Tribulus Terrestis, τριόλι, τριβόλι ή και πενταξύλια: πολλά ονόματα, πολλές και οι «δυνατότητες»
Τριβόλι
Στα παλιά τα χρόνια για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, ακόμη και για τη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων, επιστρατεύονταν οι γητευτές και οι λαϊκοί θεραπευτές, που με τα διάφορα ξόρκια και χαϊμαλιά τους κατάφερναν ή να λύσουν το πρόβλημα της σεξουαλικότητας ή να αποθαρρύνουν τους «ασθενείς» σε τέτοιο βαθμό, ώστε τους οδηγούσαν σε παραίτηση από την προσπάθεια θεραπείας τους! Αυτά συνέβαιναν μέχρις ότου ανακαλύφθηκε το «θαυματουργό χάπι», το Βιάγκρα.
Πόσες φορές αναθεματίσαμε και καταραστήκαμε αυτό το φυτό που αφήνει εδώ και εκεί αυτά τα ξύλινα μυτερά μπαλάκια που καρφώνονται στα πόδια μας ή στα λάστιχα από το αμάξι ή το μηχανάκι μας;
«Αχ, αυτά τα τριβόλια», αναφωνεί ο κόσμος όποτε τα πατάει και έχει και δίκιο…
(βέβαια δεν αναφωνεί ακριβώς έτσι, αλλά ας μη ρίξουμε το επίπεδο... :P)
Το τριβόλι λοιπόν ή αλλιώς πεντάξυλο (επιστημονικά Tribulus Terrestis), ευδοκιμεί στον Ελλαδικό χώρο και στην Κύπρο. Είναι αυτοφυές και στο λεξικό του Κ. Μπαμπινιώτη, αναφέρεται ως αγκαθερό ζιζάνιο των αγρών.
Οπότε αν την επόμενη φορά το πατήσετε με το ποδήλατό σας, μπορείτε να αναφωνείτε: «Αχ, αυτά τα αγκαθερά ζιζάνια των αγρών» :p
Στην Κύπρο όμως οι καλλιεργητές κατάλαβαν τη σημασία αυτού του φυτού και προχώρησαν στη δημιουργία οργανωμένων καλλιεργειών...
Ποιος ο λόγος λέτε;
τριβόλι αντικαταθλιπτικόΤο γνωστό σε όλους μας τριβόλι, τελικά δεν πρέπει να είναι και τόσο μισητό… Πολύ απλά το τριβόλι μπορεί να γίνει το ιδανικό αντικαταθλιπτικό αλλά και εξαιρετικό ρόφημα το οποίο αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση κατακόρυφα!
Επίσης η αντικαταθλιπτική δράση που έχει το τριβόλι, επηρεάζει θετικά τον οργανισμό μας ως προς την έκκριση ορμονών που σχετίζονται με την σεξουαλική επιθυμία, βελτιώνοντας τη σεξουαλική ζωή μας!
Το τριβόλι δεν παρουσιάζει καμία παρενέργεια στον οργανισμό. Το ρόφημα του, παρουσιάζει στους άνδρες αυξημένη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, αυξημένη σπερματογένεση και υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης όπως έχουν παρατηρήσει οι επιστήμονες.
Στις γυναίκες τονώνει την σεξουαλική διάθεση και μειώνει ραγδαία τα ψυχοσωματικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως άσχημη διάθεση, πόνος στην κοιλιακή χώρα, υπεραιμία και αϋπνία.
Το βότανο αυτό μαζεύεται χωρίς τις ρίζες του, μόνο όταν είναι πλήρως ανθισμένο και μαζί με τους καρπούς του. Δηλαδή τα «τριβόλια» του.
Στη συνέχεια καθαρίζεται από τις σκόνες και το βράζουμε για αρκετή ώρα σε μια κατσαρόλα. Το ρόφημα αυτό, το «σουρώνουμε» και μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι μια εβδομάδα. Η δοσολογία είναι 3 φλιτζάνια του καφέ την ημέρα, με το τελευταίο να είναι πάντα το βράδυ πριν τον ύπνο.
τριβόλι φάρμακοΤο τριβόλι, ένα φυτό αρκετά καλά «καμουφλαρισμένο» με φοβερά αγκάθια – καρπούς, το οποίο χαρίζει τα εκχυλίσματά του σε φάρμακα όπως το Τριπεστάν και το Τριβολίν, γίνεται πλέον όλο και πιο γνωστό στον κόσμο. Καλό θα ήταν να προτιμούμε την κατανάλωση του ως ρόφημα και όχι ως επεξεργασμένο φάρμακο.
Προφυλάξεις
Προσοχή: Οι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα άτομα με καρδιακά προβλήματα πρέπει να αποφέυγουν τη λήψη του σε οποιαδήποτε μορφή. Επίσης, πριν προχωρήσετε στη λήψη οποιουδήποτε σκευάσματος, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου