.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Στα 3 ευρώ οι τιμές παραγωγού ελαιολάδου, με καλές ενδείξεις πρώτης συγκομιδής

Στα 3 ευρώ οι τιμές παραγωγού ελαιολάδου, με καλές ενδείξεις πρώτης συγκομιδής

Ευχάριστες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών, αλλά και της παράγωγης, για την Ελλάδα φέτος. Οι τιμές, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία τους, έφτασαν επίσημα στα 3 ευρώ, ενώ και οι ενδείξεις για την ποιότητα και τις αποδόσεις της φετινής σοδειάς που ήδη έκανε την εμφάνισή της από τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο και από τις αρχές του Νοεμβρίου στα Χανιά φαίνονται αρκετά ικανοποιητικές.
Οι τιμές για τους 0,3 βαθμούς, σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. της 11-11-14 (www.sedik.gr) έφτασαν σε μερικές επιχειρήσεις στα 3 ευρώ. Στα Χανιά από την Κολυμπάρι Α.Ε. και την Ανώσκελη ΑΒΕΕ και στην Πελοπόννησο από την ΕΑΣ Μεσσηνίας – Κωνσταντόπουλος Α.Ε., ενώ σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα 2,70 – 2,90 κυμάνθηκαν και οι τιμές των άλλων επιχειρήσεων του Δελτίου Σ.Ε.ΔΗ.Κ.

Παράλληλα, μικρή αύξηση παρουσίασαν και οι τιμές στην Ισπανία όπου στις 11 Νοεμβρίου κυμάνθηκαν στα 3,25 η μέγιστη, στα 2,60 η ελαχίστη και στα 2,79 η μέση. Στην Ιταλία στα τέλη του Οκτώβρη το έξτρα παρθένο ήταν στα 4,37, ενώ το (κοινό) παρθένο ήταν 2,80.

Η συγκομιδή, που άρχισε ήδη φέτος αρκετά νωρίτερα στη ζώνη του Κολυμπαρίου στα Χανιά, αλλά και στο Μπράχιμο στο Ρέθυμνο, παρουσιάζει σχετικά καλές ενδείξεις και στην ποιότητα και στις αποδόσεις.

Η ποιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ελαιοτριβεία Τζεράνη και Κολυμπάρι Α.Ε. στα Χανιά και Μπράχιμο στο Ρέθυμνο είναι σχετικά καλή για αρχή της περιόδου και οι οξύτητες κυμαίνονται από 0,3 – 0,6 βαθμούς με μέσο όρο 0,5.

Οι αποδόσεις επίσης του καρπού σε λάδι, οι οποίες κυμαίνονται στα 5/1 περίπου, θεωρούνται αρκετά καλές για αρχή της περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου