.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΘΡΙΠΑ,ΑΚΑΡΕΩΝ,ΚΑΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ ΜΕ ΩΦΕΛΙΜΟ ΜΥΚΗΤΑ BEAUVERIA BASSIANA


Beauveria bassiana , παλαιότερα γνωστος και ως Tritirachium shiotae , είναι ένας εντομοπαθογόνος μύκητας ( παρασιτει σε έντομα ) που υπαρχει σε εδάφη σε όλο τον κόσμο. Λειτουργεί ως παράσιτο σε μια πολύ ευρεία ποικιλία των αρθροπόδων , συμπεριλαμβανομένων , αλευρώδης , τερμίτες , θρίπες , αφίδες , σκαθάρια , κάμπιες , tuta , ακρίδες , μυρμήγκια , mealybugs , κοριους και τα κουνούπια ,  . Η ευαισθησια των εντομων διαφερει σε διαφορετικά στελέχη . Τα στελέχη έχουν συλλεχθεί από διάφορες μολυσμένα έντομα και καλλιεργήθηκαν για να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν για εμπορική χρήση . Το προϊόν είναι κατασκευασμένο μέσω μιας διαδικασίας βιο- ζύμωση ς. Τα σπόρια ( κονίδια ) εκχυλίζονται για να γινουν σε ψεκάσιμη μορφή. Beauveria bassiana ονομάστηκε  από το ιταλο εντομολόγο Agostino Bassi . Βρήκε το πρώτο Β μπασιάνα το 1835 ως την αιτία της νόσου Muscardine των μεταξοσκώληκων .


Θρίπας στην ντομάτα


Beauveria bassiana Τρόπος δράσης

 Ο Beauveria bassiana σκοτώνει τα εντομα οταν το έντομο έρχεται σε επαφή με το κονίδια ( σπόρια του μύκητα ) . Η επαφη γίνεται με διάφορους τρόπους . Η πιο κοινή και αποτελεσματική είναι τα σταγονίδια του ψεκασμού πανω στο παράσιτο ή με την επαφη σε μολυσμενη απο το μυκητα επιφάνεια . Μόλις τα σπόρια των μυκήτων ερθουν σε επαφη με την επιδερμίδα του εντόμου , τασπορια του μυκητα βλαστανουν και οι υφες  διεισδύουν στο σώμα του εντόμου και πολλαπλασιάζονται .   Στο  σώμα του εντομου ομύκητας πολλαπλασιαζεται ως βλαστοσπόριο, ή ζυμομύκητες , και ένζυμα αρχίζουν να καταστρέψουν τις εσωτερικές δομές του ξενιστή εντόμου προκαλώντας νοσηρότητα εντός 36-72 ώρες.
Αποτελεσματα
     Μειωμένη κατανάλωση τροφής και η ακινησία είναι  εμφανής
      Χρειάζονται 3 έως 5 ημέρες για ένα μολυσμένο έντομο για να πεθάνει . Το νεκρο έντομο μπορεί να χρησιμεύσει ως πηγή των σπορίων για δευτερογενή εξάπλωση του μύκητα. Ένα μολυσμένο ενήλικο αρσενικό , θα διαβιβάσει επίσης το μύκητα κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος και να μολυνει και αλλα εντομα.

Πηγή>http://compost-tea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου