.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Χρησιμοποιήστε μαύρη ζάχαρη και μελάσα για να ενισχύσετε τις διαφυλλικές σας λiπάνσεις.


Καλό είναι σε όλες τις διαφυλλικές μας εφαρμογές με εντομοκτόνα η με θρεπτικά συστατικά να προσθέτουμε στο βαρέλι και μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη η ακόμα καλύτερα μελάσα.Ο σίδηρος,το κάλιο και οι πολυζαχαρίτες που εμπεριέχονται ώς βασικά συστατικά,θα δώσουν ώθηση στο φυτό,γέμισμα και γλυκύτητα στον καρπό και θα περιορίσουν τυχόν τροφοπενίες σιδήρου και άλλων ιχνοστοιχείων. Διαβάστε παρακάτω γιατί.

Η μελάσα, η μαύρη και η καστανή ζάχαρη
Η μελάσα του ζαχαρότευτλου αποτελεί το τελικό παραπροϊόν από τη διαδικασία καθαρισμού της ζάχαρης. Έχει σκούρο καστανό χρώμα και γλυκόπικρη γεύση, χαρακτηριστικό άρωμα καραμέλας. Από θρεπτικής άποψης περιέχει περισσότερο σίδηρο σε σχέση με το μέλι, ενώ είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, χαλκό και βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Ταυτόχρονα, είναι καλή πηγή ασβεστίουμαγνησίου και καλίου.  Η μαύρη ζάχαρη συγκεντρώνει περισσότερη μελάσα από την καστανή ζάχαρη γιατί δεν υφίσταται εκτεταμένη επεξεργασία ώστε να απαλλαγεί από αυτήν όπως συμβαίνει με την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
Δείτε τι περιέχει η μελάσα
Οσον αφορά τα εντομοκτόνα,η μαύρη ζάχαρη και η μελάσα ενισχύουν την δράση τους λόγω του καλίου που περιέχουν.Το κάλιο έχει την ιδιότητα να ξεραίνει τα φτερά των λεπιδόπτερων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πετάξουν και να πεθαίνουν απο ασιτία.
Ευχαριστούμε θερμά τον Active soil,διαχειριστή του  http://compost-tea.blogspot.gr/ για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου