Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κράνα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 ξύλα κανέλας (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. γαρίφαλο (προαιρετικά)
- μπράντι ή κονιάκ
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο τα κράνα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα (αν χρησιμοποιούμε). Το λικέρ χωρίς την κανέλλα και το γαρίφαλο είναι πολύ νόστιμο και έχει αυτούσιο το άρωμα και τη γεύση των κράνων. Αν είστε λάτρης των μπαχαρικών, προσθέστε κανέλα και γαρίφαλο, δεν είναι απαραίτητο όμως.
- Σφραγίζουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε 1 μήνα στον ήλιο. Κάθε μέρα κουνάμε το βάζο 1-2 φορές.
- Μετά το πέρας του ενός μηνός σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα.
- Μετράμε την ποσότητα του χυμού των φρούτων και συμπληρώνουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα μπράντι ή κονιάκ. Έτσι θα έχουμε ένα μέτριο προς δυνατό ποτό.
- Βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σφραγίζουμε. Τα κράνα δεν τα πετάμε, τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή τα τρώμε για απογευματινό γλυκό με γιαούρτι.
- Διατηρούμε το λικέρ μας σε σκοτεινό μέρος και κάθε φορά σφραγίζουμε το μπουκάλι καλά.
- Πηγή:http://www.cooklos.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου