.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η Ανθεκτικότητα Της Πιπεριάς Σε TM3 Παρέχει Λιγότερη Προστασία


Η ανθεκτικότητα της πιπεριάς σε TM3 παρέχει λιγότερη προστασία

Την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο μια εμπορική ποικιλία με ανθεκτικότητα σε ΤΜ3 προσβλήθηκε από τον ιό TMV (Ιός του μωσαϊκού). Πειράματα από τον RZ επιβεβαίωσαν ότι αφορά νέο στέλεχος του ιού και ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική ανθεκτικότητα για αυτό το συγκεκριμένο στέλεχος.

Ο RZ έλαβε κάποιες ανησυχητικές αναφορές συμπτωμάτων από ένα  καλλιεργητή πιπεριάς στην Ολλανδία τα οποία εμφανίσθηκαν σε ποικιλίες ανθεκτικές σε TM2 & TM3 προερχόμενες από διαφορετικούς σποροπαραγωγικούς οίκους. Στην διαδικασία αναζήτησης απαντήσεων, ο παραγωγός απευθύνθηκε σε εργαστήρια του RIJK ZWAAN.  Τα πειράματα έδειξαν ότι όλη η σειρά (ΤΜ0,ΤΜ2& ΤΜ3) ήταν εμφανής και ότι ο ένοχος ήταν ένα νέο στέλεχος του tobacco mosaic virus – ιός του μωσαϊκού. Είναι ασθένεια η οποία προσβάλει φυτά – ειδικά τον καπνό και όλα τα μέλη της οικογένειας Solanaceae. H ανεπάρκεια της ΤΜ3 ήδη είχε εμφανισθεί στο Ισραήλ και στην Ολλανδία ενώ το νέο αυτό στέλεχος φάνηκε για πρώτη φορά. Σε συνεργασία με τον παραγωγό ο Rijk Zwaan, αποφάσισε να δοθεί στην  δημοσιότητα το θέμα. «Το σημαντικό είναι ότι οι παραγωγοί γνωρίζουν ότι η ποικιλία με ανθεκτικότητα ΤΜ3  προσφέρει λιγότερη προστασία ενάντια στην ίωση του μωσαϊκού από ότι παλιότερα πιστευόταν» υποστηρίζει ένας από τους δ/ντες του Rijk Zwaan στο τομέα της πιπεριάς. Αποτελεί πλέον συλλογική ευθύνη παραγωγών και οίκων ο περιορισμός του ιού και η περισσότερο δυνατή αποφυγή εξάπλωσης αυτού.

Πηγή : Hortidaily.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου