.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Η διατροφή που προστατεύει από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα


Η διατροφή που προστατεύει από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα


Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης, αυτοάνοση και εξελικτική νόσος, που προσβάλλει τις αρθρώσεις, συχνά όμως και άλλα όργανα.
Πρόκειτα για το συχνότερο φλεγμονώδες ρευματικό νόσημα.
Προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας 35-55 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, ακόμη και σε παιδιά.
Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Νέα έρευνα συνδέει την κατανάλωση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με την προστασία από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν αν ασθενείς με υψηλότερη πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Ανέλυσαν στοιχεία για την κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων 30 ανθρώπων που είχαν αυτοαντισώματα για ρευματοειδή αρθρίτιδα και 47 ανθρώπων που δεν είχαν.
Ποσοστό 6,7% των ασθενών που είχαν τα αυτοαντισώματα ανέφεραν ότι λάμβαναν συμπλήρωμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε σύγκριση με ποσοστό 34,4% στην ομάδα ελέγχου.
Εξετάσεις αίματος έδειξαν επίσης ότι όσοι είχαν αυτοαντισώματα για ρευματοειδή αρθρίτιδα ήταν σημαντικά πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερα επίπεδα 3 αναγκαίων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε σχέση με τους ανθρώπους στην ομάδα ελέγχου.
Φαίνεται ότι δυο από τα σημαντικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το DHA και το EPA, ενδεχομένως είναι αποτελεσματικά στην καταστολή συγκεκριμένης πρωτεΐνης που ρυθμίζει την ένταση και τη διάρκεια της ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Ο ερευνητής Jill Norris, του Colorado School of Public Health, σημειώνει ότι υπήρχε πολύ ουσιώδης διαφορά στα επίπεδα ωμέγα- 3 λιπαρών οξέων στο αίμα μεταξύ ανθρώπων που λάμβαναν συμπληρώματα ωμέγα- 3 και όσων δεν λάμβαναν.
Ο Norris πρόσθεσε ότι γενετικοί παράγοντες μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο στην αποτελεσματικότητα των ωμέγα-3 σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που ανακάλυψε σχέση μεταξύ των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και των αυτοαντισωμάτων που οδηγούν στη ρευματοειδή αρθρίτιδα σε ανθρώπους που έχουν κίνδυνο αλλά δεν έχουν ακόμα αναπτύξει τη νόσο.
Παρά το μικρό αριθμό των συμμετεχόντων, τα ευρήματα δείχνουν ότι τα ωμέγα -3 λιπαρά οξέα μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στην προστασία έναντι της ρευματοειδούς αρθρίτιδας εμποδίζοντας την εμφάνισή της την περίοδο πριν εμφανιστούν συμπτώματα.

Τα βότανα που καταπολεμούν την αρθρίτιδα


Τα βότανα που καταπολεμούν την αρθρίτιδα
Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας έρχονται φυσιολογικά με το πέρασμα των ετών και μπορεί να σας εμποδίσουν από το να διενεργείτε κανονικά τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Μάλιστα, ο πόνος και το οίδημα (φλεγμονή) μπορεί να εξακολουθούν να υφίστανται παρά την ιατρική παρέμβαση.
Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν από αυτούς τους πόνους, πολλοί ασθενείς με αρθρίτιδα αναζητούν εκείνα τα βότανα που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας.
Ορισμένα βότανα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα (ΡΑ). Δείτε μερικά από αυτά:
Αλόη
Η aloe vera είναι ένα από τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα βότανα στην εναλλακτική ιατρική. Είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και ιδιαίτερα χρήσιμη για την ταχύτερη θεραπεία στις μικρές εκδορές του δέρματος. Η αλόη σε μορφή τζελ μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για να καταπραΰνει τις αρθρώσεις που σας πονάνε.
Ευκάλυπτος
Όπως και η αλόη, ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται ευρέως για μια ποικιλία παθήσεων. Το εκχύλισμα από φύλλα ευκαλύπτου συμβάλλει στη θεραπεία του πόνου της αρθρίτιδας. Τα φύλλα του περιέχουν τανίνες, που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του οιδήματος και του πόνου που προκαλεί η αρθρίτιδα. Δοκιμάστε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ζεστά επιθέματα στα σημεία που πονάτε μετά την επάλειψη με ευκάλυπτο για να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα.
Τζίντζερ
Μπορεί να έχετε τζίντζερ στο ντουλάπι κυρίως για το μαγείρεμα, αλλά αυτό το βότανο είναι επίσης μια βάση σε πολλές εναλλακτικές μορφές ιατρικής. Οι χημικές ενώσεις που δίνουν στο τζίντζερ την έντονη γεύση του είναι οι ίδιες που του δίνουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επαρκείς έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ στην αρθρίτιδα, αλλά σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (National Center for Complementary and Alternative Medicine - NCCAM) οι πρώτες μελέτες για τη μείωση του οιδήματος από ΡΑ με τη χρήση τζίντζερ είναι ελπιδοφόρες.
Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα για πολλούς λόγους υγείας και η χρησιμότητά του ακόμα και για τους πόνους από την ΡΑ είναι ακόμα ένας. Το πράσινο τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της φλεγμονής που προκαλεί η αρθρίτιδα. Έρευνα του NCCAM το 2010 έδειξε ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει τόσο τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα όσο και με ΡΑ.
Κουρκούμη
Η κουρκούμη είναι μια κίτρινη σκόνη που παρασκευάζεται από το ομώνυμο φυτό. Σε αντίθεση με άλλα είδη βοτάνων, το NCCAM υποστηρίζει ότι η κουρκούμη μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για την καταπολέμηση του πόνου στις αρθρώσεις, όταν λαμβάνεται από το στόμα. Εργαστηριακές έρευνες σε ποντίκια έδειξαν ότι αυτό το βότανο μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της ΡΑ. Ωστόσο, δεν έχουν διεξαχθεί ακόμα αρκετές μελέτες σε ανθρώπους για να προσδιοριστεί ο ακριβής ρόλος της κουρκούμης στην καταπολέμηση της ΡΑ.
Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με τον προσωπικό σας γιατρό, ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου