.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πώς να γλιτώσουν από την αλτερνάρια τα σταυρανθή λαχανικά

Πώς να γλιτώσουν από την αλτερνάρια τα σταυρανθή λαχανικά
Εύφορο έδαφος για να καρποφορήσει ο µύκητας της αλτερνάριας σε καλλιέργειες µπρόκολου, λάχανου και κουνουπιδιού αποτελεί ο υγρός καιρών αυτών των ηµερών.
Όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ναυπλίου, πηγές µόλυνσης είναι ο σπόρος, τα υπολείµµατα της καλλιέργειας και τα ζιζάνια ξενιστές.

Η αλτερνάρια προσβάλλει όλα τα µέρη του φυτού σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης, προκαλώντας στα νεαρά φυτά λιώσιµο και στα ανεπτυγµένα κηλίδες σε φύλλα και κεφαλές. Οι καιρικές συνθήκες µε τη σταδιακή πτώση της θερµοκρασίας σε συνδυασµό µε την αυξηµένη υγρασία ευνοούν τη δηµιουργία καρποφοριών του µύκητα σε προσβεβληµένους ιστούς.

Να σηµειωθεί ότι η προσβολή ξεκινά µε κίτρινες περιοχές στα παλαιότερα φύλλα, οι οποίες στη συνέχεια εξελίσσονται σε µελανές κυκλικές κηλίδες ελαφρά βυθισµένες στο κέντρο.

Ως καλλιεργητικά µέτρα οι γεωπόνοι συστήνουν υγιή φυτά κατά τη µεταφύτευση, αραιή φύτευση για καλό αερισµό και µείωση της υγρασίας και καταστροφή ζιζανίων και υπολειµµάτων.


Πηγή:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου