.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης:Η πανδημία θα αποδείξει την αξία του πρωτογενούς τομέα που συνεχίζει ακάθεκτος


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΠΕΡΙΈς ΝΤΟΛΜΆς ΦΩΤΟ
 Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Στεφανάκης τόνισε πως μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον που όλοι βιώνουμε, η τροφική αλυσίδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σταματήσει, και το ίδιο όλοι οι σχετικοί με αυτή κλάδοι, γιαυτό και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για κλείσιμο καταστημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας του αγροτικού κλάδου.
Η πανδημία όπως είπε πρέπει να γίνει μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατανοητό πόσο μεγάλη είναι αξία του πρωτογενούς τομέα, και να βρει τρόπους να τον οργανώσει και να τον στηρίξει ουσιαστικά, εξασφαλίζοντας παράλληλα την διατροφική επάρκεια της χώρας.
Διατροφική επάρκεια που σίγουρα υπάρχει σε ότι έχει να κάνει με την φυτική παραγωγή, όμως στη ζωική παραγωγή τα πράγματα είναι πάρα πολύ διαφορετικά και σε περίπτωση παύσης εισαγωγών κρέατος, η Ελλάδα θα βίωνε εφιαλτικά σενάρια.
Στην Κρήτη, όπως είπε, το 40% του πληθυσμού έχει εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλακτεί.
Ο «Βασιλιάς» του χρήματος, πλέον αποδείχθηκε γυμνός, τόνισε ο κ. Στεφανάκης και τώρα όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζει τις συνέπειες από μια πανδημία που ιδιαίτερα ο Δυτικός κόσμος δυσκολεύεται πολύ να αντιμετωπίσει με τον τρόπο που είναι δομημένος.
Ο κ. Στεφανάκης ανέφερε πως μετάλλαξη ενός οργανισμού, όπως αυτός ο νέος κορονοϊός, είναι κάτι πάρα πολύ φυσιολογικό και συνηθισμένο, το οποίο εμφανίζεται διαρκώς στη φύση και τον άνθρωπο.
Οι αγρότες, τόνισε, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να πολεμάς ένα νέο ιό στα φυτά που κανείς δεν ξέρει πως να τον αντιμετωπίσει, απλά γιατί είναι καινούριος και ανθεκτικός. Έχουν μάθει όμως μαζί με τους γεωπόνους πως η αντιμετώπιση του είναι ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης τον οποίο και δίνουν και το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου