.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Εισαγωγές στην ΕΕ επικίνδυνων λαχανικών απο την τουρκία

 


Στο RASFF (σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές) της ΕΕ καταγράφηκαν, μεταξύ 1 και 15 Ιανουαρίου 2021, συνολικά 41 περιπτώσεις υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε λαχανικά και φρούτα από την Τουρκία, που εξήχθησαν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, κατά την συγκεκριμένη περίοδο, από τις 34 ειδοποιήσεις που καταγράφηκαν σε προϊόντα οπωροκηπευτικών που εξήγαγε στην ΕΕ η Τουρκία, τα 17 φορτία αφορούσαν μανταρίνια, 7 πορτοκάλια, 8 πιπεριές, 4 σταφύλια και 4 λεμόνια. Όλα τα συγκεκριμένα φορτία είχαν προορισμό τις κοινοτικές αγορές.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit-Hellas, «στην δύσκολη περίοδο που έχουθμε λόγω της πανδημίας, όπου τα κοινοτικά και ελληνικά προϊόντα υφίστανται μεγάλο ανταγωνισμό και πιέσεις τιμών βλέπουμε να εισάγονται λαχανικά και φρούτα από την Τουρκία στην ΕΕ που δεν έχουν τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας των Κοινοτικών Κανονισμών. Εφιστούμε στις αρμόδιες ελληνικές ελεγκτικές αρχές να προχωρήσουν σε αυξημένους ελέγχους στα σύνορα της χώρας για την αποτροπή επικίνδυνων φορτίων από τη γειτονική χώρα.

Τα υπολλείμματα αφορούσαν την ουσία Chlorpyrifos (απαγορευμένο) που εντοπίστηκε σε 24 φορτία, το Prochloraz (υπολείμματα άνω του ορίου) σε 16 φορτία, καθως και τα Imazelil (υπολείμματα άνω του ορίου), Buprofezin (απαγορευμένο), Pyridaben (υπολείμματα άνω του ορίου), Acrinathrin (υπολείμματα άνω του ορίου) Bifenthrin (απαγορευμένο) και Fenvelerate (απαγορευμένο) Prochloraz (υπολείμματα άνω του ορίου), esfenvalerate (υπολείμματα άνω του ορίου) στα υπόλοιπα φορτία».

agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου