- 1 κιλό κυδώνια
 - 750γρ. ζάχαρη
 - χυμός από 1 λεμόνι
 - ξύσμα από 1 λεμόνι
 - 1 λίτρο νερό
 
Διαδικασία:
- Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε από σπόρια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κυδώνια.
 - Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
 - Τα σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
 - Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
 - Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
 - Προσέχουμε όση ώρα ανακατεύουμε να μην πάρει βράση η μαρμελάδα.
 - Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για μισή ώρα ακόμη με ανοιχτή κατσαρόλα.
 - Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε η μαρμελάδα και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
 - Κλείνουμε τα βαζάκια όταν κρυώσει η μαρμελάδα μας.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου