.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Δέκα βήματα για να δημιουργήσετε με πρόγραμμα το δικό σας οινοποιείο

Κοντονής Γιώργος
Συστηματική και με νέες πτυχές προβλέπεται η στήριξη που θα προσφέρουν τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στον αμπελουργικό τομέα, ανοίγοντας ειδικές ενισχύσεις για την ίδρυση μικρό-μεσαίων οινοποιείων μόνο για αμπελουργούς, προκρίνοντας τη σύσταση Ομάδων αμπελοοινικού τομέα, ενώ παράλληλα ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικοί οίνοι χρηματοδοτούνται για τη πιστοποίηση και παραγωγή τους.
Ενδεικτικά, το κόστος εξοπλισμού για ένα μικρομεσαίο οινοποιείο (χωρίς κτηριακές υποδομές) κυμαίνεται από 70.000-160.000 ευρώ. Για όσους αμπελουργούς λοιπόν, θέλουν να ιδρύσουν ή να εκσυγχρονίσουν μεταποιητικές εγκαταστάσεις, , μπορούν να ενισχυθούν μέσω του Μέτρου 4.2.3 «Μεταποίησης για επαγγελματίες αγρότες» για έργα έως 300.000 ευρώ, ενώ συνδυαστικά αν ο αμπελουργός μπει σε Σχέδιο Βελτίωσης, το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 500.000 ευρώ. Για τη συγχώνευση οινοποιείων πάντως προβλέπεται μπόνους 20% στη στήριξη, με τη δημόσια δαπάνη να φτάνει για κάλυψη έως και το 90% της επένδυσης.
Aναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

Πηγή>http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου