.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση παραγωγικής άδειας λαικών αγορών

Magnify Image
Αν αποφασίσατε να βγάλετε άδεια λαικής  διότι δέν θέλετε να σας τρώνε την μισή παραγωγή οι μεσάζοντες,τότε
βάλτε πάνινα παπούτσια,αθλητική φόρμα,ξεχάστε όλες τις δουλειές του χωραφιού και αρχίστε το τρέξιμο.Θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε αρκετά χαρτιά για να αποκτήσετε την πολυπόθητη άδεια.

Πρώτα απ,όλα θα πρέπει να βγάλετε το χαρτί της τριμελούς επιτροπής.Για να βγεί αυτή η βεβαίωση θα πρέπει να καταθέσετε στο αρμόδιο γραφείο της γεωργικής υπηρεσίας,ένα μήνα πρίν απο την έναρξη της συγκομιδής,αίτηση συνοδευόμενη απο τα παρακάτω δικαιολογητικά.
1.Αντίγραφο του εντύπου Ε9 με το υφιστάμενο κατά το χρόνο της αίτησης περιουσιολόγιο,με συνημμένο το αποδεικτικό υποβολής στο σύστημα TAXIS.
2.Αντίγραφα μισθωτηρίων για μισθωμένα χωράφια,δεόντως υπογεγραμμένα και με συνημμένο το αποδεικτικό υποβολής στο σύστημα TAXIS (www.gsis.gr),σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.Για μονοετείς καλλιέργειες,ετήσιας η μικρότερης διάρκειας,το μισθωτήριο πρέπει να έχει συνομολογηθεί και υποβληθεί,κατά τα ισχύοντα,τουλάχιστον τρείς μήνες πρίν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.
Για πολυετείς καλλιέργειες (δενδροκαλλιέργειες η αμπελοκαλλιέργειες)το μισθωτήριο πρέπει να είναι πενταετούς τουλάχιστον διάρκειας και να έχει συνομολογηθεί και υποβληθεί,κατα τα ισχύοντα,κατά το προηγούμενο,απο την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου έτος.
3.Αντίγραφο ενιαίας δήλωσης εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ-ΟΠΕΚΕΠΕ) Και Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας η Εκτροφής(ΕΛΓΑ).
4.Υπευθυνη δήλωση (αρθρο 2 παραγραφος 4 /Α2-704/4-8-2014).

Καταθέτοντας τα παραπάνω,θα περιμένετε να σας ειδοποιήσουν για την ημέρα που θα γίνει ο επιτόπιος έλεγχος στο χωράφι απο τον αρμόδιο γεωπόνο.Κατά τον έλεγχο,τα φυτά πρέπει να βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.

Αφού παραλάβετε την βεβαίωση της τριμελούς επιτροπής ,θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσετε

1.Δύο φωτογραφίες(Απο αυτές που είστε πιό όμορφοι)
2.Φωτοτυπία βιβλιαρίου ΟΓΑ (θεωρημένο)η βεβαίωση κλάδου κύριας ασφάλισης.(ανταποκριτής του ΟΓΑ)
3.Αντίγραφο της φορολογικής σας δήλωσης(Εντυπο Ε1) του προηγούμενου έτους.(Λογιστής-Εφορία)
4.Αντίγραφο της αρχικής δήλωσης ακινήτων(Ε9) με όλες τις μεταβολές.(Λογιστής -Εφορία)
5.Βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος και βεβαίωση έναρξης ταμειακής μηχανής.(Λογιστής-Εφορία)
6.Βεβαίωση του μητρώου αγροτών και αγροτικών εκμεταλεύσεων(ν.3874/2010)Εκτυπώστε τη απο εδώ
7.Πιστοποιητικό υγείας,σύμφωνα με τη με αριθμό Υ1γ/ΓΠ/οικ 35797/2012(Β 1199) Υπουργική απόφαση.(Απο το νοσοκομείο.Θα χρειαστούν εξετάσεις.)
8 Αποδεικτικό απόδοσης αριθμού Μ.Ε.Ν.Ο.(το χαρτί που έχουμε με τους κωδικούς για την διακίνηση των προιόντων μας)
9.Υπευθυνη δήλωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 του 4264/2014.
Δηλώνουμε ότι για  τα προιόντα που θα που πουλήσουμε στον έμπορο και όχι στην λαική,θα παραδίδουμε αντίγραφο του δελτίου αποστολής στον επόπτη της λαικής(?)
10.Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας η του διαβατηρίου.
Επίδειξη μηχανογραφικού δελτίου οικονομικών στοιχείων επιχει ρήσεων και επιτηδευματιών(Εντυπο Ε3) του προηγούμενου χρόνου.

Καλό κουράγιο...

Ποιοί δικαιούνται άδεια παραγωγού πωλητή λαικών αγορών

Σύμφωνα με το νόμο, άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών δικαιούνται:
Α. Τα φυσικά πρόσωπα που είναι επαγγελματίες αγρότες, όπως ορίζεται, και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με το ν. 3874/2010, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους, δηλαδή ασχολούνται προσωπικά με την καλλιέργεια γης ιδιόκτητης ή μισθωμένης ή είναι αλιείς ή υδατοκαλλιεργητές ή ιχθυοκαλλιεργητές, και διαθέτουν τα κατωτέρω προϊόντα αποκλειστικά δικής τους παραγωγής και οικοτεχνίας, σύμφωνα με το άρθρο 17:
(α) αβγά σφραγισμένα με το διακριτικό αριθμό του παραγωγού,
(β) άνθη, καλλωπιστικά φυτά και κηπευτικό χώμα που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία.
(γ) ελιές,
(δ) οίνος εμφιαλωμένος, ο οποίος έχει παραχθεί, εμφιαλωθεί και επισημανθεί, σύμφωνα με την κείμενη ενωσιακή και εθνική αμπελοοινική νομοθεσία,
(ε) ελαιόλαδο συσκευασμένο, όπως ορίζεται στην απόφαση 323902/18.09.2009 (Β΄2026) «Συμπληρωματικά μέτρα του Κανονισμού 1019/2002»,
(στ) μέλι τυποποιημένο,
(ζ) ξηροί καρποί,
(η) οπωροκηπευτικά,
(θ) όσπρια,
(ι) πουλερικά και κουνέλια που πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία,
(ια) μεταποιημένα ή συσκευασμένα ή τυποποιημένα προϊόντα οικοτεχνίας, ιδίως μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, προϊόντα ντομάτας, τσίπουρο, τσικουδιά, ρακί, παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα και αρτύματα,
(ιβ) νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας,
(ιγ) λοιπά αγροτικά προϊόντα,
(ιδ) τυροκομικά προϊόντα, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης (κωδικό αριθμό έγκρισης), σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΚ) 852/2004 και 853/2004, έχουν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για την επισήμανση και κατά τη μεταφορά και πώλησή τους τηρούνται οι απαιτήσεις του Κεφαλαίου III του Παραρτήματος II του Κανονισμού (ΕΚ) 852/2004, και
(ιε) αλλαντικά, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένες και πιστοποιημένες μονάδες παραγωγών και τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
Β. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις και οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών, προκειμένου να διακινήσουν προϊόντα των μελών τους τα οποία δεν κατέχουν άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών. Κάθε Συνεταιριστική Οργάνωση και αναγνωρισμένη ομάδα παραγωγών διαθέτει τα προϊόντα της μέσω υπαλλήλου της, τα στοιχεία του οποίου δηλώνονται στο φορέα έκδοσης της άδειας και αναγράφονται μαζί με τα λοιπά στοιχεία στην άδεια και ο οποίος φέρει υποχρεωτικά την κάρτα που προβλέπεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 13.

Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου