Καλό είναι σε όλες τις διαφυλλικές μας εφαρμογές με εντομοκτόνα η με θρεπτικά συστατικά να προσθέτουμε στο βαρέλι και μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη η ακόμα καλύτερα μελάσα.Ο σίδηρος,το κάλιο και οι πολυζαχαρίτες που εμπεριέχονται ώς βασικά συστατικά,θα δώσουν ώθηση στο φυτό,γέμισμα και γλυκύτητα στον καρπό και θα περιορίσουν τυχόν τροφοπενίες σιδήρου και άλλων ιχνοστοιχείων. Διαβάστε παρακάτω γιατί.
Η μελάσα, η μαύρη και η καστανή ζάχαρη
Η μελάσα του ζαχαρότευτλου αποτελεί το τελικό παραπροϊόν από τη διαδικασία καθαρισμού της ζάχαρης. Έχει σκούρο καστανό χρώμα και γλυκόπικρη γεύση, χαρακτηριστικό άρωμα καραμέλας. Από θρεπτικής άποψης περιέχει περισσότερο σίδηρο σε σχέση με το μέλι, ενώ είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, χαλκό και βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Ταυτόχρονα, είναι καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου. Η μαύρη ζάχαρη συγκεντρώνει περισσότερη μελάσα από την καστανή ζάχαρη γιατί δεν υφίσταται εκτεταμένη επεξεργασία ώστε να απαλλαγεί από αυτήν όπως συμβαίνει με την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
Δείτε τι περιέχει η μελάσα
Οσον αφορά τα εντομοκτόνα,η μαύρη ζάχαρη και η μελάσα ενισχύουν την δράση τους λόγω του καλίου που περιέχουν.Το κάλιο έχει την ιδιότητα να ξεραίνει τα φτερά των λεπιδόπτερων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πετάξουν και να πεθαίνουν απο ασιτία.
Ευχαριστούμε θερμά τον Active soil,διαχειριστή του http://compost-tea.blogspot.gr/ για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου