.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Πλαστικά Κρήτης: Ενημέρωση προς τους καλλιεργητές θερμοκηπίων



Αγαπητοί φίλοι παραγωγοί,
Πρώτα από όλα η εταιρία μας θέλει να σας ευχηθεί ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για τη νέα σαιζόν, που αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα είναι εύκολη, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε ο κορωνοϊός και ταλαιπωρούν όλους μας. Εμείς θα σταθούμε κοντά σας, όπως το κάνουμε εδώ και 50 χρόνια, και φέτος ακόμα περισσότερο.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού δεν μας επιτρέπουν να επικοινωνήσουμε από κοντά, διοργανώνοντας τα γνωστά σε όλους σας σεμινάρια. Επειδή όμως θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε σημαντικά θέματα, επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας. Φυσικά οι άνθρωποί μας που επισκέπτονται την περιοχή σας θα είναι πολύ συχνά κοντά σας και θα βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας.

Μείωση της τιμής όλων των αγροτικών φύλλων

Η εταιρία μας ευαισθητοποιημένη από την πρόσφατη κρίση, ανακοίνωσε από τις 15/04/2020 τη μείωση των τιμών όλων των πλαστικών φύλλων κατά 0,10 €/κιλό.

Τιμολόγηση με το τετραγωνικό μέτρο 

Από 1/1/2020 η εταιρία μας τιμολογεί τα αγροτικά φύλλα σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όπως έχει καθιερωθεί στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού. Θεωρούμε ότι ο τρόπος αυτός είναι πιο αντικειμενικός και δίκαιος, αφού σας δίδει τα εξής πλεονεκτήματα:
  • Γίνεται απλός και κατανοητός ο υπολογισμός του κόστους του φύλλου κάλυψης:  
Κόστος = Αριθμός ρολών Χ Πλάτος Χ Μήκος Χ Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο
  • Όλα τα ρολά ίδιας διάστασης θα έχουν το ίδιο κόστος ενώ προηγουμένως κάθε ρολό είχε διαφορετικό βάρος και επομένως διαφορετική αξία.
  • Βοηθά πολύ στα σχέδια βελτίωσης, τα οποία απαιτούν ακριβή απεικόνιση κόστους, η οποία ήταν αδύνατη πριν παραχθούν και ζυγιστούν τα ρολά.

Νέα γκάμα φύλλων κάλυψης θερμοκηπίων

(α) Το 8-στρωματικό φύλλο EVO 7507 AC® που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο είναι η «ναυαρχίδα» των φύλλων κάλυψης θερμοκηπίου. Μετά από 5 χρόνια στην αγορά, όλοι σας έχετε αντιληφθεί πόσο πολύτιμο εργαλείο αποτελεί στα χέρια σας: 
  • Είναι εγγυημένο για 45 μήνες (4 σαιζόν) και κανένα απολύτως πρόβλημα δεν μας έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα, από το 2015 που πρωτοκυκλοφόρησε!
  • Η πολύχρονη αντισταγονική δράση εξασφαλίζει περισσότερο φως και άριστη διαχείριση της υγρασίας που βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών.
  • Σε αντίθεση με άλλα αντισταγονικά φύλλα που δημιουργούν ομίχλη με βλαβερές συνέπειες στην καλλιέργεια, το EVO 7507 AC® δεν δημιουργεί ομίχλη στο θερμοκήπιο. 
  • Το εξαιρετικό φως που εισέρχεται στο θερμοκήπιο συνδυασμένο με την κατάλληλη διάχυση και την άριστη θερμομόνωση προσφέρει τις πιο κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης, παραγωγής και πρωιμότητας στις καλλιέργειές σας.
  • Οι πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές, του επιτρέπουν να αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα.
(β) Για τους παραγωγούς που δεν ενδιαφέρονται για την αντισταγονική ιδιότητα προτείνουμε το KRITIFIL® TUV 3925 που είναι ακριβώς το ίδιο με το EVO 7507 AC® αλλά χωρίς την 8η στρώση που καθιστά το φύλλο αντισταγονικό. Έχει την ίδια μεγάλη διάρκεια ζωής, την ίδια εγγύηση (45 μήνες) και τις ίδιες εξαιρετικές μηχανικές αντοχές. 
(γ) Για τους παραγωγούς που επιθυμούν μια οικονομική αλλά αξιόπιστη λύση με τη σφραγίδα των Πλαστικών Κρήτης, προτείνουμε το KRITIFIL® UV 2903, ένα μη θερμικό φύλλο, με εγγύηση 33 μήνες.
Τέλος, αποφασίσαμε την κατάργηση του KRITIFIL® TUV 3965 AF διότι με πολύ μικρή διαφορά τιμής μπορεί ο παραγωγός να προμηθευτεί το 8-στρωματικό EVO 7507 AC® που προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα. Επίσης, προχωρήσαμε στην κατάργηση του KRITIFIL® TUV 3942 (ΘΕΡΜΟΛΟΥΞ), διότι προσφέρουμε τώρα στην ίδια τιμή το KRITIFIL® TUV 3925 που έχει εγγύηση 4 σαιζόν και πολύ καλύτερες μηχανικές αντοχές.

Συγκέντρωση & Ανακύκλωση όλων των χρησιμοποιημένων πλαστικών μας

Όπως γνωρίζετε εδώ και πολλά χρόνια ανακυκλώνουμε τα φύλλα οροφής των θερμοκηπίων. Η ανακύκλωση των λεπτών φύλλων (απολύμανση, εδαφοκάλυψη, θερμοκουρτίνες) είναι εξαιρετικά δύσκολη, γι’ αυτό στις περισσότερες χώρες τα φύλλα αυτά στέλνονται στους χώρους υγειονομικής ταφής. Παρόλα αυτά, επειδή βιώνουμε το μεγάλο θέμα που δημιουργείται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος λόγω της αδυναμίας αποκομιδής αυτών των πλαστικών, αποφασίσαμε να ανακυκλώσουμε φέτος όλα τα χρησιμοποιημένα πλαστικά δικής μας παραγωγής, δηλαδή τόσο τα φύλλα κάλυψης όσο και τα λεπτά φύλλα (απολύμανσης κλπ.). Η απορρύπανση της Κρήτης από τα πλαστικά αποτελεί για μας θέμα πρώτης προτεραιότητας και προσπαθούμε – όπως το γνωρίζετε – χρόνια τώρα για να διατηρείται καθαρό το περιβάλλον του νησιού  μας. 
Με εκτίμηση,
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου