.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Στοπ στις εξαγωγές σιτηρών έβαλε η Ρωσία



Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο.
Μετά την Ρουμανία που αποφάσισε να απαγορεύσει με στρατιωτικό διάταγμα την εξαγωγή σιτηρών σε χώρες εκτός ΕΕ, προκαλώντας την αντίδραση… Βορίδη, έρχεται τώρα η Ρωσία, με ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της στις 26 Απριλίου, να ανακοινώσει αναστολή εξαγωγών στα σιτηρά της έως την 1η Ιουλίου, παρακάμπτοντας τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών για το θέμα.
Το Ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε στις 26 Απριλίου ότι αναστέλλει την εξαγωγή των περισσότερων σιτηρών μέχρι την 1η Ιουλίου, φαινομενικά παρακάμπτοντας τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών που ζητούν από χώρες να μην διαταράξουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας COVID-19.
Σημειωτέον ότι οι ηγέτες του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) προειδοποίησαν με κοινή δήλωσή τους στα τέλη Μαρτίου ότι καθώς οι χώρες προχωρούν στη θέσπιση μέτρων με στόχο τη διακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές επιπτώσεις στην προμήθεια τροφίμων ή οι ακούσιες συνέπειες στο παγκόσμιο εμπόριο και την επισιτιστική ασφάλεια.
Η Ρωσία εξήγαγε περισσότερους από 35.000.000 τόνους σιταριού και 43.000.000 τόνους όλων των δημητριακών το 2018-19
Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές ο Κώστας Μερτζεμέκης, παραγωγός, γεωπόνος και έμπορος σιτηρών από το Κιλκίς τόνισε την ανάγκη μιλώντας στον ΑγροΤύπο, το Ελληνικό κράτος και το ΥπΑΑΤ, να συγκεντρώσουν 300.000 τόνους μαλακό σιτάρι, για επισιτιστική ασφάλεια.
Μπίκας Αλέξανδρος
Πηγή:agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου