.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τριάντα χιλιάδες ευρώ πρόστιμα διότι είχαν αθεώρητες άδειες στην λαική αγορά της Ιεράπετρας!!

Πρόστιμα συνολικού ύψους τριάντα χιλιάδων (!) ευρώ μοίρασαν το Σάββατο 16 του Απρίλη επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο και εφαρμόζοντας κατα γράμμα τον νόμο τα αστυνομικά όργανα που πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους στους παραγωγούς των λαικών αγορών του νομού Λασιθίου.Τα πλέον υπέρογκα πρόστιμα των πέντε χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκαν στους παραγωγούς επειδή η άδειά τους δεν είχε θεωρηθεί μετά την λήξη της.Οι παραγωγοί ισχυρίζονται ότι λόγω του τρόπου που λειτουργεί το ΟΣΔΕ το σύστημα παραμένει κλειστό και έτσι είναι αδύνατη η δήλωση προιόντων με σκοπό την σχετική θεώρηση.Τα προιόντα όμως ωριμάζουν και πρέπει να πουληθούν διότι είναι αδύνατη η διατήρηση τους μέχρι να αποφασίσει το ελληνικό δημόσιο να ανοίξει το ΟΣΔΕ. Τα όργανα ελέγχου,δήλωσαν ότι οι παραγωγοί θα έπρεπε να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση που θα αποδείκνυε την αδυναμία θεώρησης.Ενα έγγραφο δηλαδή που θα αποδείκνυε την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να λειτουργεί σε μόνιμη βάση.Αν όμως οι υπηρεσίες του ίδιου του κράτους λειτουργούν διακεκομμένα και περιστασιακά,τότε γιατί υπάρχει η απαίτηση για πλήρη συμμόρφωση των παραγωγών με τις διαρκείς νομοθετικές απαιτήσεις?Οι καλλιέργειες των παραγωγών δέν είναι απλά δηλώσεις σε ένα χαρτί που φυλάσσεται σε κάποια γραφειοκρατικά φρούρια.Είναι καρπός φυτών που ενίοτε καταστρέφεται απο τις καιρικές συνθήκες και τις διάφορες ασθένειες πρίν την έναρξη του κάθε ΟΣΔΕ και πρέπει να αντικαθιστάται άμμεσα για να περιορίζονται οι μεγάλες οικονομικές απώλειες του αγρότη.



Για κάθε αντικατάσταση και αναπλήρωση των καλλιεργειών θα πρέπει να υπάρχει διαρκής δυνατότητα δήλωσης αλλά και επιτόπιου ελέγχου στο χωράφι απο αρμόδιους κρατικούς γεωπόνους-ελεγκτές.Επειδή όμως υπάρχει πλήρης αδυναμία του κράτους για κάτι τέτοιο,θα έπρεπε τα ελεγκτικά όργανα να περιορίζονται σε συστάσεις και όχι στην επιβολή οποιουδήποτε προστίμου, λίγες μέρες πρίν απο την έναρξη της νέας περιόδου του ΟΣΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου