.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Θα φορολογείται το εισόδημα από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά με 13%

Θα φορολογείται το εισόδημα από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά με 13%

 Ως εισόδημα προερχόμενο από αγροτική δραστηριότητα και, άρα, φορολογητέο με συντελεστή 13% θα αντιμετωπίζεται πλέον το εισόδημα που λαμβάνουν οι αγρότες από τη διαχείριση των φωτοβολταϊκών τους.
Σχετική πρόβλεψη υπήρχε στο νόμο 3874/2010 (ΦΕΚ 151Α) περί μητρώου Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων.Σχετική πρόβλεψη υπήρχε στο νόμο 3874/2010 (ΦΕΚ 151Α) περί μητρώου Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Η αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης του «πράσινου» αγροτικού εισοδήματος έρχεται ύστερα από σχετική συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Καρασμάνης και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Αποτελούσε, δε, πάγιο αίτημα των αγροτών οι οποίοι, μέχρι τώρα και βάσει των εγκυκλίων που είχαν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, «έβλεπαν» το εισόδημα αυτό να φορολογείται με συντελεστή 26% αφού θεωρούνταν «προερχόμενο από επιχειρηματική δραστηριότητα».

Σημειώνεται, επίσης, ότι σχετική πρόβλεψη υπήρχε στο νόμο 3874/2010 (ΦΕΚ 151Α) περί μητρώου Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:

«Συμφωνία επήλθε, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις, μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Καρασμάνη και του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου το εισόδημα που προέρχεται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW να θεωρείται και να φορολογείται πλέον ως αγροτικό.

Την ανάγκη αλλαγής του τρόπου φορολόγησης είχε θέσει εδώ και μήνες ο κ. Καρασμάνης προς το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου 3874/2010 (ΦΕΚ 151Α) περί μητρώου Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων ο οποίος περιλάμβανε ανάλογη ρύθμιση, πράγμα το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Οικονομικών».


Πηγή:.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου