.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Με 10 ευρώ η συμμετοχή στη «μάχη της τομάτας» στην Ισπανία

Agronews|       

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ισπανία έπληξε και τη διάσημη μάχη της «Τοματίνα» στην κωμόπολη Μπουνιόλ, 50 χιλιόμετρα από τη Βαλένθια. Για τη συμμετοχή τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από φέτος χρεώθηκαν με 10 ευρώ.
Για πρώτη φορά στην ιστορία από το 1945, που η μάχη της τομάτας ξεκίνησε αντλώντας έμπνευση, όπως θέλει ο θρύλος, από ένα αυτοσχέδιο πόλεμο μικρών παιδιών με φαγητά, ο Δήμος του Μπουνιόλ άρχισε να χρεώνει για τη συμμετοχή στην «Τοματίνα», καθώς οι τοπικές Αρχές αντιμετωπίζουν και αυτές οικονομικά προβλήματα και αναζητούνταν τρόποι να καλυφθεί το κόστος της φιέστας.

Ο Δημος του Μπουνιόλ υπολόγισε ότι την Τετάρτη το μεσημέρι, στη διάρκεια μίας ώρας «Τοματίνα», περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν, εκσφενδονίζοντας τόνους τομάτας ο ένας στον άλλον.

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή ορίστηκε στα 10 ευρώ για τους επισκέπτες της κωμόπολη. Οι περίπου 5.000 μόνιμοι κάτοικοι εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση πληρωμής εισιτηρίου.


Το εισιτήριο εμπόδισε πολλούς να συμμετάσχουν εφέτος στην «Τοματίνα», αλλά μετρίασε και το πρόβλημα διαχείρισης του πλήθους, το οποίο ήταν και ένας άλλος παράγοντας για τον οποίο οι τοπικές Αρχές επέλεξαν να χρεώσουν τη συμμετοχή.



Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, πέρυσι στην Τοματίνα οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει τα 50.000 άτομα.
(Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου