.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Φυτεύοντας με οδηγό την Σελήνη


Στην αρχαιότητα οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Μάγια και οι Αιγύπτιοι είχαν οδηγό την Σελήνη και τα άστρα για τις καλλιέργειες τους. Πίστευαν ότι τα ουράνια σώματα επηρεάζουν την βλάστηση και την ανάπτυξη των φυτών γι’αυτό προγραμμάτιζαν την φύτευση των σπόρων σύμφωνα με την Σελήνη και τα ζωδια για καλύτερα αποτελέσματα. Κάθε αγρότης είχε το δικό του ημερολόγιο φύτευσης σύμφωνα με τις φάσεις της Σελήνης και τη γεωγραφική θέση. Επίσημη έρευνα διεξήχθη το 1952 από την Maria Thun η οποία πειραματίστηκε για δέκα χρόνια με την σεληνιακή φύτευση και με πατάτες. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η σοδειά ήταν πιο παραγωγική όταν η Σελήνη ήταν σε αστερισμούς της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) που ευνοούσαν την ανάπτυξη της ρίζας. Διαφορετικά φυτά αναπτύσσονται καλύτερα όταν φυτεύονται κατά τη διάρκεια διαφόρων φάσεων της Σελήνης. Κάθε μια από τις φάσεις της Σελήνης επηρεάζει την βλάστηση και την ανάπτυξη των φυτών μέσα από την άνοδο και την πτώση της υγρασίας στο έδαφος και στα φυτά.
  ΜΕΘΟΔΟΙ ΦΥΤΕΥΣΗΣ Σήμερα υπάρχουν τρεις μέθοδοι φύτευσης με βάση της φάσεις της Σελήνης.  Θα αναλύσουμε τις μεθόδους για να κατανοήσουμε τον τρόπο που επηρεάζουν οι φάσεις της Σελήνης και τα ζώδια στα φυτά.

1. Συνοδικός Κύκλος Είναι μια απλή μέθοδος φύτευσης η οποία χωρίζει τον κύκλο της Σελήνης σε τέσσερις φάσεις. Ο κύκλος για να ολοκληρωθεί διαρκεί 29 ημέρες. Σε κάθε φάση της Σελήνης αντιστοιχεί και μια ομάδα φυτών. Φυτά με ρίζα (όπως πατάτες, καρότα, παντζάρι κ.ο.κ.), με φύλλωμα (μαρούλι, σπανάκι κ.ο.κ) και με σπόρους (φράουλες, αγγούρια, ντομάτες, δημητριακά κ.ο.κ.)
 Φάσεις της Σελήνης - Πανσέληνος και Νέα Σελήνη Τις ημέρες της Πανσελήνου και της Νέας Σελήνης είναι μια άγονη φάση και συνιστάται να αποφεύγεται η φύτευση. Είναι κατάλληλη στιγμή για ξεκούραση της γης και για προετοιμασία για την νέα σπορά.
 - 12 ώρες μετά τη Νέα Σελήνη έως το Πρώτο τέταρτο Φύτευση ή μεταφύτευση φυτών που παράγουν καρπούς πάνω από το έδαφος (όπως ντομάτες, αγγούρια, δημητριακά κο.κ.).
 - Πρώτο τέταρτο έως 12 ώρες πριν την Πανσέληνο Φύτευση ή μεταφύτευση φυτών που παράγουν καρπούς πάνω από το έδαφος (όπως ντομάτες, αγγούρια, δημητριακά κο.κ.).
 - 12 ώρες μετά την Πανσέληνο Φύτευση ή μεταφύτευση φυτών που παράγουν καρπούς κάτω από το έδαφος (όπως πατάτες, καρότα, παντζάρι κ.ο.κ.). Είναι επίσης καλή στιγμή για την συγκομιδή όλων των καλλιεργειών και για το κλάδεμα των φυτών. Για το κλάδεμα συνιστάται ως η καλύτερη ώρα όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού.
 - Τελευταίο τέταρτο έως 12 ώρες πριν την Νέα Σελήνη Είναι μια άγονη φάση της Σελήνης όπου συνιστάται η ξεκούραση της γης και η προετοιμασία της για τη νέα σπορά. Είναι κατάλληλη στιγμή για το καθάρισμα των ζιζανίων, για εφαρμογή λιπασμάτων και για συγκομιδή όλων των καλλιεργειών.
 Καλύτερες ώρες για φύτευση - Ανατολή και η Δύση της Σελήνης Αποφυγή φύτευσης Συνιστάται να αποφεύγεται οποιαδήποτε εργασία με το έδαφος:
 - Πανσέληνος και Νέα Σελήνη Τις ημέρες της Πανσελήνου και της Νέας Σελήνης είναι μια άγονη φάση και συνιστάται να αποφεύγεται η φύτευση. Είναι κατάλληλη στιγμή για ξεκούραση της γης και για προετοιμασία για την νέα σπορά. - Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο Απόγειο και στο Περίγειο γιατί η επιρροή της είναι πολύ ισχυρή εκείνες τις ώρες. Απόγειο: Το Απόγειο είναι το σημείο όπου η τροχιά της Σελήνης είναι απομακρυσμένη από τη Γη. Περίγειο: Το Περίγειο είναι το σημείο όπου η τροχιά της Σελήνης είναι πολύ κοντά στη Γη.
 - Όταν η Σελήνη περνά από τους σεληνιακούς δεσμούς της: Οι Σεληνιακοί δεσμοί είναι σημεία όπου η τροχιά της Σελήνης διασχίζει την εκλειπτική. Βόρειος Δεσμός: Η Σελήνη διασχίζει από το Νότο της εκλειπτικής προς το βορρά της εκλειπτικής. Νότιος Δεσμός: Η Σελήνη διασχίζει από το Βορρά της εκλειπτικής προς τον Νότο της εκλειπτικής. - Σεληνιακές και Ηλιακές εκλείψεις Οι εκλείψεις είναι σημαντικές διαταραχές των ενεργειακών πεδίων της Γης και γι’αυτό συνιστάται να αποφεύγεται κάθε δραστηριότητα με το έδαφος εκείνες τις ημέρες.



 2. Βιοδυναμικός Κύκλος Η βιοδυναμική μέθοδος φύτευσης χρησιμοποιεί τα δώδεκα ζώδια. Όταν η Σελήνη βρίσκεται σε: - Ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης)
 – Καρπός Είναι πιο γόνιμη η ώρα για την για την φύτευση ή μεταφύτευση φυτών που παράγουν καρπούς (όπως φρούτα, ντομάτες, αγγούρια, βατόμουρα, φασόλια κ.ο.κ.). - Ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος)
  – Άνθος Είναι πιο γόνιμη η ώρα για την για την φύτευση ή μεταφύτευση λουλουδιών και για τα βότανα. - Ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) – Φυλλώδη φυτά Είναι πιο γόνιμη η ώρα για την φύτευση ή μεταφύτευση φυλλώδη φυτών (όπως μαρούλια, σπανάνι, ρόκα, κ.ο.κ). Τα ζώδια του νερού ευνοούν την ανάπτυξη φυτών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (όπως πεπόνι, καρπούζι, σταφύλι, κολοκυθάκι κ.ο.κ.). Για το κλάδεμα η καλύτερη στιγμή είναι όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού.
 - Ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) – Ρίζα Είναι πιο γόνιμη η ώρα για την φύτευση ή μεταφύτευση φυτών που παράγουν καρπό κάτω από το έδαφος (όπως πατάτες, παντζάρι, καρότα) και ευνοεί την υγιή ανάπτυξη της ρίζας.   3. Αστρικός Κύκλος Ο Αστρικός Κύκλος φύτευσης χρησιμοποιεί όπως στον βιοδυναμικό κύκλο τα δώδεκα ζώδια για οδηγό για την φύτευση και την τροχιά της Σελήνης γύρω από την γη για να καθοριστεί η καλύτερη ώρα σποράς και συγκομιδής.

 Πηγή: enter2life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου