.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πράσινες Ντομάτες τουρσί με φρέσκα αρωματικά.


Μας έχουν μείνει λίγες πράσινες ντομάτες από τον κήπο και τι το καλύτερο από το να τις φτιάξουμε τουρσί. Γίνονται πολύ εύκολα, χρειαζόμαστε λίγα υλικά και θα απολαύσουμε ακόμα και τις πράσινες ντοματούλες μας.
 Σε κάθε βάζο βάλτε ότι φρέσκα αρωματικά έχετε στον κήπο σας, για να τις κάνετε με διαφορετικά αρώματα και γεύση. Εμείς φτιάξαμε με φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και δυόσμο.

 Υλικά 1.500 γραμμ. πράσινες ντομάτες 2 σκελίδες σκόρδο 10 κλωναράκια φρέσκα αρωματικά (θυμάρι, ρίγανη, δυόσμο, άνηθο, δάφνη) 2 κουταλιές φρέσκο πιπέρι σε κόκκους 1 κουταλιά σινάπι

Για την άλμη 2 κούπες ζεστό νερό 2 κούπες ξύδι 2 κουταλιές αλάτι 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη



  Εκτέλεση Κόβουμε τις ντομάτες από τον κήπο μας, τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε. .

 Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. .




 Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, τα φρέσκα αρωματικά, το σινάπι και τους κόκκους πιπεριού.


 Γεμίζουμε το βάζο με τις ντομάτες μέχρι το χείλος του.


 Προσθέτουμε την άλμη με το ξύδι και το νερό μέχρι να καλύψει τις ντομάτες.


Αφήνουμε την άλμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Το αφήνουμε για 15 ημέρες να εμποτιστούν οι ντομάτες με τα αρώματα των αρωματικών και των μπαχαρικών και μετά μπορούμε να τις καταναλώσουμε. Από την στιγμή που θα ανοίξουμε το βάζο τις καταναλώνουμε μέχρι και ένα μήνα. Κλειστό το βάζο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 6 μήνες.

 Πηγή:  http://www.enter2life.gr/

1 σχόλιο: