.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Σαπίζουν οι ελιές Καλαμών λίγο πριν τη συγκομιδή!

Σαπίζουν οι ελιές Καλαμών λίγο πριν τη συγκομιδή!

Εκτεταμένες ζημιές σε ελαιώνες με καλλιέργεια Καλαμών αναφέρονται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr.
Σύμφωνα με γεωπόνους το πρόβλημα εντοπίζεται σε ελαιώνες, στους οποίους δεν έχουν τηρηθεί με ευλάβεια τα προγραμματισμένα ραντίσματα, εξαιτίας της μεγάλης υγρασίας που επικρατεί στο έδαφος, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων. Το πρόβλημα είναι έντονο σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και όχι μόνον, με τους αγρότες να καταφεύγουν στη λύση του ραντίσματος, προτού μπουν στο λιοστάσι να μαζέψουν.


Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος μύκητας έρχεται από το έδαφος και προσβάλλει σιγά-σιγά όλο το δέντρο, χτυπώντας τον καρπό. Πέρσι τέτοια εποχή υπήρξαν κρούσματα, με επαοτέλεσμα αρκετοί ελαιώνες να αποφυλλωθούν (έχασαν τα φύλλα τους, αφού κιτρίνισαν πρώτα).


Το γεγονός πάντως έρχεται να χτυπήσει τη φετινή σοδειά, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγορά και "ανακατεύοντας κατά κάποιο τρόπο την τράπουλα" με τους εμπόρους να ψάχνουν για καλό προϊόν, το οποίο θα πληρώσουν ανάλογα.

Αλέξανδρος Μπίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου