.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Πολύ ευαίσθητες στο βακτηριακό κάψιμο οι Κοντούλες κατά την άνθιση



Το βακτηριακό κάψιμο προκαλεί ζημιές με οικονομική σημασία στις αχλαδιές. Η ποικιλία Κρυστάλλι, σύμφωνα με τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου, είναι αρκετά ανθεκτική, ενώ η ποικιλία Κοντούλα είναι πολύ ευαίσθητη
Η ασθένεια ευνοείται από τον ζεστό και υγρό καιρό κατά την άνθιση, ενώ το βακτήριο μεταφέρεται κυρίως με τον άνεμο, τα έντομα και τα εργαλεία.  

Οι ειδικοί συστήνουν στους καλλιεργητές αμυγδαλιάς, προληπτικούς ψεκασμούς κατά την ανθοφορία, εφόσον βέβαια επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης της ασθένειας. Αντίστοιχα, πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος στα δέντρα, μετά την καρπόδεση, ώστε τα ύποπτα τμήματα με συμπτώματα σε φύλλα, νεαρούς βλαστούς και καρπούς (σαν αν είναι «καμένα» από φωτιά) να αφαιρούνται μαζί με υγιές τμήμα 20-25 εκ. με ξηρό καιρό και να καταστρέφονται άμεσα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι το βακτήριο μεταδίδεται με τα εργαλεία αφαίρεσης, γι’ αυτό πρέπει να απολυμαίνονται τακτικά με οινόπνευμα του εμπορίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου