Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου,παρατηρείται και φέτος έντονη τουριστική κίνηση στις λαικές αγορές των νησιών και των παραθαλάσσιων περιοχών όλης της χώρας.Σημείο προς εξερεύνηση αποτελούν για τους τουρίστες τα μονοπάτια των λαικών ανάμεσα στους πάγκους και η επισκεψιμότητα αγγίζει το 60-70% όσων έρχονται στην χώρα μας.Η περιέργεια για την ντόπια παραγωγή κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας που επιλέγουν να εφοδιαστούν με τις κάμερες και να επισκεφτούν την λαική αγορά της περιοχής στην οποία παραθερίζουν.Μάταια όμως οι παραγωγοί διαλαλούν τα προιόντα τους ,ακόμα και σε ξένες γλώσσες για να τραβήξουν τον πολυπόθητο πελάτη.Το μόνο που εισπράττουν είναι ένα πλατύ χαμόγελο,αρκετά επιφωνήματα θαυμασμού για την εμφάνιση των προιόντων, και ίσως και το κλίκ μιάς φωτογραφικής μηχανής.Οι ντομάτες,τα αγγούρια και τα υπόλοιπα λαχανικά αφήνουν τους τουρίστες αγοραστικά αδιάφορους αφού το φαγητό τους τους περιμένει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και μάλιστα δωρεάν.
Τι ψωνίζουν όμως οι τουρίστες?
Με κάποια έρευνα που κάναμε,διαπιστώσαμε πως ενδιαφέρονται αρκετά για τα παρακάτω είδη.
Ντόπια σκόρδα(!),
Ξηρούς καρπούς και σπόρους.
Μέλι,αλλά σε μικρές συσκευασίες.
Μαρμελάδες απο ντόπια φρούτα,επίσης σε μικρές συσκευασίες.
Γλυκά του κουταλιού.
Αρωματικά βότανα και ροφήματα της Ελληνικής γής συσκευασμένα.
Παραδοσιακά γλυκά και αρτοποιήματα
Φρούτα αποξηραμένα.
Χαρούπια(!)
Κεραμικά αντικείμενα και είδη λαικής τέχνης.
Τουρσί λαχανικών σε μικρές συσκευασίες.
Ελαιόλαδο συσκευασμένο σε πολύ μικρά δοχεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου