.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ρίγανη η αντιδιαβητική


Ρίγανη η αντιδιαβητική
Η ρίγανη και το δενδρολίβανο έχουν πολύτιμες αντιδιαβητικές ιδιότητες. Σε ποιες περιπτώσεις όμως αυτές είναι οι πιο ισχυρές;

Εργαστηριακές έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα συστατικά που έχει η ρίγανη και το δενδρολίβανο έχουν παρόμοια δράση με συνταγογραφούμενα αντιδιαβητικά φάρμακα. Πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα βότανα αυτά θα μπορούσαν να παρέχουν ένα φυσικό τρόπο ρύθμισης της γλυκόζης του αίματος για τους πάσχοντες από διαβήτη.

Σε μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Agricultural and Food Chemistry της Αμερικανικής Εταιρίας Χημείας οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο τρόπος καλλιέργειας των βοτάνων διαφοροποιεί την θεραπευτική τους δύναμη.

Οι ερευνητές εξέτασαν τέσσερα διαφορετικά είδη βοτάνων, είτε καλλιεργούμενα σε θερμοκήπιο είτε αποξηραμένα βότανα που πωλούνται στο σούπερμαρκετ, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια ήταν πιο δραστικά όσον αφορά την παρεμπόδιση της δράσης ενός ενζύμου που σχετίζεται με τον διαβήτη (και το οποίο αποτελεί στόχο της αντιδιαβητικής αγωγής).

Το ενδιαφέρον αποτέλεσμα της έρευνάς τους ήταν ότι παρότι τα βότανα που καλλιεργούνταν σε θερμοκήπιο ήταν πιο πλούσια σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, εντούτοις τα σκευάσματα του εμπορίου με ελληνική – και μεξικανική - ρίγανη και δενδρολίβανο ήταν πιο δραστικά όσον αφορά την αντιδιαβητική τους δράση.

Επομένως έχουμε ένα πολύ καλό λόγο να ρίχνουμε άφθονη δική μας ρίγανη, αλλά και δενδρολίβανο στο φαγητό μας!

Πηγή:.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου