.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Γ. Βαρελάκης: Αύξηση σε ντομάτα και πιπεριά κέρατο φέτος στη Φυτογένεση




Η κακή ποιότητα του νερού μεγάλο πρόβλημα για τις καλλιέργειες
Τις τάσεις των κηπευτικών  που επέλεξαν  φέτος οι παραγωγοί της Ιεράπετρας να φυτεύσουν ανέλυσε μιλώντας στον Ηχώ Fm 99,8 ο κ. Γιώργος Βαρελάκης ιδρυτής  της  εταιρίας «Φυτογενέση» που δραστηριοποιείται από το 2002 στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού. Ο κ. Βαρελάκης αφού διευκρινίζει ότι τα στοιχεία που παραθέτει είναι με βάση τα στατιστικά της εταιρίας,  αναφέρει πως καταγράφεται μια αυξητική τάση στην καλλιέργεια της ντομάτας καθώς επίσης και στην πιπεριά κέρατο. Σε αντίθεση  με την πιπεριά ντολμά όπου παρουσιάζεται μείωση. Για το αγγούρι είναι νωρίς ακόμη για να υπάρχει μια πλήρη εικόνα  οι εκτιμήσεις όμως δείχνουν ότι πολλοί παραγωγοί  θα το επιλέξουν.  
Το θέμα , τονίζει ο κ. Βαρελάκης είναι ο παραγωγός  να επιλέγει μια καλλιέργεια, ένα προϊόν  που να του αρέσει ,   να  μάθει να το καλλιεργεί  σωστά και αυτό θα του επιφέρει  μείωση  του  κοστολογίου και αύξηση της παραγωγής. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο ειδικά την φετινή περίοδο είναι η κακής ποιότητα  νερού λόγω της αγωγιμότητας και όσοι ποτίζουν από το φράγμα θα έχουν θέμα. Είναι ένα σημαντικό  ζήτημα που πρέπει να το δούμε με σοβαρότητα, επισημαίνει.


Ακολουθεί συνέντευξη Γ. Βαρελάκη:

 
 


Πηγή:http://www.hxonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου