείνουμε τα βαζάκια όταν κρυώσει η μαρμελάδα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου