.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

κατάσχεση από τις ελληνικές αρχές σε φορτία με κολοκυθάκια και πιπεριές από την Αλβανία


Αποτέλεσμα εικόνας για πιπεριά φωτογραφία



Η Υπηρεσία Ειδοποίησης για τη υγιεινη και ασφαλεια των Τροφίμων (RASFF) δημοσίευσε την Τετάρτη την κατάσχεση από τις ελληνικές αρχές σε φορτία με κολοκυθάκια και πιπεριές από την Αλβανία για υπερβάσεις των ανώτατων ορίων καταλοίπων (ΑΟΚ).
Στην περίπτωση του κολοκυθιού, τα κολοκυνθοειδή περιείχαν 0,24 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμα χλωροπυριφος, 24 φορές περισσότερο από αυτό που επιτρέπεται για αυτή την καλλιέργεια. Οι αναλύσεις των προϊόντων πραγματοποιήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου, αν και δεν δημοσιεύθηκαν στο RASFF μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.
Στην περίπτωση των πιπεριών οι αρμόδιες ελληνικές αρχές τις βρηκαν να περιέχουν 0,098 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμο, απο το ιδιο εντομοκτόνο, (chlorpyrifos), δραστική ουσία που έχει ορισμένα ΑΟΚ που έχουν οριστεί σε πιπεριές όπως και στο κολοκυθάκι, 0,01 χιλιοστόγραμμα ανά κιλό.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του προϊόντος, το οποίο προοριζόταν για αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου