.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Συμβουλές για το πως μπορούν οι παραγωγοί να διαχειριστούν τις καλλιέργειες στο θερμοκήπιο

Συμβουλές για το πως μπορούν οι παραγωγοί να διαχειριστούν τις καλλιέργειες στο θερμοκήπιο και να προστατεύσουν τα φυτά τους στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες και ειδικά εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, δίνει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Βαγγέλης Δρίμτζιας υπεύθυνος της IQ CROPS.

Όπως είπε από τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες θα πάμε τις επόμενες ημέρες σε πιο χαμηλές και έχει σημασία, πόσο θα πέσει το θερμόμετρο και πόσο θα διαρκέσει αυτό. Η θέρμανση είναι το καλύτερο αντίδοτο ωστόσο όμως λιγοστά είναι τα θερμοκήπια στην Ιεράπετρα που έχουν τέτοιο εξοπλισμό. Πρέπει λοιπόν να αναζητηθούν λύσεις για να προφυλαχθούν τα φυτά.

Υπάρχουν καλλιεργητικές πρακτικές σε αυτή την κατεύθυνση όπως το να έχουμε «σκληραγωγημένα» φυτά που σημαίνει οτι έχουμε προσέξει και συνεχίζουμε να προσέχουμε το πότισμα και τη λίπανση ειδικά την αζωτούχο που πρέπει να είναι μηδενική αυτή την περίοδο. Επίσης βοηθά, κατά τις βραδινές ώρες, τα παράθυρα οροφής να μένουν λίγο ανοιχτά. Επιπλέον προσπαθούμε να μην αφήνουμε νεκρούς ιστούς πχ ξεραμένα φύλλα , κλαδιά, πάνω στο φυτό. Επειδή όμως δεν είναι άμεσες οι επιπτώσεις μετά από μια περίοδο ψύχους και ειδικά εάν ακολουθήσει μια μέρα ηλιόλουστη, απαιτείται προσοχή στο πως ανοίγουμε τα παράθυρα του εξαερισμού, σημείωσε.

Ο κ. Δρίμτζιας αναφέρθηκε και στους βιοδιεγέρτες λέγοντας ότι ως IQ CROPS διαθέτουν το προϊόν Halo Plus AA με το εμπορικό όνομα Antifrost το οποίο δεν απαιτεί μεγάλους όγκους νερού και χρησιμοποιείται 24-48 ώρες πριν τον παγετό βοηθώντας το φυτό να μην παγώσει.

Ακούστε αναλυτικά τον κ. Δρίμτζια:https://hxonews.gr/article/drimtzias-symboyles-stoys-paragwgoys-en-opsei-psyxoys



Πηγή:https://hxonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου