.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Προστασία των φυτών από το κρύο





Επειδή ήρθαν παγερές ημέρες, είναι αναγκαίο να προστατέψουμε τα πιο ευαίσθητα φυτά μας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για αποτελεσματικότερη προστασία:

1. Αλλάζουμε θέση στα ευπαθή φυτά σε μέρη που τα βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες και ταυτόχρονα είναι προστατευμένα από τους ανέμους, τουλάχιστο τους βόρειους. Αν δεν γίνεται, τοποθετούμε ανεμοφράκτες.
2. Για να κρατήσουμε τη θερμοκρασία υψηλότερη στις ρίζες, τοποθετούμε στην επιφάνεια κάθε γλάστρας υλικά εδαφοκάλυψης όπως ξερά χόρτα, φύλλα, φλοιούς πεύκου ή άχυρο.
3. Αν πρόκειται να πέσει πολύ η θερμοκρασία ή να χιονίσει, καλύπτουμε τα ευάλλωτα φυτά με διαφανές ανθεκτικό πλαστικό κάνοντας μερικές τρύπες για να περνάει ο αέρας.
4. Δεν ποτίζουμε τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν. (γενικά το χειμώνα το πότισμα είναι απαραίτητο μονάχα αν δεν έχει βρέξει για μέρες).
5. Αν χιονίσει, τινάζουμε με προσοχή το χιόνι από τα κλαδιά για να μη σπάσουν.
6. Δεν βρέχουμε τον πάγο, εκεί απλά περιμένουμε να λιώσει.
7. Δεν κλαδεύουμε και δεν λιπαίνουμε.

Να θυμάστε: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ηρεμία, χωρίς πανικό ώστε να αποφύγουμε να κάνουμε στα φυτά μας μεγαλύτερη ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου