.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Εξοντωτικά πρόστιμα για ανασφάλιστους εργάτες γης - ανάστατοι οι ελαιοπαραγωγοί των Χανίων

Εξοντωτικά πρόστιμα για ανασφάλιστους εργάτες γης - ανάστατοι οι ελαιοπαραγωγοί των Χανίων

Ανάστατοι είναι οι ελαιοπαραγωγοί των Χανίων έπειτα από το «μπαράζ» αστυνομικών ελέγχων για τους αλλοδαπούς εργάτες γης που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής και εργασίας ή εργάζονται ανασφάλιστοι.
Τα πρόστιμα, όπως καταγγέλουν, για τους αγρότες - εργοδότες είναι «εξοντωτικά», καθώς μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 15.000 ευρώ για κάθε ένα απασχολούμενο ανασφάλιστο εργάτη γης.
Τονίζουν δε ότι για να μαζευτεί η φετινή συγκομιδή πρέπει να υπάρξει μια «ελαστικότητα εφαρμογή του νόμου», ενώ καλούν την Πολιτεία να βρει άμεσα τρόπο ώστε να απασχολούνται νόμιμα οι εποχικοί, αλλοδαποί εργάτες στα χωράφια.
Το θέμα που έχει προκύψει απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες αγρότες προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβαση του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά αποφάσισε ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης και να ζητήσει να υπάρξει μια «ελαστικότητα στην εφαρμογή του νόμου», ενώ θα ασκηθεί πολιτική πίεση στους αρμοδίους ώστε να βρεθεί ένας τρόπος που να εξασφαλίζει ότι θα πληρώνεται εργόσημο, δηλαδή θα υπάρχει ασφάλιση, για όλους τους εργάτες γης Έλληνες και αλλοδαπούς, αλλά δεν θα είναι υπεύθυνος ο εκάστοτε αγρότης – εργοδότης ως προς το αν έχει ή δεν χαρτιά ένας ξένος εργάτης γης.
«Ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Κάθε μέρα σκεφτόμαστε αν θα μπούμε στο χωράφι για να μαζέψουμε... Από ό,τι μαθαίνουμε πληροφορίες από συναδέλφους στο Ακρωτήρι, το Καστέλι και αλλού τα ΤΑΕ κυνηγούν τους ανθρώπους και τους βάζουν μέσα, με αυτόφωρη διαδικασία, ενώ τα πρόστιμα είναι 15.000 αν είναι από Αλβανία και 10.500 ευρώ αν είναι από χώρα της Ε.Ε. Που θα τα βρούμε αυτά τα λεφτά; Τώρα που αρχίζει η συγκομιδή της ελιάς έρχονται να μας ζητούν λεφτά, επειδή έφαγαν τα Ταμεία; Να βρουν διαδικασίες που μπορούν να τις βρουν, ώστε να μπορούμε να δηλώνουμε τους ανθρώπους και να μπορούν να εργαστούν», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ζυμβραγού Γιάννης Ιγγλεζάκης, ενώ ο αγρότης Παναγιώτης Στυλιανουδάκης σημείωσε ότι «δεν γίνεται όλος αυτός ο κόσμος να είναι παράνομος και να μην μπορεί να δουλέψει. Το κράτος που τους αφήνει και μπαίνουν μέσα πρέπει να βρει τη λύση πως δουλέψουν νόμιμα».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων Γιώργος Μπικάκης επεσήμανε ότι το θέμα των ανασφάλιστων εργατών γης αφορά σε μεγάλο βαθμό μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα με τρίμηνη βίζα παραμονής ως επισκέπτες και πηγαίνουν στα χωράφια για να δουλέψουν: «Καλούμε την κυβέρνηση να βρεθεί μια άμεση λύση διότι όλη η ελαιοπαραγωγή της Κρήτης θα χαθεί. Αν δεν μαζευτούν οι ελιές μέσα σε 2 μήνες ελαιόκαρπος δεν θα μείνει στην ελιά πάνω».
Ο αγρότης Γιώργος Φωτεινίδης υπογράμμισε ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση αφήνει τους μετανάστες να έρχονται ελεύθερα από την οποιαδήποτε χώρα στην Ελλάδα με τρίμηνη βίζα σαν επισκέπτες και μετά αυτοί δουλεύουν στα χωράφια. Όταν όμως τους πιάσει η Αστυνομία και πιάσει κι εμάς τότε το πρόστιμο είναι 15.000 ευρώ για τον καθένα! Γιατί δεν τους δίνει χαρτί ότι μπορούμε να τους βάλουμε στο χωράφι;».
Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου