Ταραμοσαλάτα
Υλικά
200 γραμμάρια άσπρο ταραμά
8-10 φέτες ψωμί σταρένιο (μην βάλετε φέτες τοστ, κανονικό ψωμάκι).
1 ποτήρι καλό ελαιόλαδο (περίπου)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από ένα λεμόνι.
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί και μετά το πιέζουμε για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Βάζουμε στο αναδευτήρα όλα τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου και τα κτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι, όσο μας πάρει.
Τα μυστικό στην ταραμοσαλάτα είναι ένα.
Να την δοκιμάζετε συνέχεια, πόσο αλμυρή είναι. Αν την δείτε πολύ αραιή μην πανικοβληθείτε, προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λαδάκι. Να προσέξτε να μην είναι αλμυρή, γι αυτό βάζουμε το χυμό λεμονιού.
Διατηρούμε την ταραμοσαλάτα αρκετές μέρες στο ψυγείο και την σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο επάνω και την στολίζουμε με μερικές ελιές.
Αυτή η συνταγή, είναι από την Σμύρνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου