.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Οικολογικές μέθοδοι αντιμετώπισης σαλιγκαριών


 1. Τοποθετήστε σε μικρή απόσταση από τα φυτά που εντοπίζονται τα σαλιγκάρια κομμένα λαχανόφυλλα ή κομματάκια  από φλούδες πορτοκαλιού. 
Αυτά θα τα προσελκύσουν και έτσι θα μπορέσετε το επόμενο πρωί να μαζέψετε με τα χέρια σας, τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

2. Ρίξτε στάχτη από ξύλα γύρω από τα φυτά σας ώστε να δημιουργήσετε ένα φυσικό "τείχος" το οποίο θα εμποδίσει τα σαλιγκάρια. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα. 
Η μέθοδος αυτή μειονεκτεί στο ότι σε περίπτωση βροχής θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία, καθώς και μετά από αρκετές ημέρες με υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία.

3. Χρησιμοποιήστε άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι ή πλαστικά δοχεία (π.χ. παλιά τάπερ),διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Ρίξτε μέσα σ' αυτά 2-3 δάχτυλα μπύρα και τοποθετήστε τα δοχεία σε διάφορα σημεία στον κήπο σας, ειδικά κοντά σε φυτά που δέχονται επιθέσεις σαλιγκαριών. 
     
Τα σαλιγκάρια προσελκύονται από χημικές αναθυμιάσεις που εκπέμπονται μετά από τη διαδικασία ζύμωσης. Προσέξτε αν σφηνώσετε τα δοχεία στο έδαφος να μην είναι τα χείλη τους στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του εδάφους, αλλά λίγο ψηλότερα. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να πνίξετε διάφορα ωφέλιμα έντομα εδάφους εκτός από τα σαλιγκάρια. θα πρέπει να αδειάζετε τα δοχεία από τα σαλιγκάρια μέρα παρά μέρα. Η ακτίνα δράσης κάθε παγίδας είναι σχεδόν ένα μέτρο, γι αυτό αν έχετε μεγάλο κήπο ή μεγάλες προσβολές σαλιγκαριών θα πρέπει να φτιάξετε πολλές παγίδες.

4. Φυτέψτε μέντα και φασκόμηλο γύρω από τα φυτά σας, η μυρωδιά τους τα απωθεί. 
                                        

Στην αγορά επίσης θα βρείτε οικολογοικούς τρόπους για την αντιμετώπιση σαλιγκαριών και γυμνοσαλιάγκων. Σας παραθέτουμε ενδεικτικά μερικά προϊόντα: 




Προστατέψτε τα λουλούδια, τα φρούτα και τα λαχανικά σας από τα Σαλιγκάρια και τους Γυμνοσάλιαγκες με αυτόν τον πλέον οικολογικό τρόπο! Χωρίς φάρμακα ή χημικά!




Αφαιρέστε την χάρτινο φιλμ από την πίσω όψη της ταινίας και κολλήστε την περιμετρικά της γλάστρας που επιθυμείτε (κάτω από το χείλος). Το προϊόν είναι οικολογικό και δεν περιέχει φάρμακα ή χημικά. Δεν τραυματίζει τα σαλιγκάρια, απλώς τα απωθεί από τα φυτά σας. Τα σαλιγκάρια δεν μπορούν να συρθούν πάνω σε επιφάνειες από χαλκό, καθώς "ηλεκτρίζονται".

Πηγή>http://www.antemisaris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου