.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πώς να αντιμετωπίσετε το θρίπα της πιπεριάς

Έντομο με αδυναμία στην πιπεριά, και δη του θερμοκηπίου, είναι ο θρίπας. Ο θρίπας αποτελεί διπλή «συμφορά» για τις καλλιέργειες που προσβάλλει, γιατί μπορεί ταυτόχρονα να προκαλέσει ζημιές αλλά και να μεταδώσει ως φορέας διάφορους ιούς.
  • Αποστολή
  • Το έντομο προτιμά τις πιο υψηλές θερμοκρασίες και όσο η θερμοκρασία  διατηρείται πάνω από τους 10 βαθμούς η ανάπτυξή του συνεχίζει. Γι’ αυτό και είναι επίκαιρη ακόμα η εμφάνισή του. Η βασική ζημιά που προκαλεί είναι στην υφή των καρπών και μάλιστα στην πιπεριά προκαλεί σκλήρυνση και φελλοποίηση βλάπτοντας την εμπορική της αξία.
ΣκευάσματαΜερικά από τα κατάλληλα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τα: Laser 480SC (θερμοκηπίου) και Dursban 750WG (υπαίθρια) της Elanco, Match 5 EC για πιπεριά θερμοκηπίου και τον θρίπα της Καλιφόρνιας (Frankliniella occidentalis) της Syngenta, Bulldock 2,5 SC, Coyote 5 EC, Pyrinex 25 CS και Pyrinex 48 EC της Άλφα Γεωργικά Εφόδια.
ΕφαρμογήΤο ψεκαστικό υγρό, για να είναι έτοιμο να ψεκαστεί στα φύλλα της πιπεριάς, απαιτείται πρώτα να διαλυθεί μαζί με νερό σε ένα δοχείο. Το δοχείο πρέπει να είναι γεμάτο ως τη μέση και να αφού το αναδέψουμε καλά με το κατάλληλο σκεύασμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό συνεχίζοντας την ανάδευση.
Επιμέλεια: Γιάννα Βαρδαλαχάκη
Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου