.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τα φυτοφάρμακα προκαλούν κατάθλιψη στους αγρότες;


Σχετίζονται φυτοφάρμακα και νόσος Πάρκινσον;

Σχετίζονται φυτοφάρμακα και νόσος Πάρκινσον;

Η αγροτική ζωή κατά κανόνα συνοδεύεται από δύσκολα ωράρια, φυσική καταπόνηση και έκθεση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Μία νέα μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών (ΝΙΗ) αποκαλύπτει πώς πέρα από αυτές τις δυσκολίες οι αγρότες είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη, η οποία σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην αυτοκτονία. Οι επιστήμονες του ΝΙΗ υποστηρίζουν πως για αυτό το γεγονός ευθύνονται τα φυτοφάρμακα στα οποία εκτίθενται οι αγρότες, τα οποία αυξάνουν το κίνδυνο κατάθλιψης κατά 90 τοις εκατό.

Μία ομάδα οκτώ επιδημιολόγων του ΝΙΗ εξέτασε 21.208 άτομα που εκτέθηκαν σε φυτοφάρμακα στις πολιτείες Αϊόβα και Βόρεια Καρολάινα, εκ των οποίων τα 1.701 (8 τοις εκατό) είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη μεταξύ του 1993 και του 2010. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι αγρότες που χρησιμοποιούσαν ένα συγκεκριμένο τύπο κοινού φυτοφαρμάκου είχαν 90 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κατάθλιψη.

Εξάλλου, μία έρευνα του 2009 ανακάλυψε πως ποντίκια που εκτίθενται σε φυτοφάρμακα εμφάνιζαν αλλοιωμένα εγκεφαλικά κύτταρα, γεγονός που επιβεβαιώνει ευρήματα από προηγούμενες έρευνες.

Σύμφωνα με τη Μέλανι Φόρτι, διευθύντριας προγράμματος υποστήριξης αγροτοκαλλιεργητών, άλλες αγχωτικές καταστάσεις που επηρεάζουν τους αγρότες είναι αρκετές για να τους δημιουργήσουν βαθιά κατάθλιψη, η οποία μόνο επιδεινώνεται από τις τοξικές χημικές ουσίες στις οποίες εκτίθενται κάθε ημέρα.

«Ογδόντα τοις εκατό των αγροτών της χώρας προέρχονται από τη Λατινική Αμερική», δήλωσε η Φόρτι. «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να κυνηγήσουν το αμερικάνικο όνειρο υπό δυσμενείς συνθήκες, και πολλοί εξ αυτών άφησαν πίσω τις οικογένειές τους. Όταν προστεθούν σε αυτό 40 χρόνια έκθεσης σε φυτοφάρμακα, μπορούμε να δούμε γιατί η κατάθλιψη μπορεί να τους επηρεάσει έτσι», πρόσθεσε.

--------------------

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου