.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Έως 26 Οκτώβρη η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών




Το πλάνο των πληρωμών των αγροτών για το αμέσως επόμενο διάστημα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017, ενώ μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών και το υπόλοιπο θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κλπ).
Παράλληλα, μειώνονται κατά το 1/3 οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και καταργείται το τέλος επιτηδεύματος των συνεταιρισμένων αγροτών και η ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων.
Όπως είπε ο κ. Αραχωβίτης, «οι φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών ξεκίνησαν πρώτα από τους μικρομεσαίους αγρότες με τη θέσπιση των τριών αφορολόγητων το 2016. Πλέον από το 2019 θα βοηθήσουμε στην ελάφρυνση των μεσαίων και ανώτερων εισοδηματικά αγροτών».
Σχετικά με τη μετεξέλιξη του ΕΛΓΑ, σημείωσε ότι θα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του και με αλληλέγγυο σύστημα θα γίνει ο εκσυγχρονισμός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου