.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Πως μπορεί το κινητό να σας σώσει σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Φωτιά πυρκαγιά
Κι όμως η τεχνολογία δίνει την απάντηση για την εκκένωση περιοχών μέσω απλού SMS σύμφωνα με τον κ.Συνολάκη.
Aποκαλυπτικός όχι μόνο για τα λάθη που έγιναν στην περίπτωση των φονικών πυρκαγιών αφού κανείς δεν γνώριζε τις οδούς διαφυγής αλλά και για τους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους πλέον ενημερώνονται και σώζονται οι πολίτες σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ήταν ο Κώστας Συνολάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡHTH TV.
Εκκένωση με SMS
Όπως είπε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης πλέον υπάρχει η δυνατότητα με απίστευτη ταχύτητα να ενημερωθούν πολίτες που κινδυνεύουν με SMS, να εγκαταλείψουν το σημείο.
Φυσικά προτάσεις όπως αυτές μοιάζουν ανέφικτες στην Ελλάδα που «μετρά» ‘ήδη πάνω από 80 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους μέσα σε λίγες ώρες από τις φονικές πυρκαγιές.
Όπως τόνισε ο κ.Συνολάκης: «Ο καλύτερος τρόπος (για την περίπτωση φυσικών καταστροφών) θα ήταν να σταλούν μηνύματα SMS στους ανθρώπους οι οποίοι είναι σε μια περιοχή που επηρεάζεται. Ας πούμε θα μπορούσε με ένα κέρσορα σε μια οθόνη , σε μια πόλη- πχ. την παλιά πόλη Χανίων- να στέλνεται αμέσως ένα μήνυμα στα ελληνικά, στα αγγλικά, σε όποια γλώσσα θέλεις σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που είναι μέσα σε αυτό το κύκλο, που λέμε «φύγετε τώρα». Το θέμα είναι πως ακριβώς πως φεύγεις. Ποιες είναι οι οδοί διαφυγής. Αυτό εξασφαλίζεται μόνο αν υπάρχουν πινακίδες- και σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου στις πόλεις, στη Ιαπωνία, στην Χαβάη, στην Καλιφόρνια, στην Ουάσιγκτον, στη Φλόριντα που έχουν πολλά φαινόμενα από φυσικές καταστροφές θα δείτε στις άκρες των δρόμων ότι αυτό είναι escape rout που στα ελληνικά σημαίνει οδός διαφυγής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου