.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Οικολογικό ζιζανιοκτόνο από ριγανέλαιο


riganelaio
Το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Καινοτομίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς «Κυψέλες καινοτομίας», κατέκτησαν τρεις απόφοιτες του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πρώην σπουδάστριες της Σχολής ΣΤΕΓ και συγκεκριμένα οι: κ. Αναστασία Λαζαρίδου και Αικατερίνη Συμεωνίδου, απόφοιτες του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και η κ. Φανή Καρκαντά απόφοιτη του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων.
Όπως ανακοινώθηκε «oι τρείς σπουδάστριες στα πλαίσια των πτυχιακών τους εργασιών και με την επίβλεψη των Καθηγητών κ. Ιωάννη Βασιλάκογλου, Γεωπόνου-Ζιζανιολόγου και κ. Κωνσταντίνου Πετρωτού, Χημικού Μηχανικού/Μηχανικού Γεωργικών Βιομηχανιών, ανέπτυξαν πρωτότυπη μέθοδο παραγωγής φυσικού και ακίνδυνου για τον άνθρωπο ζιζανιοκτόνου σκευάσματος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις βιολογικές καλλιέργειες με εξαιρετική αποτελεσματικότητα για όλους τους τύπους των ζιζανιών και χωρίς τις γνωστές αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των χημικών ζιζανιοκτόνων.
Το πρωτότυπο σκεύασμα που δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία σε δοκιμές αγρού, έχει σαν δραστικό συστατικό το ριγανέλαιο το οποίο ενσωματώνεται σε βρώσιμο φορέα και μετατρέπεται με νανο-τεχνολογική μέθοδο σε σκόνη».
Οι τρεις σπουδάστριες στo πλαίσιο της βράβευσης θα παρακολουθήσουν με αμοιβή υποτροφία 3.200 ευρώ μαθήματα επιχειρηματικότητας και στο  τέλος της περιόδου αυτής θα τους γίνει πρόταση από φορείς, για εμπορική διάθεση του προϊόντος.
Εξάλλου η ερευνητική ομάδα που περιλαμβάνει τους δύο Καθηγητές Ιωάννη Βασιλάκογλου και Κωνσταντίνο Πετρωτό, τον Μηχανικό Βιοσυστημάτων κ. Πασχάλη Γκουτσίδη και τις τρείς σπουδάστριες έχουν προχωρήσει ήδη σε κατοχύρωση της εφεύρεσης με Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ, ενώ βρίσκεται σε τελική φάση και η έκδοση Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας.

Η σημαντικότητα της εφεύρεσης είναι πρόδηλη αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο σκεύασμα στην αγορά για χρήση σε βιολογικές καλλιέργειες και επιπλέον η παραγωγή του συγκεκριμένου σκευάσματος γίνεται με φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου