.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το Γονιδίωμα Της Τομάτας Αποκωδικοποιήθηκε Πλήρως


Το γονιδίωμα της τομάτας αποκωδικοποιήθηκε πλήρως

Για πρώτη φορά το γονιδίωμα της τομάτας αποκωδικοποιήθηκε και επετεύχθη ένα σημαντικό βήμα προς την βελτίωση της σοδειάς, θρέψης ανθεκτικότητας σε ασθένειες, γεύση, χρώμα της τομάτας και άλλων σπόρων. Συγκεκριμένα από την αποκωδικοποίηση χρησιμοποιήθηκε η βιομηχανική τομάτα HEINZ 1709.»
Μετά από δύο χρόνια από την παραπάνω ανακοίνωση της εν λόγω επιστημονικής ανακάλυψης, οι ερευνητές αποκάλυψαν γονιδίωμα 360 ποικιλιών τομάτας. Με την ανάλυση των σχέσεων αυτών των γονιδίων ανακατασκεύασαν την γονιδιακή ιστορία της τομάτας από την καταγωγής της με μέγεθος μπιζελιού – άγριο φυτό στις Άνδεις της Ν. Αμερικής ως και τις πάρα πολλές ποικιλίες που υπάρχουν σήμερα. Η τομάτα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα λαχανικά. Το 2012, η συγκομιδή της παγκοσμίως ήταν πάνω από 162 εκ τόνοι με αξία μεγαλύτερη των 55 δις δολαρίων. Κατανοώντας το πώς το γενετικό της προφίλ επηρεάζει την γεύση, μέγεθος και διάρκεια ζωής θα μπορούσε να αυξήσει την ικανοποίηση του καταναλωτή κάνοντας παράλληλα την βιομηχανία τομάτας ακόμη πιο κερδοφόρα.  Η αποκωδικοποίηση του γονιδίου έχει εφαρμογές και σε άλλα είδη τα οποία μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτό της τομάτας, έτσι οι πληροφορίες για τα γονίδια και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την ωρίμανσή της, ενδεχομένως να εφαρμόζονται και σε αυτά, επιδιώκοντας τα ίδια σαφώς οφέλη με αυτά της τομάτας όπως βελτίωση της τροφής, ασφάλεια τροφίμων και μείωση κόστους.  
πηγή : FRESHPLAZA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου