.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Θειασβέστιο, μια παραδοσιακή συνταγή της δενδροκομίας



α αντιδρώντα στοιχεία που συμμετέχουν στην χημική αντίδραση είναι: ασβέστης, θειάφι, νερό, και  η εξίσωση  είναι η παρακάτω:  3Ca(OH)2+12S = 2CaS5+CaS203+3H20

1.Παρασκευάζεται από  παραγωγούς για προσωπική χρήση στα κτήματα τους, με πυκνότητα διαλύματος που κυμαίνεται συνήθως στους: 30-35  Βαθμούς Baume(Be).

2.Επίσης κυκλοφορούν στην αγορά με την ίδια σύνθεση, εμπορικά σκευάσματα  με πυκνότητα διαλύματος που κυμαίνεται συνήθως στους: 15-20  Βαθμούς Baume(Be).

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
(Δενδροκομία, αμπελουργία, ελαιοκομία, λαχανοκομία, ακτινίδια)

Α. Χρησιμοποιείται ως μυκητοκτόνο(αντικρυπτογαμικό) σκεύασμα για την καταπολέμηση  μυκήτων του φυλλώματος και κυρίως του ωίδιου.

Β. Έχει ακαρεοκτόνο  δράση κατά των τετρανύχων. 

Γ. Εντομοκτόνα  δράση κατά των κοκκοειδών.

Δ. Είναι πηγή ασβεστίου για την προστασία των φρούτων από το σκίσιμο καθώς και για  τη συντήρηση  των φρούτων.

Ε. Εντομοκτόνο απωθητικό
Όταν εφαρμόζεται σε μεγάλες δόσεις  δημιουργείται ένα {άσπρο φιλμ}, σε όλη την επιφάνεια του δένδρου. Με αποτέλεσμα τα θηλυκά άτομα,  δεν αναγνωρίζουν το φυτό ξενιστή και αποτρέπουν την εναπόθεση των αυγών. Έτσι οι νεαρές λάβρες βρίσκουν αφιλόξενο περιβάλλον για να τραφούν. 

Ζ. Μείωση του θερμικού στρες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ

ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ (ροδάκινα-βερίκοκα-κεράσια-δαμάσκηνα) - ΓΙΓΑΝΤΟΚΑΡΠΑ (μήλα, αχλάδια, κυδώνια)
1. Κατά το στάδιο του λήθαργου (Νοέμβριος-Φεβρουάριος): 40-60lt/1.000lt.νερό.
2. Από το στάδιο του ροζ μπουμπουκιού έως την έναρξη ανθοφορίας): 10-20lt /1.000lt.νερό.
3. Στην πτώση πετάλων: 7lt/1.000lt.νερό.
4. Αρχές Μαΐου έως την συγκομιδή: 5lt/1.000lt.νερό.

Ο ψεκασμός  πραγματοποιείται τις βραδινές ώρες, για εφαρμογές κατά τους θερινούς μήνες. Τα δένδρα θα πρέπει να είναι ποτισμένα  και σε καλή λιπαντική κατάσταση. 

panagiotis G.XAFAKOS/paper 2016

Πηγή:http://www.froutonea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου