.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ερχεται «άλμα» στην τιμή του ελαιόλαδου

Οι εξελίξεις στην Ισπανία, αλλά και στη Συρία αλλάζουν τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά ελαιόλαδου. Η έκθεση του Oil World προβλέπει κατακόρυφη αύξηση στην τιμή του προϊόντος και εκτόξευση της παραγωγής στην Ελλάδα.
«Αλμα» στην τιμή του ελαιόλαδου λόγω Ισπανίας-Πρόβλεψη για διπλασιασμό ελληνικής παραγωγής
Σημαντική μείωση στην παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου προβλέπεται την περίοδο 2014-2015 λόγω της ξηρασίας στην Ισπανία, αλλά και του εμφυλίου πολέμου που εξακολουθεί να μαίνεται στη Συρία. Στην έκθεσή της, η ερευνητική Oil World προβλέπει ότι θα υπάρξει συνεπακόλουθα και κατακόρυφη αύξηση των τιμών.
Συγκεκριμένα, η Oil World προβλέπει ότι η παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου μπορεί να μειωθεί στα 2,55 εκατ. μετρικούς τόνους από το ρεκόρ του προηγούμενου χρόνου των 3,19 εκατ. μετρικών τόνων.
Η έκθεση επισημαίνει πως η Ισπανία έχει υποστεί μία από τις χειρότερες ξηρασίες των τελευταίων 100 ετών, ενώ παράλληλα τα ελαιόδεντρα της χώρας είναι εξαντλημένα από την παραγωγή ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς.
«Η μείωση της παραγωγής απαιτεί ουσιαστική αναπροσαρμογή της ζήτησης, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε άλλες χώρες, για να διατηρηθούν σε καλά επίπεδα οι τιμές στο άμεσο μέλλον» αναφέρει το Oil World.
Σημειώνεται πως τα futures του ελαιόλαδου στην Ισπανία εκτινάχθηκαν 27% τους τελευταίους 12 μήνες κλείνοντας χθες στα 2.485 ευρώ ανά τόνο. «Υπάρχουν τάσεις περαιτέρω ανόδου για τις τιμές τους επόμενους μήνες, με τα σενάρια για απότομη μείωση της ισπανικής παραγωγής ελαιόλαδου» αναφέρει η έκθεση.
Συγκεκριμένα, η παραγωγή της Ισπανίας εκτιμάται ότι θα μειωθεί στους 830.000 τόνους από 1,77 εκατ. μετρικούς τόνους. «Η αύξηση της παραγωγής στην Ελλάδα θα καλύψει εν μέρει το κενό που αφήνει η Ισπανία, καθώς αναμένεται η ελληνική παραγωγή να αυξηθεί στους 300.000 τόνους από 158.000 τόνους. Η παραγωγή της Ιταλίας προβλέπεται ότι θα μείνει σχεδόν αμετάβλητη στους 455.000 τόνους».
Πηγή>http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου